Po Gamě 2100
Re: Po Gamě 2100
psal sem ti SZ, jinak co se tyka oprav tak mi kdyztak napis SZ a ja ti muzu poslat i nejaky fotky jak sem neco opravoval atp ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jose75 píše:Tak sem studoval nějaké články o Mefisto od reicharda ,a docela se mi líbí
Sice nemá klapky,no ale co..bez tich se dá taky létat
Původně sem chtel větší rozpětí,ale zase pravda,že to bude moje první stavba.
Jen se bojím,že třeba o trávu,nebo přepravou,poškodím ten oracover a nebudu to umět opravit... Je to náchylné?a co oprava?
Předem díky
O trávu sa to nepoškodí to je v pohode.Prepravou tam mám spôsobené malé odtlačky od ostatných modelov.Holt prepravujem ho vcelku a musí ísť na samý spodok v kufri auta.Je to najväčší model čo mám a Epepáky idú na vrch.
Teraz ho už pri preprave prikrývam preloženou dekou a dávam viac pozor.Inak tie poškodenia nie sú vážne a je to vidieť len pod bližším prezretím.Krídlo je sendvič (plné) a malé odtlačené stopy sú na balze,ktorým je krídlo oblepené(a na tom ešte oracover).
Ale všeobecne s tým treba opatrne narábať-čo sa týka pevnosti to je ok ale balzový poťah krídla je na ostré hraný citlivý...
Krídelka mám nastavené do hora ako flaps a dá sa povedať že fungujú.Ale samotné klapky by som aj uvítal-často som ,,dlhý,, na pristátí a potrebujem viac pokusov.Ale usilovne to trénujem.
Myslím že oprava oracoveru nie je náročná -ešte som to nemusel robiť
Musím ale priznať že problém mám s vlniacim sa oracoverom na krídlach na odtokovej hrane krídla.Neviem to za nič na svete vyhladiť.Skúšal som to 3x a po cca 10 min sa oracover zas zvlní.Preto som to nechal tak,lebo sa obávam aby som to neprehnal a neoslabil resp.nepretrhol sa poťah .S tým nemám veľa skúseností a myslím že je to dané aj tým že sú tam tri farby poťahu žehlené pri sebe.Inak mne to nevadí a lietadlu asi tiež nie-lieta to dobre...
Foto kde je vidieť zvlnenú fóliu-ešte pred opravou teraz je to podstatne menej ale stále dosť viditeľné.
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=7596
Já za sebe můžu Mefisto jako první "tvrdý" model doporučit. Stavba je jednoduchá, je to poměrně dost předpracované a málo se toho dá vyloženě pokazit. Létá to slušně, je to opravdu takový univerzál, co si nechá dost líbit i při dravějším stylu lítáni. Akorát ta fólie se trochu krabatí, to je fakt, ale není to tak strašné. Na osahání a porovnání s vlastnostmi EPP ideální. Když jsem ho vytáhl poprvé, byl jsem nadšený, a i po několika sezónách se k němu rád vracím.
Tak je to jasné,Mefisto vyhrál 
Spočítám výbavu a na léto si ho koupím.
Díky všem za pomoc hoši .O proti gamě to určitě bude dělo
Spočítám výbavu a na léto si ho koupím.
Díky všem za pomoc hoši .O proti gamě to určitě bude dělo
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
Super,nebudeš ľutovať !
Niečo o Mefiste 09 a výbave nájdeš v mojom vlákne-tiež to bol môj prvý model po EPP a pre mňa ,,krok do neznáma,,.
No aby som nebol príliš dramatický odkaz na vlákno
:
viewtopic.php?f=118&t=41705
Niečo o Mefiste 09 a výbave nájdeš v mojom vlákne-tiež to bol môj prvý model po EPP a pre mňa ,,krok do neznáma,,.
No aby som nebol príliš dramatický odkaz na vlákno
viewtopic.php?f=118&t=41705