Aurora 9 nebo Futaba 7CP

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
robotmz

Re: Aurora 9 nebo Futaba 7CP

#16 Příspěvek od robotmz »

ak porovnávaš FUTABU 7CP a Auroru 9, tak sú to úplné iné triedy vysielačiek.
Ak myslíš T8FG, tam už je to o inom....
sidi
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od sidi »

Díky za rady pánové.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Woita »

Jo a ještě jedna věc mluví pro Auroru: SPC systém napájení přijímačů Optima, to je báječná věc! (Na RCManii se o tom napsalo už dost, ... zadej do google: "SPC site:rcmania.cz")
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Axell
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Axell »

Zdar.
Zatím lítám s překoplou Optic 6S na 2,4 , ale už mi tam začínaj scházet další, alespoň přepínače. Taky jsem tady toho hodně přečetl a Hitec mě nikdy neurazil, měl jsem ranger3FM, Flash5,Prism.
Takže přemýšlím jestli mi bude stačit Eclipse, nebo raději rovnou koupím oholenou Auroru, která půjde v případě potřeby upgradovat.
Nakonec jsem se rozhodl pro auroru.
Jiné značky nestuduji ani nehaním. Jen jsem chtěl napsat, že hitec mě nikdy nezklamal.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od H1N1 »

Axell píše:Zdar.
Zatím lítám s překoplou Optic 6S na 2,4 , ale už mi tam začínaj scházet další, alespoň přepínače. Taky jsem tady toho hodně přečetl a Hitec mě nikdy neurazil, měl jsem ranger3FM, Flash5,Prism.
Takže přemýšlím jestli mi bude stačit Eclipse, nebo raději rovnou koupím oholenou Auroru, která půjde v případě potřeby upgradovat.
Jiné značky nestuduji ani nehaním. Jen jsem chtěl napsat, že hitec mě nikdy nezklamal.

Oholená aurora? to existuje? nic takového sem neviděl....
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Axell
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Axell »

H1N1 píše:
Axell píše:Zdar.

Oholená aurora? to existuje? nic takového sem neviděl....

:) no myslel jsem, že můžeš koupil za cca 8200 kč nebo za 11500 ten set. Takže mi bude zatím stačit ten levnej s optima7.
Na vysílači se nic nemění? Jako míň "hejblátek" a podobně.?
robotmz

#22 Příspěvek od robotmz »

Asi to bude len aurora bez prijímača, prípadne s tým 6 kanálom lite.
Boli rôzne konfigurácie od + 2 x optima 7 aj 9 až po 1 x light.....
Ďalšia vec je či tam ešte pridávajú servá a tak podobne ako to bolo napr. u OPTIC 6...
Woita
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Woita »

Axell píše::) no myslel jsem, že můžeš koupil za cca 8200 kč nebo za 11500 ten set. Takže mi bude zatím stačit ten levnej s optima7.
Na vysílači se nic nemění? Jako míň "hejblátek" a podobně.?

Hejblátka se žádný nemění, A9 je jedna jako druhá.
A cenu ještě pohledej na netu, je to tak o 1k levnější než píšeš.
Jediný co bych řešil, je jiná baterka do vysílačky. Ta originální ne že by nevydržela pár hodin polítání, ale je to NiMh, a nabíjí se přeci jen dlouho, a když je najednou kalup na letiště... :o
Takže je výhodné si tam dát 2s LiPolku nebo třeba já tam mám LiIon a ještě si pomůžeš s kapacitou. Původní je cca 1300 mAh, a s LiIonkou tam dostaneš dvojnásobnou kapacitu, takže ta výdrž na baterku je pak opravdu libová :D
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od H1N1 »

Jojo už jsem v obraze... už jsem se lekl že jí dělaj v nějaké verzi light....
robotmz

#25 Příspěvek od robotmz »

Na 1300-vku NiMh mi Optic vydrží v pohode min. 4 hodiny na 35 MHz.
Predpokladám že TX na 2,4 GHz vydrží ešte viac.
Ak nejdeš na letisko omylom s vybitou baterkou že ju až tam začneš nabíjať, nie je možné aby ti to na 1 deň nestačilo...
Axell
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Axell »

:mrgreen: a jó, tak to se omlouvám za zmatek 8O
Já někde četl, že to prodávají bez některých přepínačů. Takže záleží na příslušenství v balení tedy, vysílač je pořád stejný. Tož, jsme klidný :D
Woita
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Woita »

robotmz píše:Na 1300-vku NiMh mi Optic vydrží v pohode min. 4 hodiny na 35 MHz.
Ak nejdeš na letisko omylom s vybitou baterkou že ju až tam začneš nabíjať, nie je možné aby ti to na 1 deň nestačilo...

No nabitá určitě stačí, to jo. Já měl na mysli situaci, že se najednou udělá sluníčko, nepočítal jsi s tím a máš vybito. Tak to hodíš na dvacet minut na nabíječku, než sbalíš letadla, je nabito a hurrááá! Já měl totiž navíc jednu 2s LiPolku, tak jsem jí tam dal, zalíbilo se mi to, tak jsem začal experimentovat, dal jsem si tam 2 LiIon články z notebookové baterie a bylo to 2400 mAh. Pak jsem sehnal ještě takovou hranatou LiIonku, jako do mobilu, ale větší, přesně se tam vejde. Kapacita ještě větší (nevím, asi cca 3Ah). a to už je žůžo! Ještě přemýšlím, že si z ní vyvedu konektor na skříňku Aurory, abych nemusel otevírat kastlík při nabíjení a to už nebude mít chybu!

Edit: To Axell: Právě jsem zahlídnul inzerát Hangaru2, akce do 13.10. Aurora9 za 6666 -10% sleva.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od H1N1 »

Woita píše:
robotmz píše:Na 1300-vku NiMh mi Optic vydrží v pohode min. 4 hodiny na 35 MHz.

No nabitá určitě stačí, to jo. Já měl na mysli situaci, že se najednou udělá sluníčko, nepočítal jsi s tím a máš vybito. Tak to hodíš na dvacet minut na nabíječku, než sbalíš letadla, je nabito a hurrááá! Já měl totiž navíc jednu 2s LiPolku, tak jsem jí tam dal, zalíbilo se mi to, tak jsem začal experimentovat, dal jsem si tam 2 LiIon články z notebookové baterie a bylo to 2400 mAh. Pak jsem sehnal ještě takovou hranatou LiIonku, jako do mobilu, ale větší, přesně se tam vejde. Kapacita ještě větší (nevím, asi cca 3Ah). a to už je žůžo! Ještě přemýšlím, že si z ní vyvedu konektor na skříňku Aurory, abych nemusel otevírat kastlík při nabíjení a to už nebude mít chybu!

Edit: To Axell: Právě jsem zahlídnul inzerát Hangaru2, akce do 13.10. Aurora9 za 6666 -10% sleva.

Ty baterky taky musím pořešit, mám tam klasiku a když do ní peru 2A tak dostává pokouříno:-) Jinak od Hangaru bych si nic nekoupil, stačí přečíst jejich podmínky...
macek11

#29 Příspěvek od macek11 »

Edit: To Axell: Právě jsem zahlídnul inzerát Hangaru2, akce do 13.10. Aurora9 za 6666 -10% sleva.[/quote]

Je bez přijímače !!!
robotmz

#30 Příspěvek od robotmz »

Veď hovorím že na plánované lietanie tie NiMh stačia.
Ak viem, že na 50% pôjdem zajtra MOŽNO lietať, dám to na noc na nabíjačku a 80mA si to tam perie celú noc.
Ak idem na hodinu, tak ju držím v takom stave že tú hodinu MINIMÁLNE zvládne vždy.
Lietanie na celý deň sa vždy plánuje, neverím že to niekto rieši spontánne hodinu predtým....
Ináč stalo sa aj mne že som lietal a začalo to pípať, lenže vtedy v poli bez nabíjačky a auta by mi nepomohla ani tá lipolka, teda pomohla by mi možno rozbiť model vzhľadom na strmé koleno pri vybíjaní :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“