Motor AC Mini od Hořejšího
Zalezi na tom, o ktorom motore hovorime. Horejsi ponuka viac typov. AC nano je cca cdrom motor. Ale AC mini je motor s vykonom cca 400 az 480. V porovnani s napr. AXI 2208/34 ktory mam je silnejsi. A to uz je myslim slusny motor. V case ked som kupoval ac mini som nemal pristup k lacnejsiemu motoru ako 2000,- Sk a teda horejsi bola 1/2.
Suhlasim s argumentmi, ze motor navijany strojovo, impregnovany a kompletne osetrny ma realny predpoklad dlhsie a spolahlivejsie fungovat. A ze p.Horejsi by mal asi s tou cenou cosi urobit, ak chce dalej predavat... kutilom, ktorych bavi navijat a tesit sa z funkcnych veci.
Inak moje skusenosti s ac mini v minitornade su tu: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 27f452bb58
Suhlasim s argumentmi, ze motor navijany strojovo, impregnovany a kompletne osetrny ma realny predpoklad dlhsie a spolahlivejsie fungovat. A ze p.Horejsi by mal asi s tou cenou cosi urobit, ak chce dalej predavat... kutilom, ktorych bavi navijat a tesit sa z funkcnych veci.
Inak moje skusenosti s ac mini v minitornade su tu: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 27f452bb58
Samotny motor s kablami a konektormi (dal som ich tam koli moznym vymenam, tak ako aj na AXIk) vazi 50g, AXI s konektormi mozno o 2g menej. Vacsi vykon = vacsi prud. To je samozrejme. Na zemi pri plnom plyne a vrtuli GWS 7x6 ide max prud k hodnote cca 8-9A. Znova opakujem, pri setrnom lete som dokazal byt vo vzduchu 35minut. Ked sa nesetri, tak sa da blaznit 20 minut urcite. A kolme stupanie dohora - z ruky - je samozrejmost.
Chalani, ja nikoho nepresviedcam za kazdu cenu, ze Horejsiho AC mini je najspravnejsie riesenie. Ja len mam s nim dobru skusenost, pri trochu obozretnej praci nevidim ziadne obrovske riziko (vinutie som spevnoval sekundakom), a mal som pocit pred 1/2 rokom, ze je to za celkom slusnu cenu. Preto ho tak trochu branim. Stale s nim na MiniTornade lietam, a je to fajn.
Chalani, ja nikoho nepresviedcam za kazdu cenu, ze Horejsiho AC mini je najspravnejsie riesenie. Ja len mam s nim dobru skusenost, pri trochu obozretnej praci nevidim ziadne obrovske riziko (vinutie som spevnoval sekundakom), a mal som pocit pred 1/2 rokom, ze je to za celkom slusnu cenu. Preto ho tak trochu branim. Stale s nim na MiniTornade lietam, a je to fajn.
zdzd: Souhlasim, ze to sem nepatri, ale neodpustim si posledni poznamku.
ad 2. Prispevky pana Porkristla jsem nečetl
, ale.... Na jedné nejmenované akci jsme se zastavili u stánku MPjet, dali jsme se do řeči a dostali jsme se k převodovkám. Protože se nám stalo, dvěma lidem nezávisle na sobě, že se nám za letu zadřely převodovky (planetky pro S400), nenechali jsme si to samozřejmě pro sebe. V tom vyskočil nějaký chlapík (usuzuji, že to byl sám pan majitel) a začal na nás skoro ječet, že ma jsme ty z Plzně (blbci), co přetěžujou převodovky stříďákama a že dneska si každej myslí, že může do S400 hrmout 10 Amper (tedy sorry, ale tohle u mě S400 neznají), ať mu teda seženeme jiný ložiska, že je tam bude osazovat atd. .... Marná byla snaha,vysvětlit mu, že jsme ložiska namazali něcím jiným (lepším ???) a problému se zbavili. Znechuceně jsem odešel. Jinak ale hodnotím výrobky MP jet jako vynikající.
Toť vše. Howgh.
ad 2. Prispevky pana Porkristla jsem nečetl
Toť vše. Howgh.
Dik za odpovede. Motor uz mam a slape perfektne. Je to AC mini a je na vacsi toc.moment. Mam ho v mustangu od Alfa modelu. Vrtula APC 9/6 7 clankov. Len ma trochu vacsi odber. Na dve LI POL sa odber trochu znizi. A mustang lieta perfektne aj na dve LI POL. Mal som pozicany AXI 2208/26 ten nie je o vela lepsi. AC nano som dostal od kamarata.Ak budem potrebovat motor tak si ho urcite kupim.Zalezi na tom kto co potrebuje. A AXIka si kupim tiez. Ero uz mam skoro hotove.
AC mini a ruční motání střídavých motorů
Mám dva motorky z CD-ROMu a přesto bych si stavebnici kvůli ceně taky nekoupil, ale když to nic nestojí ?. Z prodření vinutí strach nemám, pár modelářů v okolí je má taky a nikomu se zatím žádný neupekl. Zato znám případ, kdy se upekl profesionálně vyrobený motor kvůli zkratu vinutí. A jen tak mimochodem - mám třeba i AXI 2212/26 a neřekl bych, že má impregnované vinutí.