Ktoru z tychto troch vysielaciek?

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
janch

Re: Ktoru z tychto troch vysielaciek?

#16 Příspěvek od janch »

dhano6 píše:
cilek píše:A mimochodem, ten test na videu má vypovídací hodnotu nula celá nic. :wink:

preco?

Kolego, z tohoto videa si odnáším nulovou informaci a i to závěrečné shrnutí je vypovídající. To psal asi politik.
Naházet vše do jednoho letadla bez ladu a skladu.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
mac

#17 Příspěvek od mac »

Z tychto 3 MX. Koli spolahlivosti aj historicky by som v cene vyberal medzi 8FG a XG8. Pokial nepotrebujes 12+2ch vybral by som XG8. Mozem porovnavat..
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od H1N1 »

Milan Nes píše:... pridavam se k PiNovi ....

pokud neni podminkou nativni telemetrie tak bych sel do Futaby 8 super .... z tehle vysilacek nejspolehlivejsi
(urcite vic nez DX a Aurora)

zase jeden Futaba fanatik... Já tam nevidím zase graupnera MXko... Futaba má vzhled a tvar dětské hračky:-) Já mám Auroru, ale chci jí vyměnit za Graupnera... Důvod? počet kanálu, možnost mít páčku v kniplu atd...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
MarthiR

#19 Příspěvek od MarthiR »

Co se tíká futaby tak tam platíš za to že se na tu vysílačku můžeš spolehnout. Graupner je také dobrý ale ve starším provedení bez hottu. Spolehlivost IFS není zase tak dobrá.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
silcom

#20 Příspěvek od silcom »

MarthiR píše:Co se tíká futaby tak tam platíš za to že se na tu vysílačku můžeš spolehnout. Graupner je také dobrý ale ve starším provedení bez hottu. Spolehlivost IFS není zase tak dobrá.

Bacha, nemiešaj hrušky s jablkami, HoTT a IFS sú dva rozdielne systémy.
sgames
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sgames »

futabou 8 asi nemyslis starou futabu FF8 kterou mam co :)
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
horpak

#22 Příspěvek od horpak »

mám jr-propo xg8 a zatím maximální spokojenost. Osobně se ztotožnuju s MACem a to vybírat mezi xg8 a t8fg...
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

dhano6 píše:No futabu som tam nezaradil lebo mi pride jednak drahsia, ale hlavne nema telemetriu, ktora by sa uz vcelku za tu cenu hodila :P

Futaba telemerii má. Je třeba pořídiit přijímač s telemetrií + přijímací krabku nebo interface pro PC či chytrý mobil. Na vysílači to nezávisí a telemetrii lze dokoupit kdykoliv později podle potřeby.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Milan Nes »

H1N1 píše:
Milan Nes píše:... pridavam se k PiNovi ....

pokud neni podminkou nativni telemetrie tak bych sel do Futaby 8 super .... z tehle vysilacek nejspolehlivejsi
(urcite vic nez DX a Aurora)

zase jeden Futaba fanatik... Já tam nevidím zase graupnera MXko... Futaba má vzhled a tvar dětské hračky:-) Já mám Auroru, ale chci jí vyměnit za Graupnera... Důvod? počet kanálu, možnost mít páčku v kniplu atd...

Futaba fanatik tezko ... ja lital hodne let Hiteci, mam na nich nekolik set hodin nalitano a po tom co sem mel programovat pokrocile nastaveni 4 servoveho kridla s prepinanim uzivani ovladacu na Aurore tak sem ji malem rozslapnul. Potom co znamej na vypadek Aurory rozmlatil hotlinera, druhemu se vypla (baterka samozrejme ne vybita) tak sem vedel ze tudy fakt ne ...

Na spectru sem jezdil desetiny a osminy auta ... fakt nikdy vic, nekolikrat ztrata signalu tam, kde obycejna china GT2 za 20 USD jela bez zaskubu ... na vlastni oci sem na Spectrumu videl padnout hotlinera na totalni zamrznuti a nemluvim o prihodach co sem se dozvedel i od duveryhodnych zdroju ....
(staci si procist tady forum ... brat ze 80% z toho je chyba uzivatele a i tak ... )

Jedinej duvod, proc sem nechtel si porizovat Futabu je prave tohle ... porad ma nekdo pocit ze lidi doporucujici Futabu sou fanatici ... Ja ji taky driv nechtel, ale od doby co sem si ji poridil 100% spokojenost ani jeden problem, v klubu ji maj az na jedno EVO a jednoho co porad lita 35 ku vsichni a ani jeden z nas nikdy nemel jeden jedinej problem, vypadek signalu, zamrznuti ... nic. Proto doporucuji. Nekolika lidem co se mne ptali jakou vysilacku sem jim doporucil 8 ku a vsichni byli spokojeni a opet ani jeden z nich si neztezoval.

Dneska bych mozna zvazoval taky Graupnera, ale osobne bych si pockal nejakej cas, az bude dost info.
To video vubec neberu jako relevantni, nahazet na sebe takhle na prasaka nekolik systemu s FPV ...
Akorat co sem koukal na Graupnera, tak mi dost vadi velikosti vsech telemetrickych modulu, je to do velkeho era leda (teda pokud uz zase neprisli od posledne s necim novym)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
janch

#25 Příspěvek od janch »

Na webu Gr jsou již nová malá napěťová čidla. Dle jejich info budou 11/2012.

http://www.graupner.de/en/products/ad5b ... oduct.aspx
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
cilek

#26 Příspěvek od cilek »

Jenže ono si stačí přečíst název vlákna: Kterou z těchto tří...? Potom je asi poznámka o "fanatizmu" na místě. Až změní zadavatel parametry výběru, můžou radit i majitelé či znalci jiných typů a značek. :wink:
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

cilek píše:Jenže ono si stačí přečíst název vlákna: Kterou z těchto tří...? Potom je asi poznámka o "fanatizmu" na místě. Až změní zadavatel parametry výběru, můžou radit i majitelé či znalci jiných typů a značek. :wink:

Taky píše:

Spolahlivost je pre mna prvorada. Vdaka

V tom případě je nanejvýše vhodné ten výběr korigovat.

Kdyby se někdo ptal: "Co si mám dát? Zelenou nebo výčepní lihovinu? Kvalita je pro mne prvořadá." Jak by jsi poradil?
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od PiNa »

cilek píše:Jenže ono si stačí přečíst název vlákna: Kterou z těchto tří...? Potom je asi poznámka o "fanatizmu" na místě. Až změní zadavatel parametry výběru, můžou radit i majitelé či znalci jiných typů a značek. :wink:

Na druhou stranu proč mu nerozšířit obzory ... stejně to nakonec bude na něm, co si pořídí a dobrá rada je zadarmo - navíc je doporučována věc, která není drahá a hlavně je odzkoušená. Nebýt té poznámky o maximální spolehlivosti, nikdo by mu tady Futabu nejspíš nedoporučil.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
shake13

#29 Příspěvek od shake13 »

zdzd píše:"Co si mám dát? Zelenou nebo výčepní lihovinu?

Tu s Metylom pan hlavny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: do mojho noveho spalovaka :D

Ale teraz k veci: Za mna Spektrum, v heli s nim lietaju aj spickovi piloti sveta a nemaju obavy.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
OPR
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od OPR »

zdzd píše:

Taky píše:

Spolahlivost je pre mna prvorada. Vdaka

V tom případě je nanejvýše vhodné ten výběr korigovat.

Kdyby se někdo ptal: "Co si mám dát? Zelenou nebo výčepní lihovinu? Kvalita je pro mne prvořadá." Jak by jsi poradil?

Že je to jedno, stejně se posere. :lol:

Ale z těch rádií ze kterých vybírá mám trošku jinej pocit. Než z Tvého příkladu nápojového lístku. Tam si myslím že se dá narozdíl slušně vybrat. Pokud překousne čerstvost graupnera ....... uvažovat o něčem jiném by bylo zřejmě krokem vedle.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“