Kolo na D1

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
ferulik
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolo na D1

#16 Příspěvek od ferulik »

......a je v prdeli,vole!
na konci najlepšia hláška :lol:
blesk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od blesk »

pajax007 píše:Zdarec
Jezdil jsem dřív opravdu hodně na kole - silnici i MTB. Na silničním kole mám maximální změřenou rychlost 84 km/hod - bylo to v Itálii v Dolomitech a samozřejmě ze sakra velkýho kopce. Když si tak vezmu že jsem jel na galuskách širokých 19 mm a nahuštěných na 10 Atm tak by asi stačil jeden kamínek a kutálel bych se ještě dnes :(
Jinak je to ale docela pěkně udělaný, neznalý by mohl i uvěřit.
Pajax 007

to jsem tě málem dohnal :-D na MTB 79 km/h :-D
shake13

#18 Příspěvek od shake13 »

Takto to nejako vyzera pri tych rekordoch:
http://www.youtube.com/watch?v=BmpxJWAJbFM
Vzhladom na prevody do rychla, cyklistu najprv vozidlo taha asi do 100km/hod rychlosti. Potom zacne tahat do maximalnej moznej rychlosti a ta sa meria ako dosiahnuta rekordna rychlost. Bola dosiahnuta este vyssia, ako je na tejto ukazke.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
pepin

#19 Příspěvek od pepin »

no nevim,já jezdil s báglama a prupěrná rychlost ná kole byla tak 14kmh bez báglu je nějakých 30kh vcelku dobrých,nicméně také jsem zažil veselou příhodu,přejížděl jsem ze slovenska do madarska,na přechodu madar mával rukama,já ho neřešil,a po přechopdu hranice jsem najel na dálnici :D kurva to jsem musel šlapat :D naštěstí brzo byla odbočka na vedlejší a tam cikánská svadba :D pak už bylo dobře :D
zdekar

#20 Příspěvek od zdekar »

Tak stačilo by to šikovně zpřevodovat. Do předu dát mnohem větší kolo než tam je (nebo víc těch kol - třeba 6) a vzadu menší ( i když moc menší už tam asi nejdou). No a hned by se max. rychlost na rovince mohla podstatně zvýšit :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
-jv-

#21 Příspěvek od -jv- »

DAF
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od DAF »

Já mám obyčejné kolo, žádný závoďák. Vepředu trojku, vzadu šest koleček. Na rovině z toho udělám max. tak 30 km/h, a to ještě na reĺativně krátkou vzdálenost (jet po D1 až na Moravu :lol: , nevím, nevím) než začne člověk odpadávat, a opravdové maximum z kopce jsem měl 57 km/h a bylo to už docela o dr...ústa. Zpřevodovat jde samozřejmě všechno, ale převod už pak bude natolik těžký, že ho zas, byť i trenovaný cyklista neutáhne. Měl jsem kdysi auto, které mělo standardně 5kvalt, ale v papírech se uvádělo, že maximálku udělá na 4ku, nikoliv poslední pátý stupeň. Takže dávat tam převod, který teoreticky udělá 200, nemá smysl, protože na to cyklista mít nebude. Pak by nepomohla ani jízda za vodičem (viz video v úvodu a dle shake13)
Hitec Aurora 9X
shake13

#23 Příspěvek od shake13 »

Musite si ale vsetci uvedomit, ze medzi trenovanym cyklistom a normalnym clovekom je rozdiel obrovsky. Trenovany cyklista dokaze hodinu slapat viac ako 50-kilometrovou rychlostou po dobu jednej hodiny (dnesne casovky jednotlivcov). Normalny netrenovany clovek ma co robit aby vobec dosiahol rychlost 50km/h. Z toho potom usudzujete, ze nieco podobne nie je realne. Mam najzdene hodne km na bicykli, viem tiez o com to je. Tieto rekordy, ktore som spominal, sa robili asi pred 20-rokmi. Dnes sa rekordy uz takymto sposobom nerobia.
MAX,Rival,BN-2 Islander
shake13

#24 Příspěvek od shake13 »

Dnes sa rychlostne rekordy na vozidlach pohananych ludskou silou robia takto:
http://www.youtube.com/watch?v=jQwpGLCAMm4
Ci su to este bicykle :? ???
MAX,Rival,BN-2 Islander
MEK
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od MEK »

S tou rychlostí je to asi tak, budu brát průměry které jezdí profici z TDF, Giro, Vuelta.
Časovka jednotlivců po rovině 45 - 55 km/h délka 50 km
Časovka družstev po rovině 50 - 65 km/h délka 50 km
Peloton na rovině 60 - 75 km/h délka 150 - 240 km
Etapový průměr 35 - 50 km/h dle profilu trati, délky a počasí.
Netrénovaný jedinec jako já :2 a jsem za to rád, že jsem jízdu na 30 km přežil. :)
Samozřejmě na silničním kole, na horáku v terénu je to časově kapku jinde, ale záhul stejnej.
Potom existují rekordy na zpřevodovaném speciálu za radlicí, kde to na solném jezeře borec mastil tuším 230 km/h po rovině, ale když z toho větrného pytle vypadnul, tak se pár týdnů dával do kupy než mohl znovu jezdit.
shake13

#26 Příspěvek od shake13 »

MEK píše:Potom existují rekordy na zpřevodovaném speciálu za radlicí, kde to na solném jezeře borec mastil tuším 230 km/h po rovině, ale když z toho větrného pytle vypadnul, tak se pár týdnů dával do kupy než mohl znovu jezdit.

Tak nejak. Len som nevedel presne, aka bola dosiahnuta rychlost.
MAX,Rival,BN-2 Islander
MEK
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od MEK »

DAF
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od DAF »

Tak samozřejmě trénovaný borec jede určitě rychlejí, než někdo, kdo na to sedne v neděli odpoledně a to je musí být druhá v dubnu. Ale jet stovkou v pytli a ještě pak předjíždět, to už musí být hodně trénovaný borec. Tak rychle nejezdil ani Uwe Raab (nebo jak se to psalo).
Hitec Aurora 9X
silcom

#29 Příspěvek od silcom »

Kto tvrdí, že je to reál tak v živote nesedel na bicykli. :!: Inak video je to fajnové :)
JMalik

#30 Příspěvek od JMalik »

zdekar píše:Tak stačilo by to šikovně zpřevodovat. Do předu dát mnohem větší kolo než tam je (nebo víc těch kol - třeba 6) a vzadu menší ( i když moc menší už tam asi nejdou). No a hned by se max. rychlost na rovince mohla podstatně zvýšit :)

Zpřevodovat to není problém. Jestli to ušlapeš.
Na MTB jsem jel nejrychleji cca 110km/h, na pětimístné koloběžce těsně pod 150km/h , tak si myslím, že vím o čem to je. Když tohle zkusíš, tak pokud to nebudeš mít velmi dobře naježděné, tak budou křupat kosti. Podrobnostem bych se zpočátku vyhnul, protože tady jsou účastníci, kteří se v tom váleli se mnou po asfaltu vzletové dráhy v Hořovicích. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“