Aviatická pouť Pardubice 2012

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Kovboj

Re: Aviatická pouť Pardubice 2012

#16 Příspěvek od Kovboj »

Zwobot píše:Byl jsem na posledním CIAFu v Hradci ještě jako malej špunt.
Hezky jsme si vylezli na úl a pozorovali. Sice za lístek chtějí +-300kč ale pokud to bude stát za to tak rád pojedu.

V tom případě bych radil nekazit si hezkou vzpomínku, poslední ročníky CIAFu nestojí ani za starou bačkoru. Pokud už se slíbená ukázka dostaví tak je jen na stojánce, letadel v akci méně než v Pardubicích. A i ty stojánky poloprázdné. Kde jsou ty časy kdy CIAF byl přeplněný vystoupeními stíhaček z celého světa :(
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od koulinek »

Staré časy sů preč. Včil je to roztříštěné do několika akcí (CIAF, Aviatická pouť, dny NATO) každej chce urvat něco a vefinále je to slabota. Kdyby to šlo a byl zájem uspořádat jednu pořádnou akci v roce určitě by to byl přínos, ale su realista takže ani nedoufám. Ještě že sou kvalitní zahraniční akce na které se dá pořád těšit!
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Zwobot »

Bohužel máš asi pravdu.
A co teď!
Dny NATO? To se mi minule nějak nelíbilo.
Myslím že akce můžeme hodnotit na: Méně špatné a více špatné.

Asi se na to vykašlem a příští rok přijedu na RCManiakShow :D
geo
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od geo »

Tak já nevím - Aviatická pouť - u mne to navozuje už z názvu akci týkající se letadel. pokud budu chtít vidět bojovou pozemní techniku - pojedu třeba na Bahna. Já bohužel trpím chronickým onemocnění, které se nazývá LETADLA :cry: . Jediný lék na tuhle chorobu jsou v dávká určených mojí peněženkou a počtem akcí letecké dny, které odnáším bolestí zad, smutkem na duši co nepřiletělo a co nelítalo. Potom dojem, že mne o něco pořadatel okradl, protože tam není co avizoval. Přesto na tyto akce musím chodit, protože modelařina mne neléčí dostatečně. Těším se na každou jako blázen, doufám, že mi vyjde čas a ostatní subjektiva. Ale kua proč mám poslouchat kecy o dobíjení "zraněného" saniťáka, když na obloze lítá Spit :evil: :evil: , proč musí řvát dobová muzika ( a to jsem zvukař a nějaký dB mne nerozhodí ) tak, že neslyším motor z P-51 :evil: :evil: . A až budu chtít jít na komedii nebo parodii něčeho co má připomínat pohnuté období naší vlasti nebo celého světa, tak nepůjdu na letiště :evil: :evil: . Jako doprovodný program beru - ale DOPROVODNÝ a ne jako hlavní. Někdo tu už psal - doprovodný program, kde překážely letadla - naprostý souhlas. Škoda, mohl jsem někde pěkně polítat a třeba i něco rozbít ... ale nebyl bych zklamanej jako třeba z Modelhouby .... :? No nic, budu jezdit do Němec, za stejný peníz, bez blbý muziky a třeba tam budou annoncovaný letadla stát aspoň všechny. Německy se domluvím ale aspoň nebudu všechno komentátorovi rozumět. Paní hudební režisérce a mistru zvuku radím jedno - učit se učit se a učit se, komentátorovi - nekecat blbosti a chovat se jako komentátor, a organizátorům - zkuste příště na Aviatický pouti dát letadla jako hlavní.
Fuj to jsem se vykecal, ale nešlo to jinak
Letu zdar!
geo
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od hoblik »

JO, jo, poslední dobou se na aviatickou pouť dost nadává a hodně právem. Loni mne těžce nas...o, když do ukázky Hawker Hurricane, po prvním průletu přiletěl kašpar a komentátor z toho dělal grotesku....

Letos jsem seděl na takovém místě, že jsem komentáře neslyšel a ejhle dalo se na to koukat.
Samozřejmě by to bylo ještě lepší, kdyby za to piloti víc brali a éra lítala na víc než půl plynu..... ale uvědomme si, že to jsou stroje víc jak padesát let staré (týká se i některých zlínků) a to, že jen letí je zázrak.
Aby mohla P-40ka letět, musel na ní mechanik snad dvě hodiny makat....
Jinak, jen to, že ty éra přiletí stojí tolik peněz, že je pořadatel dlouhodobě na nule - prší=mínus - je hezky=plus
Třeba Hawker seafury nepřiletěl, protože na něho nebyl pilot !!

Spousta věcí by se dala pořadateli vytknout, ale za mě celkově dobrý. (možná proto, že jsem nemusel platit vstup)
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
zdekar

#21 Příspěvek od zdekar »

Tak vidím, že jsem ani o nic moc nepřišel. Byl jsem letos zatím jen v Jaroměři a tam to bylo naprosto super... modely i velké stroje. Taky bych na tý pouti radši viděl víc letadel. Byl jsem loni a to ještě šlo... tedy bylo to poprvý co jsem na aviatické pouti byl a tak nemám s čím porovnávat. :) Jinak to video z prvního příspěvku se povedlo, ale tý pozemní techniky ke konci bylo až moc.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od koulinek »

Jo taky sem letos z leteckých akcí byl jen v Josefově a to se povedlo ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od TERAZKY »

Musíme si chlapi uvedomiť, že komerčný hnoj sa na nás valí zo všetkých strán. Dá sa tomu brániť dosť ťažko, ja sa to snažím filtrovať ako sa len dá...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Kovboj

#25 Příspěvek od Kovboj »

TERAZKY píše:Musíme si chlapi uvedomiť, že komerčný hnoj sa na nás valí zo všetkých strán. Dá sa tomu brániť dosť ťažko, ja sa to snažím filtrovať ako sa len dá...

Na "komerci" není nic špatného. Pořád lepší když se akce zaplatí sama než když jí všichni ze svých daní "zaplatí" formou nejrůznějších státních nebo EU dotací.

Co mě osobně vadí víc než "komerce" je že aviatická pouť začíná trošku budit v těch svých scénkách pocit že "letadla = válka". Přitom pro rozvoj letadlel samozřejmě byly války důležité, ale pak tu byly i nejrůznější rychlostní a vytrvalostní závody, honby za rekordy nebo osobní a poštovní doprava.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od RiMr »

Jen pro porovnání - já vím že zdroje mají organizátoři neporovnatelné - ale stejně :)
Berou to tam prostě jinak, s přirozenou základní úctou k lidem a strojům kolem a smutno tam kvůli tomu taky nebylo :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NxSrf9GLD00[/youtube]

#27 Příspěvek od jio »

Vidíte, a já bych se tam rád podíval, kdybych věděl o tom, že se to koná. Tip na víkend jsem bohužel nezaznamenal.

Zkuste místní a znalí příští rok na tuto akci znovu upozornit.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“