Mixy v Open9x - kdo poradí?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
tpk

Re: Mixy v Open9x - kdo poradí?

#16 Příspěvek od tpk »

Ahoj, vím že teď vyšel asi 2x v krátkém čase nový fw. Bohužel jsem se na oficiálním netu nedozvěděl v čem je nový. Tyto verze tam nebyly uvedeny. Nevíte někdo v čem se liší? Zpomalení jsem na nich ještě nevyzkoušel.
Vyšel i nový Comp a na první pohled mě do oči padla ikona grafu, asi telemetrických dat. O co jde? Blíží se doba kdy vysílačka dokáže zaznamenávat data z telemetrie a pak je následně zobrazovat přes Comp? Případně jsou v programu ještě jiné "skryté" změny?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jamesgsf »

Bohužel jsem to řešil před dvěma dny na poslední verzi FW. Takže tohle asi opraveno není.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
mhotar

#18 Příspěvek od mhotar »

www.opentx.cz
mhotar

#19 Příspěvek od mhotar »

tpk píše:Ahoj, epromka je v příloze. Na simulátoru zapni spínače THR a RUD. Přepni na letový režim TERMIKA - ID1. V tuhle chvíli ovládáš odtokovku křídla (CH1-CH4) přes páku plynu. Plyn (CH7) je na spínačí ELE a hodnotu udává P3. Při vypnutém ELE (CH7 -100) a stažené páce plynu dolů (-100) přepni do režimu pristání ID2. V tu chvíli by měl být plyn stažený na -100, ale místo toho je na 0 a po dobu přechodu padá na -100(resp na hodnotu nastavenou na plynové páce).

Co s tím?

Už to vidím. V režimu TERMIKA nemáš v mixeru CH7 žádnou hodnotu (žádný aktivní řádek), tu máš nastevenou funkcí SafetyCH7 na -100, to ale mixer nevidí, proto při zapnutí ID2 přechází nová hodnota od nuly (výchozí hodnoty kanálu).
MIXER s hodnotou nastavenou pomocí SafetyCH nepočítá, je to jen pojistka!!
www.opentx.cz
tpk

#20 Příspěvek od tpk »

Ahoj Martine, tak pln očekávání jsem si napípl do mixu CH7 řádek

+= MAX -100 CS5

A ono NIC :(
Pořád stejný výsledek. Skáče to pořád přes tu nulu. Zkouším to teda s fw 1692. Nový budu pálit asi o víkendu. Zkoušel jsi to na jiném fw a chodilo ti to?

Máš prosím představu co je nového v tom companionu? Na co je ten graf telemetrie?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jamesgsf »

Tak to co jsem popisoval tak bylo na 169x(nevím přesně) včera jsem to přehrál na poslední tak to pak zkusim, ale myslím, že to bude to samé.
mhotar

#22 Příspěvek od mhotar »

Bude to to samé, teď jsem to zkoušel.
Vypadá to tak, že FadeIN/OUT v letových fázích se aplikuje pouze na změnu FP v mixu, vypočítá se hodnota se starým FP a novým FP a z té FadeIN/OUT. Pokud se ale zároveň změní i switch, který je současně v mixu, pak je stará hodnota 0, protože ten řádek už není aktivní ani se starou hodnotou FP.
Jde o to jestli je to takto správně.

EDIT: ten graf telemetrie v Companion slouží k zobrazení uložených letových dat, je to pro lepší desky co mají SD kartu, nic pro nás:)
www.opentx.cz
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jamesgsf »

Já jsem to obešel tak, že jsem přiřadil zpomalení (zpoždění) jen funkcím (klapky brzdy) spínačům. Na jednotlivých letových fázích mám teď nastavenou KK2.0 desku. Ještě si s tým musím pohrát a trochu doladit desku i vysílačku. Jinak gyro deska funguje dobře.
mhotar

#24 Příspěvek od mhotar »

tpk píše:Ahoj Martine, tak pln očekávání jsem si napípl do mixu CH7 řádek

+= MAX -100 CS5

A ono NIC :(
Pořád stejný výsledek. Skáče to pořád přes tu nulu. Zkouším to teda s fw 1692. Nový budu pálit asi o víkendu. Zkoušel jsi to na jiném fw a chodilo ti to?

Protože přechody ve fázích nezahrnují předchozí stavy spínačů, zejména těch CS co máš v mixech, ale jen změny fází, je potřeba se těch CS v mixech zbavit.
V tvém souboru SNAKE3320 máš:
CS4 : ELE AND CS2
CS5 : !ELE AND CS2
--------
CS2 ti zapíná letovou fázi FP2
v mixu tedy můžeš použít FP2 a spínač ELE a to ti nahradí funkci AND, takže CS4 vůbec nepotřebuješ.
Stejně je to s CS5
Když opravíš takto mixy v CH7 ,a přidáš výchozí hodnotu pro FP2 ,jak jsi správně uvedl
+= MAX -100 CS5
,ale zapsanou jako
+= MAX -100 FP2 !ELE
,bude to fungovat jak má a ještě ušetříš dva CS.
www.opentx.cz
tpk

#25 Příspěvek od tpk »

Martine, opět klobouk dolů ;)
Apropo, proč vlastně na desku nepřipojít "někam" SD kartu kvůli záznamu telemetrie? Takle úprava už je mimo možnosti?
mhotar

#26 Příspěvek od mhotar »

Už nejsou volné piny procesoru, a i kdyby se to nějak preskládalo už není volná flash. Nový zvukový modul počítá s sd kartou pro ukládání modelů, pro ukládání telemetrie to ale nejspíš nepůjde použít.
Je čas na změnu platformy, uvidíme co nám Frsky nadělí.
www.opentx.cz
tpk

#27 Příspěvek od tpk »

Apropo, nový zvukový modul. Jak to vypadá? Podařila se u něj odbourat ta dlouhá prodleva mezi jednotlivými stopami a co všechno bude zvládat?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jamesgsf »

Nebudu zakládat nové téma,

potřeboval bych poradit jak namixovat zisk gyra. Nějak to nemůžu vymyslet jak to řešit. Potřeboval bych na dráze plynu v maximálu plynu ubrat zisk cca o 10 procent(nejlépe postupně) a nejlépe kdybych mohl ještě ovlivňovat celou hodnotu potenciometrem.

Poradí někdo? Dík

.... VYŘEŠENO
tpk

#29 Příspěvek od tpk »

Ahoj rád poradím, ale moc nechápu dotazu. Zkus to líp specifikovat. Stylem co se má stát když. O jaké gyro se jedná?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od jamesgsf »

ahoj dík šlo mne o to, že guardian má rizenej kanál gyr -100 vypnuto 0 střední zisk a 100 plnej. chtěl jsem přidělovat zisk v závislosti na běhu motorů na plnej tah ubrat a při vypnutém plynu plná stabilizace a potenciometrem mít možnost volit velikost ubrani. takže první radek mixu bere hodnotu z kanálu plynu, a druhej je na potenciometr zdroj kanál toho zisku váha minus o to jakou velikost chci snížit, jede po krivce. příklad zisk na maximum plynu se mne dostane jen na +80 v polovině potenciometru(nastaveno na -40) mixi se sčítají. Tož asi tak v simulátoru flasovani to vypadá, že to funguje.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“