Stavba fpv koptery

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Stavba fpv koptery

#16 Příspěvek od Drondys »

Mrkni na tento motor k němu tyhle a tyhle vrtule a tento régl.
Troll

#17 Příspěvek od Troll »

Motor je celkom OK, žádná supr kvalita , ale vyhovuje. pár jich nám tady běhá. Vrtule bych k tomu motoru doporučil klidně i o palec větší. Regl je OK, unašeče vrtulí z HK v žádném případě nebrat ! A to speciálně ty z odkazu. Mám jich doma asi patnáct- všechny nepoužitelné. :!: :!: . Nejsou souosé a hází.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od thegrid »

Díky moc vám všem za pomoc.
TO Drondys: Vypadá to moc dobře. Tak je na tvé doporučení vezmu. Tak to jsem nevěděl, že jsou ty vrtule jiné. Chápu to tedy dobře, že musím vzít 2x normální a 2x s otáčením doprava (Right Hand Rotation)?

To: Troll Aha... a máš nějakou dobrou zkušenost s unašečema ?
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

thegrid píše:Tak to jsem nevěděl, že jsou ty vrtule jiné. Chápu to tedy dobře, že musím vzít 2x normální a 2x s otáčením doprava (Right Hand Rotation)?

Ano zde je obrázek jak se kombinují směry otáčení vrtulí u různých copterů.

Obrázek

Bylo by dobré si vrtule zkombinovat z hlediska lepší identifikace směrové pozice copteru i barevně podobně jako je to na videu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ODgWySwCuE4[/youtube]
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od thegrid »

Tak to je asi dobrý nápad, ještě se zeptám co tento přijímač http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14350__FrSky_V8FR_II_2_4Ghz_8CH_Receiver_HV_.html s Turnigy vysílačem? Snad dobrý ne? Má velkou rezervu v dosahu snad a 8mi kanál.
Troll

#21 Příspěvek od Troll »

Se standardním Turnigy vysílačm je ten přijímač nekompatibilní :!: . Potřebuješ k němu do vysílače taky vysílací modul FrSky.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od thegrid »

A nebyla by výhodnější jiná konfigurace?

Co toto je už s přijímačem:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8991__Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w_Module_8ch_Receiver_Mode_1_v2_Firmware_.html

edit: tak koukám že to taky potřebuje modul a nabíječku
Naposledy upravil(a) thegrid dne čtv 28.06.2012 22:50, celkem upraveno 1 x.
johny107

#23 Příspěvek od johny107 »

Musel by si kupit tento set:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... le_RX.html

a k tomu este mozes dokupit tento zobrazovani modul telemetrie:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... creen.html

Mam to aj ja, je to super,vidim volty baterie pocas letu,viem presne kedy pristat a nelikvidovat bateriu..
Ten prijimac som si zabudoval aj do samokridla,co sa mi pred nedavnom pokazil originalny prijimas flysky..
Mal dosah iba 10m...

tato zostava je bezkonkurencna, hned sa posuvat o niekolko tried co sa tyka bezpecnosti a kvality signalu hodne dopredu od klasickej turnigy zostavy...
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od thegrid »

mno připadá mi zbytečné mít takový dosah, zřejmě bych ho v dohledné době nevyužil a telemetrii jsem plánoval na začítek jen jednoduchý OSD přímo ve videu s voltama, ale tak asi je lepší mít větší dosah to je pravda
Boby110

#25 Příspěvek od Boby110 »

Někde bude chyba.

johny107 píše:K tomuto tvojmu vyroku : tím více otáček a tím více spotřeby elektřiny?? Ano dalo by sa to tak povedat...Medzi tymi dvomi konfiguraciami motorov s vrtulama je letovy cas o cca 4 min vyssi s motormi menejotackovymi..
Coptery s motormi cca 1300kV s mensimi vrtulami maju vysoke otacky, to znamena ze na to aby si ich udrzal vo vise treba viac energie...Tie su skor na divoke kusky,,dokazu rychlejsie letiet na ukor mensieho let casu.
Boby 110, OK2BOW
johny107

#26 Příspěvek od johny107 »

Vyvrat mi to,kde som napisal chybne..
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od thegrid »

Troll

#28 Příspěvek od Troll »

Vrtule k sobě jdou, jenom jsou už trošičku moc velké na ty doporučované motory. Taky bych doporučoval se zamyslet nad tuhostí těch vrtulí. Pouhé zvětšování rozměrů vrtule způsobí, že je relativně málo pevná a pak to při vyšším výkonu vibruje. A nejde s tím nic dělat. Proto bych byl dost opatrný s velkými a levnými vrtulemi z HK: Osobně bych vrtule o průměru 12 palců bral jako hranici, kdy už je rozumné začít přemýšlet nad vrtulemi uhlíkovými. Což už je bohužel zcela jiná cenová liga. :?
Ten rám je těžký jako kráva , nebrat. Teda ten hliníkový. Radši si ho vyrob sám. A ano, pokud letová hmotnost toho stroje bude cca 1,5 kg, je rozumné použít silnější regly naž 12A. Pokud ale budeš mít stroj cca 1 kg, tak 12A regly jsou dostatečné. Kilový stroj bere ve visu cca 120W ( záleží na tom, jak dobře se vybere pohon) , poděl si to počtem motorů a lehce si zjistíš proud na jeden regl. :wink:
Unašeče vrtulí kup od firmy MP Jet,jsou zcela běžně ke koupi v modelářských prodejnách , jeden stojí cca 35-40 Kč, dle marže obchodníka . Tyhle unašeče jsou o několik tříd kvalitnější než ty čínské co se dodávají jako příslušenství k motorům z HK.
Drondys

#29 Příspěvek od Drondys »

Troll píše:Unašeče vrtulí kup od firmy MP Jet,jsou zcela běžně ke koupi v modelářských prodejnách , jeden stojí cca 35-40 Kč, dle marže obchodníka . Tyhle unašeče jsou o několik tříd kvalitnější než ty čínské co se dodávají jako příslušenství k motorům z HK.

Zkoušel jsem najít MP Jet unašeč s kuželovou maticí, ale všude mají jen takové poněkud nevzhledné s obyčejnou maticí viz obrázek.

Obrázek

U pelikána, ale i jinde jsem viděl unašeče s kuželovou maticí od Ray např. unašeč 8120 na hřídel 3mm viz tento odkaz, který vychází zhruba dvakrát dráž než MP Jet viz tento odkaz, ale ty od Ray vypadají lépe. Moje otázka tedy je zda někdo máte s těmi od Ray viz obrázek níže zkušenost ?

Obrázek
Troll

#30 Příspěvek od Troll »

Sice je to nevzhledné, ale čím je ta matice lehčí, tím líp. Méně hmotnosti na konci ramene značí snažší práci pro stabilizaci. Rovněž lehká vrtule je mnohem výhodnější jako těžká.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“