Kolik G lítají modely? SOUTĚŽ
Re: Kolik G lítají modely? SOUTĚŽ
- fiser.modely
- Kontaktovat uživatele:
V mnoha případech mám obavy že 38G bude málo.
Tak za mě 38G 
Já si typnu 28,9G
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
Minule som sa díval na nejaké reportáže konkrétne renault laguna pri náraze do stromu, mám dojem že rýchosť 88 km/h, autu išli normálne otvoriť dvere....
/Na youtube je aj náraz v 190 km/h ale to je jasné že už sa všetko v tele rozpojí ako nejaký XT60 konektor....../
A zvrhlo sa v takú diskusiu /do ktorej som sa ako laik nezapojil, lebo viem o tom hovno/ že koľko G je pre človeka smrteľné.
Názory "odborníkov" boli že 6G s kľudovej polohy /to podľa mňa laika treba rozlišovať/.
Samozrejme som počul že piloti stíhačiek majú aj viac G pri obratoch a vyhýbacích manévroch /ako tých 6G/, ale hovorím, iba som čítal, klávesnica zamknutá
No a potom prišiel názor, že pri katapulte /tam je síce už postupné zrýchľovanie/ je to až 60G, pričom je treba oblek, ktorý začne v okamihu XY milisekundy pumpovať z nôh krv do hlavy aby omdletie trvalo čo najkratšie...
A moja otázka, nemohli by sme tu trochu nagrcať ako to vlastne je ??? /predpokladám že tu nie je pilot stíhačky, ktorý sa už katapultoval, ale hádam sa to aj vyučuje niekde na univerzite alebo ako to nazvať/

/Na youtube je aj náraz v 190 km/h ale to je jasné že už sa všetko v tele rozpojí ako nejaký XT60 konektor....../
A zvrhlo sa v takú diskusiu /do ktorej som sa ako laik nezapojil, lebo viem o tom hovno/ že koľko G je pre človeka smrteľné.
Názory "odborníkov" boli že 6G s kľudovej polohy /to podľa mňa laika treba rozlišovať/.
Samozrejme som počul že piloti stíhačiek majú aj viac G pri obratoch a vyhýbacích manévroch /ako tých 6G/, ale hovorím, iba som čítal, klávesnica zamknutá
No a potom prišiel názor, že pri katapulte /tam je síce už postupné zrýchľovanie/ je to až 60G, pričom je treba oblek, ktorý začne v okamihu XY milisekundy pumpovať z nôh krv do hlavy aby omdletie trvalo čo najkratšie...
A moja otázka, nemohli by sme tu trochu nagrcať ako to vlastne je ??? /predpokladám že tu nie je pilot stíhačky, ktorý sa už katapultoval, ale hádam sa to aj vyučuje niekde na univerzite alebo ako to nazvať/
-
dadanek1999
- Kontaktovat uživatele:
40,0g (musím dopsat víc než 10 znaků, achjo
)
Já tipuji, že pokud F5D někdo ostře zlomí do zatáčky, do přemetu......, tak to bude přes rozsah toho G- metru.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Ja chlapci neverim v hausnumera. A proto rikam 7.7 pro bezne letani. Pokud ale budete zkouset, co model vydrzi, tak 15.5.
Takze za me si piste 15,5
Takze za me si piste 15,5
18,6
deset znaků..
deset znaků..
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
Za me plný rozsah gmetru takze 38G
-
johnyyyyyyyyyy
- Kontaktovat uživatele:
32.5 G 
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
DX6i, Phoenix
Jsou géčka a géčka. Podle mne by se vítězem stal indoor pidiakrobat letící za vrtulí, kde aerodynamika je sprosté slovo. Ten by se k těm 30g mohl blížit. Obecně čím větší éro, tím menší géčka dokáže. Ale pro modely létající hlavně podle aerodynamických zákonitostí bych se klonil k ticcinu. Normální létání do 8g, při fest záběru 16,7g
Naposledy upravil(a) jardah62 dne čtv 31.05.2012 20:50, celkem upraveno 1 x.
Jardah
29.3 G.......... můj typ
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě