Mixy v Open9x - kdo poradí?
Re: Mixy v Open9x - kdo poradí?
Ahoj, vím že teď vyšel asi 2x v krátkém čase nový fw. Bohužel jsem se na oficiálním netu nedozvěděl v čem je nový. Tyto verze tam nebyly uvedeny. Nevíte někdo v čem se liší? Zpomalení jsem na nich ještě nevyzkoušel.
Vyšel i nový Comp a na první pohled mě do oči padla ikona grafu, asi telemetrických dat. O co jde? Blíží se doba kdy vysílačka dokáže zaznamenávat data z telemetrie a pak je následně zobrazovat přes Comp? Případně jsou v programu ještě jiné "skryté" změny?
Vyšel i nový Comp a na první pohled mě do oči padla ikona grafu, asi telemetrických dat. O co jde? Blíží se doba kdy vysílačka dokáže zaznamenávat data z telemetrie a pak je následně zobrazovat přes Comp? Případně jsou v programu ještě jiné "skryté" změny?
Bohužel jsem to řešil před dvěma dny na poslední verzi FW. Takže tohle asi opraveno není.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Byla to verze r1731 a výš?
http://code.google.com/p/open9x/source/detail?r=1731
http://code.google.com/p/open9x/source/detail?r=1731
www.opentx.cz
tpk píše:Ahoj, epromka je v příloze. Na simulátoru zapni spínače THR a RUD. Přepni na letový režim TERMIKA - ID1. V tuhle chvíli ovládáš odtokovku křídla (CH1-CH4) přes páku plynu. Plyn (CH7) je na spínačí ELE a hodnotu udává P3. Při vypnutém ELE (CH7 -100) a stažené páce plynu dolů (-100) přepni do režimu pristání ID2. V tu chvíli by měl být plyn stažený na -100, ale místo toho je na 0 a po dobu přechodu padá na -100(resp na hodnotu nastavenou na plynové páce).
Co s tím?
Už to vidím. V režimu TERMIKA nemáš v mixeru CH7 žádnou hodnotu (žádný aktivní řádek), tu máš nastevenou funkcí SafetyCH7 na -100, to ale mixer nevidí, proto při zapnutí ID2 přechází nová hodnota od nuly (výchozí hodnoty kanálu).
MIXER s hodnotou nastavenou pomocí SafetyCH nepočítá, je to jen pojistka!!
www.opentx.cz
Ahoj Martine, tak pln očekávání jsem si napípl do mixu CH7 řádek
+= MAX -100 CS5
A ono NIC
Pořád stejný výsledek. Skáče to pořád přes tu nulu. Zkouším to teda s fw 1692. Nový budu pálit asi o víkendu. Zkoušel jsi to na jiném fw a chodilo ti to?
Máš prosím představu co je nového v tom companionu? Na co je ten graf telemetrie?
+= MAX -100 CS5
A ono NIC
Pořád stejný výsledek. Skáče to pořád přes tu nulu. Zkouším to teda s fw 1692. Nový budu pálit asi o víkendu. Zkoušel jsi to na jiném fw a chodilo ti to?
Máš prosím představu co je nového v tom companionu? Na co je ten graf telemetrie?
Tak to co jsem popisoval tak bylo na 169x(nevím přesně) včera jsem to přehrál na poslední tak to pak zkusim, ale myslím, že to bude to samé.
Bude to to samé, teď jsem to zkoušel.
Vypadá to tak, že FadeIN/OUT v letových fázích se aplikuje pouze na změnu FP v mixu, vypočítá se hodnota se starým FP a novým FP a z té FadeIN/OUT. Pokud se ale zároveň změní i switch, který je současně v mixu, pak je stará hodnota 0, protože ten řádek už není aktivní ani se starou hodnotou FP.
Jde o to jestli je to takto správně.
EDIT: ten graf telemetrie v Companion slouží k zobrazení uložených letových dat, je to pro lepší desky co mají SD kartu, nic pro nás:)
Vypadá to tak, že FadeIN/OUT v letových fázích se aplikuje pouze na změnu FP v mixu, vypočítá se hodnota se starým FP a novým FP a z té FadeIN/OUT. Pokud se ale zároveň změní i switch, který je současně v mixu, pak je stará hodnota 0, protože ten řádek už není aktivní ani se starou hodnotou FP.
Jde o to jestli je to takto správně.
EDIT: ten graf telemetrie v Companion slouží k zobrazení uložených letových dat, je to pro lepší desky co mají SD kartu, nic pro nás:)
www.opentx.cz
Já jsem to obešel tak, že jsem přiřadil zpomalení (zpoždění) jen funkcím (klapky brzdy) spínačům. Na jednotlivých letových fázích mám teď nastavenou KK2.0 desku. Ještě si s tým musím pohrát a trochu doladit desku i vysílačku. Jinak gyro deska funguje dobře.
tpk píše:Ahoj Martine, tak pln očekávání jsem si napípl do mixu CH7 řádek
+= MAX -100 CS5
A ono NIC![]()
Protože přechody ve fázích nezahrnují předchozí stavy spínačů, zejména těch CS co máš v mixech, ale jen změny fází, je potřeba se těch CS v mixech zbavit.
V tvém souboru SNAKE3320 máš:
CS4 : ELE AND CS2
CS5 : !ELE AND CS2
--------
CS2 ti zapíná letovou fázi FP2
v mixu tedy můžeš použít FP2 a spínač ELE a to ti nahradí funkci AND, takže CS4 vůbec nepotřebuješ.
Stejně je to s CS5
Když opravíš takto mixy v CH7 ,a přidáš výchozí hodnotu pro FP2 ,jak jsi správně uvedl
+= MAX -100 CS5
,ale zapsanou jako
+= MAX -100 FP2 !ELE
,bude to fungovat jak má a ještě ušetříš dva CS.
www.opentx.cz
Martine, opět klobouk dolů 
Apropo, proč vlastně na desku nepřipojít "někam" SD kartu kvůli záznamu telemetrie? Takle úprava už je mimo možnosti?
Apropo, proč vlastně na desku nepřipojít "někam" SD kartu kvůli záznamu telemetrie? Takle úprava už je mimo možnosti?
Už nejsou volné piny procesoru, a i kdyby se to nějak preskládalo už není volná flash. Nový zvukový modul počítá s sd kartou pro ukládání modelů, pro ukládání telemetrie to ale nejspíš nepůjde použít.
Je čas na změnu platformy, uvidíme co nám Frsky nadělí.
Je čas na změnu platformy, uvidíme co nám Frsky nadělí.
www.opentx.cz
Apropo, nový zvukový modul. Jak to vypadá? Podařila se u něj odbourat ta dlouhá prodleva mezi jednotlivými stopami a co všechno bude zvládat?
Nebudu zakládat nové téma,
potřeboval bych poradit jak namixovat zisk gyra. Nějak to nemůžu vymyslet jak to řešit. Potřeboval bych na dráze plynu v maximálu plynu ubrat zisk cca o 10 procent(nejlépe postupně) a nejlépe kdybych mohl ještě ovlivňovat celou hodnotu potenciometrem.
Poradí někdo? Dík
.... VYŘEŠENO
potřeboval bych poradit jak namixovat zisk gyra. Nějak to nemůžu vymyslet jak to řešit. Potřeboval bych na dráze plynu v maximálu plynu ubrat zisk cca o 10 procent(nejlépe postupně) a nejlépe kdybych mohl ještě ovlivňovat celou hodnotu potenciometrem.
Poradí někdo? Dík
.... VYŘEŠENO
Ahoj rád poradím, ale moc nechápu dotazu. Zkus to líp specifikovat. Stylem co se má stát když. O jaké gyro se jedná?
ahoj dík šlo mne o to, že guardian má rizenej kanál gyr -100 vypnuto 0 střední zisk a 100 plnej. chtěl jsem přidělovat zisk v závislosti na běhu motorů na plnej tah ubrat a při vypnutém plynu plná stabilizace a potenciometrem mít možnost volit velikost ubrani. takže první radek mixu bere hodnotu z kanálu plynu, a druhej je na potenciometr zdroj kanál toho zisku váha minus o to jakou velikost chci snížit, jede po krivce. příklad zisk na maximum plynu se mne dostane jen na +80 v polovině potenciometru(nastaveno na -40) mixi se sčítají. Tož asi tak v simulátoru flasovani to vypadá, že to funguje.