bazarový t-rex - můj úplně první vrtulník

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Sander

Re: bazarový t-rex - můj úplně první vrtulník

#16 Příspěvek od Sander »

Tsisters píše:No a nebyl by lepší Mcpx než nějaký malý 4CH?

Tak to uz by som si radsej kupil nine eagles3d 180 ten blade je na pohlad hnus.
Kenny McCormick

#17 Příspěvek od Kenny McCormick »

Sander píše:Ja som tiez zaciatocnik a rc lietaniu sa venujem asi 3 mesiace, ale poviem ti ze zbytocne kupis toho rexa ked si do teraz s nicim inym nelietal lebo po par sekundach je na maderu, to mi ver a bude ta to set sakramensky mrziet....Zacni s malymi lacnejsimi 4-kanalmi a potom prejdi na 6-kanal, lebo ta tato zaluba financne zrujnuje viem o com vravim...
je to pristupe. Tiez som zacal so 450 tak, ze som predtym s nicim nelietal, ani s lietadlami. A bez priamej pomoci, sam, len s radami z fora a clankov z netu.
Ja som prvym rokom padol zo 4 x, a skody boly smiesne male medzi 10-20eur. Sice som pouzival lacnejsie neznackove diely a v zaciatkoch aj drevene listy, ale s originalom to nebude ovela drahsie. Snad 2x tolko za opravu.
S vrtulnikmi sa pada vzdy, treba s tym ratat, ak na opravu nemam, nejdem do toho vobec.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
horpak

#18 Příspěvek od horpak »

Já jsem taky začal se 450 rexem jako prvním vrtasem, a uplně v pohodě. Pokud člověk nalítá dostatek na simu tak se to dá zvládnout i s malými náklady na opravu... Navíc ty malý heli typu mcpx nebo solo pro 100 3d jsou děsně divoký oproti 450. Myslím že 450 je nejlepší na začátek, pokud k tomu člověk přistupuje rozvážně a s opatrností tak není nejmenší problém....
mosaic

#19 Příspěvek od mosaic »

sim již mám a proti záloze mám i zapůjčenou DX6i, takže mohu vesele trénovat, je to mazec :)

Každopádně díky. Jo a na vysílačku má určitě cenu počkat na DX7s co v příštím měsíci má být k dispozici (módy 1-4, tak se už nemusí nic řešit), nemám v úmyslu kupovat 20 vysílaček, bude bohatě stačit jedna funkční a spolehlivá.
seltino

#20 Příspěvek od seltino »

Vůbec se té 450tky jako prvního vrtulníku neboj, pokud teda budeš kupovat nějaký stroj co už má solidní kvalitu. Protože je potřeba více lítat než šroubovat a měnit opotřebované díly. Sám jsem začal s MCPX a Miniprotosem + sim a MCPX je oproti 450tce mnohem divočejší. Takže nevidím důvod, pokud nebudeš splašený proč nezačít s kvalitní 450tkou. Za půl roku mám cca 110 startů a z toho jeden pád kvůli své blbosti v ceně do 1000kč, když nepočítám listy.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
kolaCZek

#21 Příspěvek od kolaCZek »

seltino: Vidim to naprosto stejne. Kdybych mohl zacit znovu, tak poridim vysilajdu, MiniProtose a simulator. :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
mosaic

#22 Příspěvek od mosaic »

Mno jo, to já se 450tky nebojím, hádám však, že ona bude mít jiný názor. Respekt z toho člověk má přirozeně samozřejmě, je z ní cítít, že to umí být velmi nebezpečné.
Jinak mpcx jsem si právě dnes pořídil k tomu simulátoru, jako trenažér. DX7s se již doma nabíjí (zápůjčku původní DX6i jsem vrátil), tak jsem na sebe zvědav :)
Jinak simulátor je velmi dobrá věc, ale některé věci jsou takové nereálné, zvláště co se mi nelíbí je přistání, proto ostatně i to mcpx, člověk to prostě musí vidět a musí sebou plácnout i v reálu :)

Také vám přijde, že v simu s tím můžete dost solidně praštit při přistání a ono to prostě přistane a je v celku?? Ikdyž jsem ji nastavil co nejostřejí (přímo na tom modelu), tak je to pořád takové ...., je možné tohle někde ve Phoenixu nastavit přísněji?

Zatím 450tku udržím ve visu ocasem k sobě, dá se i odlétnout vedle a tam to znova zaviset, viz IRCHA, nicméně viset bokem k sobě mi dělá ještě potíže ... holt ty pařáty mám nešikovné a moc u toho přemýšlím :)
Když jsem to poprvé vzal do ruky a ono si dost fofrem někam zdrhlo a pláclo sebou o zem, tak jsem si skoro říkal, tak tohle kámo, nikdy nedáš, s tímhle se stát na místě prostě nedá :)
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Fenius »

mosaic píše:Také vám přijde, že v simu s tím můžete dost solidně praštit při přistání a ono to prostě přistane a je v celku?? Ikdyž jsem ji nastavil co nejostřejí (přímo na tom modelu), tak je to pořád takové ...., je možné tohle někde ve Phoenixu nastavit přísněji?

Áno, Model - upraviť - podvozok - hbitosť.
mosaic

#24 Příspěvek od mosaic »

Fenius píše:
mosaic píše:Také vám přijde, že v simu s tím můžete dost solidně praštit při přistání a ono to prostě přistane a je v celku?? Ikdyž jsem ji nastavil co nejostřejí (přímo na tom modelu), tak je to pořád takové ...., je možné tohle někde ve Phoenixu nastavit přísněji?

Áno, Model - upraviť - podvozok - hbitosť.

Perfektní děkuji, už to konečně i rozbíjím :)
Z defaultních 60 jsem dal 20, při 5 mi při startu, jak mi tam hodí model, tak se hned rozbije :) a pár dalších hodnost jsem také zpřísnil, je to o dost lepší.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“