Po Gamě 2100

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Po Gamě 2100

#16 Příspěvek od Milan Nes »

psal sem ti SZ, jinak co se tyka oprav tak mi kdyztak napis SZ a ja ti muzu poslat i nejaky fotky jak sem neco opravoval atp ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ferulik »

jose75 píše:Tak sem studoval nějaké články o Mefisto od reicharda ,a docela se mi líbí :)
Sice nemá klapky,no ale co..bez tich se dá taky létat :)
Původně sem chtel větší rozpětí,ale zase pravda,že to bude moje první stavba.

Jen se bojím,že třeba o trávu,nebo přepravou,poškodím ten oracover a nebudu to umět opravit... Je to náchylné?a co oprava?
Předem díky

O trávu sa to nepoškodí to je v pohode.Prepravou tam mám spôsobené malé odtlačky od ostatných modelov.Holt prepravujem ho vcelku a musí ísť na samý spodok v kufri auta.Je to najväčší model čo mám a Epepáky idú na vrch.
Teraz ho už pri preprave prikrývam preloženou dekou a dávam viac pozor.Inak tie poškodenia nie sú vážne a je to vidieť len pod bližším prezretím.Krídlo je sendvič (plné) a malé odtlačené stopy sú na balze,ktorým je krídlo oblepené(a na tom ešte oracover).
Ale všeobecne s tým treba opatrne narábať-čo sa týka pevnosti to je ok ale balzový poťah krídla je na ostré hraný citlivý...
Krídelka mám nastavené do hora ako flaps a dá sa povedať že fungujú.Ale samotné klapky by som aj uvítal-často som ,,dlhý,, na pristátí a potrebujem viac pokusov.Ale usilovne to trénujem.
Myslím že oprava oracoveru nie je náročná -ešte som to nemusel robiť 8)
Musím ale priznať že problém mám s vlniacim sa oracoverom na krídlach na odtokovej hrane krídla.Neviem to za nič na svete vyhladiť.Skúšal som to 3x a po cca 10 min sa oracover zas zvlní.Preto som to nechal tak,lebo sa obávam aby som to neprehnal a neoslabil resp.nepretrhol sa poťah .S tým nemám veľa skúseností a myslím že je to dané aj tým že sú tam tri farby poťahu žehlené pri sebe.Inak mne to nevadí a lietadlu asi tiež nie-lieta to dobre... :D
Foto kde je vidieť zvlnenú fóliu-ešte pred opravou teraz je to podstatne menej ale stále dosť viditeľné.
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=7596
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od bighugo »

Já za sebe můžu Mefisto jako první "tvrdý" model doporučit. Stavba je jednoduchá, je to poměrně dost předpracované a málo se toho dá vyloženě pokazit. Létá to slušně, je to opravdu takový univerzál, co si nechá dost líbit i při dravějším stylu lítáni. Akorát ta fólie se trochu krabatí, to je fakt, ale není to tak strašné. Na osahání a porovnání s vlastnostmi EPP ideální. Když jsem ho vytáhl poprvé, byl jsem nadšený, a i po několika sezónách se k němu rád vracím.
jose75

#19 Příspěvek od jose75 »

Tak je to jasné,Mefisto vyhrál :)
Spočítám výbavu a na léto si ho koupím.
Díky všem za pomoc hoši .O proti gamě to určitě bude dělo :D
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ferulik »

Super,nebudeš ľutovať !
Niečo o Mefiste 09 a výbave nájdeš v mojom vlákne-tiež to bol môj prvý model po EPP a pre mňa ,,krok do neznáma,,.
No aby som nebol príliš dramatický odkaz na vlákno :D :
viewtopic.php?f=118&t=41705
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“