Dneska asi nikdo neche vydělávat :-(
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dneska asi nikdo neche vydělávat :-(
Na ten trávník zkus misto stavařů zahradníky.
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Také bych doporučil toho soudního znalce. Ale začít jsi měl tím, že si najmeš někoho jako stavební dozor. Nechápu, jak jsi mohl dovolit takové navýšení cen a tak dlouho to vydržel. Dnes bych doporučil jedině postavit smlouvu tak, že platíš po etapách dle odvedené práce po odsouhlasení dozorem. Nepíšeš jak zto máš zainvestované. Zároveň bych si ty částky sám kontroloval, tak složité to zase není a čas tomu věnovaný se vyplatí. Já si teď například dělám kompletní úpravu podkroví na chalupě a všechno si dělám sám. Sice to zabere dost času, ale šetřím si nervy a hlavně peníze.
Neni jasny o co presne jde, ale u rekonstrukce staryho baraku k navyseni dojit muze, muze to jit dobre ale taky se muze bortit vse kam se kopne. Ale 2 roky misto 3 mesicu to uz je fakt dost 
Howking píše: - smlouvu mám na tři měsíce a 550 tisíc za celou rekonstrukci. Postupně se to natáhlo na 750, dva roky a hotovy jsou 2/3. Tak si myslím, že něco v ruce mám. Jen potřebuji vědět, kolik to co zatím udělali stálo. Doklady o zaplacení a faktury taky mám.
Je k tomu celkem málo informací, aby se ti dalo regulérně poradit. Musí existovat písemný zápis, proč došlo k prodloužení termínu a navýšení ceny. Běžná formulace v SOD je, že jakékoli navýšení ceny je možné pouze po oboustranném souhlasu a jaké je penále za nesplnění termínu. Máš stavební dozor a vedeš stavební deník? Jinak pokud jsi zaplatil, vidím to jako ztracené, zaplacením jsi vyslovil souhlas s výší ceny. Jedině co bych viděl, kdyby ti některé vyfakturované věci nedodali a ty jsi na to přišel z nějakých objektivních důvdů později.
Jinak stavba je smluvní vztah a nějaké argumenty, že to jiná firma udělá levněji, moc neplatí. Když budou šikovní cenu si zdůvodní, třeba prostě vysokými náklady.
Na tu hromadu si sežeň 2x UK + kontejner.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
psena píše:Neni jasny o co presne jde, ale u rekonstrukce staryho baraku k navyseni dojit může, muze to jit dobre ale taky se muze bortit vse kam se kopne. Ale 2 roky misto 3 mesicu to uz je fakt dost
Jednostraně ze strany zhotovitele tuším že max do 10% sjednané ceny.
skoda ze jsi z takove dalky... s tim pozemkem a travou bych si dokazal poradit 
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Vydelavat chce kazdy ale z toho co vim, kamaradšoft nebo obalkove ma prednost. Navic pokud jsi pravnik / doktor / ucitel / policajt, tak od tehle investoru se snazi kazdy stavar dat ruce pryc. Je s podivem ze te investice vysla az na tolik, kdyz ti nekdo dalsi tvrdil ze by to udelal za polovic. Zacal jsi bez cenovych nabidek od nekolika ruznych firem? Pravda je, ze ojebat se da cokoliv - naslibuji ti mercedes ale nakonec ma motor z trabanta. S ohledem na to co vim, ze v zime bojim chodit do novejsich hypermarketu - abych nahodou nezustal pohrben pod tunami polozelezobetonu, polskeho trapezoveho plechu a cinske mineralni vlny.
No kazdopadne neni problem objednat kontejner na odvoz stavebni suti na skladku. Neni problem objednat "JCB" aby to vsechno nalozilo do kontyse a zplanyrovalo plochu. A objednat zahradnickou firmu, aby to vsechno hezky upravila taky neni problem. Kdyby snad jo, tak to bych si klidne sehnal tlupu ukáček a osefoval to sam - pravda asi by me chybela vize jak to ma vypadat
Fakt je ten, ze zacala sezona a vetsina firem se snazi brat ty vetsi zakazky. Co delaji samotni zivnostnici nevim, mozna se snazit prave nejak delat pro ty firmy
A az nebude poradne do ceho pichnout, tak prijdou na radu zakazky pro soukrome osoby. To pak klidne i takovy IMOS bere stavbu RD.
Nak
No kazdopadne neni problem objednat kontejner na odvoz stavebni suti na skladku. Neni problem objednat "JCB" aby to vsechno nalozilo do kontyse a zplanyrovalo plochu. A objednat zahradnickou firmu, aby to vsechno hezky upravila taky neni problem. Kdyby snad jo, tak to bych si klidne sehnal tlupu ukáček a osefoval to sam - pravda asi by me chybela vize jak to ma vypadat
Fakt je ten, ze zacala sezona a vetsina firem se snazi brat ty vetsi zakazky. Co delaji samotni zivnostnici nevim, mozna se snazit prave nejak delat pro ty firmy
Nak
Howking píše:Mám dva problémy. Okradla mě stavební firma a i když jsem jim zaplatil celkem 750 litrů, ...................... Je toto normální?
................jsem debil, co platí předem..........
Dej to odhadci, potom k soudu.... a udělají si z Tebe trhací kalendář. Zacvakáš všechno, pokud na druhé straně nebudou úplní tupci.
Protože jim to někdo všechno odsouhlasoval, převzal ten předmět smlouvy, cenu nevyřešíš vůbec.....
Mohl by jsi je dostat jedině na nějakou evidentní čuňárnu typu: do železobetonu nedali železo, místo cementu použili pojivo.......Dost malá šance.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- ale oni to nedodělali. Naposledy se ukázali před vánoci a pak už nic. Takže já zaplatil za celek a práce nebyla odvedena. Odsouhlasil jsem, že za ty prachy bude barák zrekonstruovaný celý.JMalik píše:Dej to odhadci, potom k soudu.... a udělají si z Tebe trhací kalendář. Zacvakáš všechno, pokud na druhé straně nebudou úplní tupci.
Protože jim to někdo všechno odsouhlasoval, převzal ten předmět smlouvy, cenu nevyřešíš vůbec.....
Mohl by jsi je dostat jedině na nějakou evidentní čuňárnu typu: do železobetonu nedali železo, místo cementu použili pojivo.......Dost malá šance.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Howking píše:.... ale oni to nedodělali. Naposledy se ukázali před vánoci a pak už nic. Takže já zaplatil za celek a práce nebyla odvedena. Odsouhlasil jsem, že za ty prachy bude barák zrekonstruovaný celý.
Můžeš dát předem vysokou zálohu, můžeš to platit po dokončovaných částech......, je spousta možností jak tohle ošetřit. Ale pokud jsi vypláznul předem 750 za rekonstrukci tak si dovedu představit, že Tě utočí na vícepracech, které jsi odsouhlasil a oni to zastavili po vyčerpání částky 750.
Prostě jsi to absolutně nekontroloval, protože by nebylo možné, aby to dotáhli takhle daleko.
V případném sporu mysli i na to, že smlouva není jen písemná, stačí i osobní dojednání bez toho papíru.
Skoro bych se vsadil, že při případném soudním sporu to budou hrát na ty vícepráce, které vznikly v průběhu rekonstrukce.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
To nemáš pravdu. Nemohou si jednostranně účtovat vícepráce. I kdyby to bylo tolik víceprací, musí je mít odsouhlasené.
AR1 píše:To nemáš pravdu. Nemohou si jednostranně účtovat vícepráce....
Co máš furt s tím jednostranným účtováním? O tom tu přeci nikde nebyla řeč.
I JMalik zcela jasně spekuluje o možnosti, že to bylo odsouhlaseno (byť jen per huba):
AR1 píše:...že Tě utočí na vícepracech, které jsi odsouhlasil a oni to zastavili po vyčerpání částky...
A Howking to zatím nikde nerozporuje, spíš tak nějak nepřímo potvrzuje (a zjevně už ví, že to fakt nehlídal a že udělal pěknou blbost a ještě k tomu jim zjevně v průběhu sám doplácel prachy, tedy pokud původně začal na 550 a nyní je na 750):
Howking píše:...Odsouhlasil jsem, že za ty prachy bude barák zrekonstruovaný celý...
Pokud to fakt odsouhlasil vágně a takhle velkoryse zeširoka, asi mu už fakt nepomůže ani svěcená.
Howkingu upřímně chce, ale "lidi" tě neuživí... Ve firmě o lidech bez ica se ani nebavíme kord kolem prázdnin to máme obří zakázky od stavebních firem, které nás živí bez nich bychom krachli. Ale s normalnima lidma to je na nic nechají tě vypracovat plán a připravit fakturu. Pak se neozvou a když jim zavoláš, tak ti řeknou ze si to rozmysleli. Na tohle proste většina firem nemá čas ty musí v sezoně makat na 200%. Pokud chceš domluvim ti úpravu pozemku a zbytek rekonstrukce u Metrostavu bude tě to stát 3-5 tolik, ale bude to včas s tím ze ti to možná spadne na hlavu. Cena od jiné firmy je totiž zavádějící, ale tady jsi asi narazil na bandu "zlodějů". To co jsem napsal je smutné, ale je to bohužel skutečnost.
"Šmirgl to jistí!"
dneska je to u těch soukromých stavebních aktivit vcelku problém,řemeslnické činnosti,jako třeba malování,nebo obklady dlažby na zelené louce jdou vcelku bez problému vyčíslit v rámci ceny za metr čtvereční,problémy jsou ovšem u uprav s nejistou nutností víceprácí----v soukromém sektoru to má bohužel zásadní problém,mraky lidí chce udělat z hovna kuličku,né zřídka položit dlažbu nakonec znamená postavit nový barák,aby byla ta dlažba vubec jak a kam položit
před pár lety mě pozvali na cca 14 ti denní výpomoc na jednu stavbu placenou investorem na doladování nedokonalostí v rámci předpřejímek a předávek objektu,trochu se to protáhlo na dobu cca 10 let a celé to padlo v podstatě jen na stagnaci stavebnictví,dnes je ta firma už jen o majiteli investora--- holandsko,česká pobočka ,generální ředitel pro střední evropu a pepin
krásný léta,měl jsem něco vyřešit,peníze na to byli-----hlavně zjistit technologii---né,že ve svém volném čase budu objíždět třeba kamenictví a zjištovat jak dobrušovat třeba mramor v koupelnách,prostě ten byt stál tolik,že i já se svým příjmem vešel do smysluplného rozpočtu v několika milionech.
problém vidím v jediném,jouda,co bere 20000 měsíčně vezme rujnu na uvěr a hledá zoufalce,co mu tam bude vyšívat za 10000 tisíc měsíčně,zpamatujte se pokud mám vzít do ruky zbiječku a někomu plnít životní sny,tak na muj měsíční příjem bude on makat dva měsíce,jinak na to jebu,to raději pujdu hlídat do lídlu,jestli někdo neukradnul žvejkačku
u těch soukromých předělávek a přestaveb starých staveb jsou hlavně problém neustálé komproromisy a změny jak vyvstávají problémy,navíc každá firma stejně dostane zakázku jen na základě nejnižšího rozpočtu--------podtrženo sečteno,pokud nedáš zednikovi dnes 30000 tak makat prostě nebude,že si udělal vejšku a stačí ti dvacet na tom nic nezmění
špatně pojaté téma-----pokud nechceš platit,odvez si ten bordel před barákem sám
ostatně,kolik by sis představoval,že by denní částka za zalikvidaci tvého problému byla přijatelná pro tvoji kapsu ?z osobní zkušenosti musím rozhodně říct,že je podstatně náročnější,pokud sekretářka čeká ve své 8 hodinnové době na telefonát od generálního ředitele oproti ukáčku,který nakládá 8 hodin kolečko plné suti
problém vidím v jediném,jouda,co bere 20000 měsíčně vezme rujnu na uvěr a hledá zoufalce,co mu tam bude vyšívat za 10000 tisíc měsíčně,zpamatujte se pokud mám vzít do ruky zbiječku a někomu plnít životní sny,tak na muj měsíční příjem bude on makat dva měsíce,jinak na to jebu,to raději pujdu hlídat do lídlu,jestli někdo neukradnul žvejkačku
u těch soukromých předělávek a přestaveb starých staveb jsou hlavně problém neustálé komproromisy a změny jak vyvstávají problémy,navíc každá firma stejně dostane zakázku jen na základě nejnižšího rozpočtu--------podtrženo sečteno,pokud nedáš zednikovi dnes 30000 tak makat prostě nebude,že si udělal vejšku a stačí ti dvacet na tom nic nezmění
špatně pojaté téma-----pokud nechceš platit,odvez si ten bordel před barákem sám
ostatně,kolik by sis představoval,že by denní částka za zalikvidaci tvého problému byla přijatelná pro tvoji kapsu ?z osobní zkušenosti musím rozhodně říct,že je podstatně náročnější,pokud sekretářka čeká ve své 8 hodinnové době na telefonát od generálního ředitele oproti ukáčku,který nakládá 8 hodin kolečko plné suti
Naposledy upravil(a) pepin dne pon 11.06.2012 1:49, celkem upraveno 1 x.