FPVraptor ARTF 2000mm RTF od Kostky

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
graup15

Re: FPVraptor ARTF 2000mm RTF od Kostky

#16 Příspěvek od graup15 »

Beep píše:Jen pro info, Raptora nemám a ani ho neplánuji.
Ale modelařím už dost dlouho na to, abych věděl že každé letadlo jde naučit létat za cenu nějakých úprav.

Jo..něco jak F117 :-) :-)
Ona letí i deska stavebního polystyrenu... , ale jak.
ST
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ST »

Asi takhle, nějak je potřeba se srovnat s těmy starty a naučit se to házet. To pochopitelně díky motoru nad křídlem. V té verzi co jsem měl já ( bílý trup i křídla ) byl naprosto nevyhovující motor a o regulátoru radši ani nechci polemizovat. Takže po výměně motoru, vrtule a regulátoru už to jakž takž lítalo. Zásadní problém je v křídle a jeho výstužích kontra plošné zatížení. Doporučuji tedy prověřit ty stojiny v křídle. vystužení křídla je provedeno trubkou, do které se zasouvá uhlíková spojka. Ta končí cca za servem křidélek, pak navazuje ta překližková stojina. Sice tam je přesah, ale ty dvě výstuže nejsou spojené a proto to praská. Je tedy nutné provést mechanické spojení těchto dvou výstuh. Pokud se Ti to povede, tak máš snad problém vyřešem.
Naposledy upravil(a) ST dne stř 01.10.2014 15:41, celkem upraveno 1 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od frantaletec »

Zdravím.No, mám ho taky.Není to teda žádný zázrak.Pro získání potřebné výšky je trochu těžkopádný.Někdy to trvá 1,5-2 minuty.Ale potom plachtí vcelku obstojně.Pro modeláře,kteří nemají velké nároky vyhovuje.
Při polepování obtisků to vyžaduje hodně zručnosti,hlavně u křídel.Tam jsou docela velké a pro jednoho je problém nalepit je správně.Přesto po dokončení se objevují v polepech vlnky a ty se mi nedaří odstranit.
Mám ho i v RC albumu. :|Jo a motor jsem taky dával silnější.
frantaletec
graup15

#19 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Asi takhle, nějak je potřeba se srovnat s těmy starty a naučit se to házet. To pochopitelně díky motoru nad křídlem. V té verzi co jsem měl já ( bílý trup i křídla ) byl naprosto nevyhovující motor a o regulátoru radši ani nechci polemizovat. Takže po výměně motoru, vrtule a regulátoru už to jakž takž lítalo. Zásadní problém je v křídle a jeho výstužích kontra plošné zatížení. Doporučuji tedy prověřit ty stojiny v křídle. vystužení křídla je provedeno trubkou, do které se zasouvá uhlíková spojka. Ta končí cca za servem křidélek, pak navazuje ta překližková stojina. Sice tam je přesah, ale ty dvě výstuže nejsou spojené a proto to praská. Je tedy nutné provést mechanické spojení těchto dvou výstuh. Pokud se Ti to povede, tak máš snad problém vyřešem.

Teda Stando..to je už snad lepší si to postavit celé po svém:-) :-) :-)
To není úprava, ale předělávka celého toho verglu...hihihihihihi
Beep
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Beep »

to graup15: Fakt si tuto debatu obohatil, jsme měli štěstí že sis jí všiml.

Proč máš nutkání se vyjadřovat, když hodnota tvého příspěvku je v obou případech nula.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
ST
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ST »

Bohužel. ale on ( GRAUP15 ) má naprostou pravdu. Naštěstí já už od FPV letadel zdrhnul takže jediné co mě vadí, že ta sprasená konstrukce mě stála TBS69 kameru, která ten pád ve vývrtce, diky ulomené části křídla neustála. :evil:
robinj
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od robinj »

ST píše:Bohužel. ale on ( GRAUP15 ) má naprostou pravdu. Naštěstí já už od FPV letadel zdrhnul takže jediné co mě vadí, že ta sprasená konstrukce mě stála TBS69 kameru, která ten pád ve vývrtce, diky ulomené části křídla neustála. :evil:

máš recht stando taky jsem musel zaplatit kamerou ale FPV dělám dál.Graup 15 měl FPV eliproida a je taky na třísky ale chyba pilota :D
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
ST
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ST »

Pro mě to bylo poučení , že čína nééééééé už nikdy. Já taky nezanevřel, ale lítám FPV s QAV250 a je to naprostý blaho. Letadla mě přestaly nějak bavit. 8O
graup15

#24 Příspěvek od graup15 »

Beep píše:to graup15: Fakt si tuto debatu obohatil, jsme měli štěstí že sis jí všiml.

Proč máš nutkání se vyjadřovat, když hodnota tvého příspěvku je v obou případech nula.

Tak ti to napíšu aby to mělo hodnotu...tuhle srajdu koupí jen naprostý greenhorn a pak se jen divý.
Doufám,že si to varování každý přečte a upustí od nákupu tohodle hnusu.
Snad si nemyslíš,že budeme ztrácet čas nápady jak z něčeho co letí jen silou vůle udělat dobré FPV letadlo?
Naposledy upravil(a) graup15 dne stř 01.10.2014 16:48, celkem upraveno 1 x.
graup15

#25 Příspěvek od graup15 »

re..robinj

Nojo občas se zadaří:-) Je to zkušenost,jak do těch brýlí čumíš přez púl hodiny ,tak se naprosto (na krátký čas) změní hloubkové vidění. Tak jem myslel,že jsou ty stromy dál..nebyli :-)
Ale odměna je tohle...a je to i vzpruha do dalšího vývoje...
Přílohy
ScreenHunter_02 Oct. 01 16.48.gif
robinj
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od robinj »

graup15 píše:re..robinj

Nojo občas se zadaří:-) Je to zkušenost,jak do těch brýlí čumíš přez púl hodiny ,tak se naprosto (na krátký čas) změní hloubkové vidění. Tak jem myslel,že jsou ty stromy dál..nebyli :-)
Ale odměna je tohle...a je to i vzpruha do dalšího vývoje...

doobrýý :wink:
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
graup15

#27 Příspěvek od graup15 »

Spíš to přináší další zkušenosti...byl jsem nízko. Barometricky dost,ale nad zemí jen 200m...proto je to zašuměné.
Elipsoid je sice po smrti..,ale díky němu už vím jak příští model výrazně vylepšit.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od robinj »

to graup 15:tomu se říká evoluce,prošli jsme si tím všichni já těd pracuju na benzínovým FPV protože pro mě je půl hodiny málo potřebuju aspon 2-3hodky letu s véééélkou rezervou paliva
Robbe FutabaFX 20
Beep
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Beep »

Nemůžu si pomoct, ok Raptor je problematickej, ale udělat z téma o FPVraptoru tlachárnu, co jste, kde jste a jak jste je fakt hnus.
Napadlo vás že to dá někdo vyhledat a misto o FPV Raptor si povinně přečte o havaríích a s čím kdo lítáte??
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
no_gold

#30 Příspěvek od no_gold »

Jojo, spousta lidí na FPVraptora nadává... já ho používám a dělá víceméně to, co po něm chci.

Už než jsem ho kupoval jsem věděl, že koupím silnější motor a regulátor..

S FPV vybavením, gopro3 a 5000mAh baterií mám letovou hmotnost těsně pod 2kg.
S křídly 1,6m létá parádně, jen prostě rychleji ( 50-60 km/h podle GPS). S 2m rozpětím by to mělo být lepší, ale to nemůžu potvrdit, neb jsem to při prvním testu poslal ( vlastní blbostí - špatné nastavení Txa OSD ) do země...

Ty proklínané starty - pokud o této nectnosti víš, nepřekvapí tě to. Chce to prostě metnout silněji a pod správným úhlem..

Výše popsaný pád letoun přežil se ctí - utrhnul se motorový pylon a uchycení křídel - vše ostatní v pohodě. být trup z bublinek, tak se s ním i s vybavením můžu rozloučit.

Mám první verzi, kde ještě nebyla sklopka, takže předpokládám, že na plachtění bude aktuální verze lepší.

Jsou tu samozřejmě i nevýhody, na které jsem narazil - přestože je uvnitř spousta místa, poměrně nešikovně se s ním zachází - hlavně kvůli rozložení hmotnosti. Upevňování křídel šrouby je zdlouhavé a nepříjemné, směrovka by měla být lépe chráněna při přistání. atp.

Výztuhy křídel - uznávám že výztuhy nevypadají zrovna promyšleně, ale při této vyšší hmotnosti bych s letadlem nějakou vyšší akrobacii neplánoval.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“