Lepení EPP

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Re: Lepení EPP

#16 Příspěvek od Kissman »

vsak jsem to napsal ;)
Kissman píše:staci dily prilozit k sobe o trochu driv a muzes usazovat treba minutu a nic se nedeje ;) kdyz pak vydrzis drzet do spojoveho zatvrdnuti - par minut.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Libor_M

Re: Lepení EPP

#17 Příspěvek od Libor_M »

Co se týká lepení EPP tak já používám v poslední době na většinu dílu jen a pouze tavnou lepící pistoli. Ověřeno na několika desítkách letadel z vlastní produkce, ať již malých nebo i těch větších. Spoj je neuvěřitelně pevný a co je velice dobré i dostatečně pružný.
Roztavené lepidlo z pistole částečně nataví lepený spoj a dílce pak drží velice festovně. Dále je obrovská výhoda, že lepidlo tvrdne (chladne) nějakou tu minutku, proto je celkem dost času lepené díly přesně ustavit.

Jinak lze lepit také kombinací Purexu a vteřinového lepidla. Vteřiňák nemusí být speciální "styro", protože EPP je velice odolný materiál na téměř všechny dostupné chemikálie a rozpouštědla.
Na vteřiňák je ale třeba použít aktivátor, jinak vteřiňák neztvrdne. Je třeba jednu plochu nastříknout aktivátorem a na druhou nanést vteřiňák. Ale pozor na správné ustavení, je jen jeden pokus. Lepidlo je při dotyku obou částí ihned tvrdé a spoj drží.
U větších lepených ploch dávám do střední části Purex a na obvod vteřiňák. Stačí jen bodově. Vteřiňák ihned drží a purex má čas pomalu vypěňovat a tuhnout. Opět je nutno použít aktivátor.

Ale jak jsem již psal stačí obyčejná lepící pistole za pár korun.

L. Mašík
LM model
Odpovědět

Zpět na „Dílna“