Chci Hydroplán, ale jsem naprosty začátečník ...
- Dew McDream II
Smankote musis na me pomalu, co je to EPP a FMS ???
Takze Elektropohon je financne narocnejsi nez ,,cmoudy,,?
Mas uplnou pravdu, AQUASTAR je vlastne z balzy - to nechci.
Minimag je sice i na sucho, ale ja chci letadlo bez tech odporhych lizi pod trupem. Nejvice by se mi libila Catalina nebo jsem narazil na jeden velmi povedeny jednoduchy letoun Aventura 2. (maxibazar.cz). Jinak Bazary take prohlizim...
Mam rad propracovane modely s detaily a tak - model seawind je moc jednoduchy. Treba se mi libi model CATALINA PBY 5A, nebo Salagou, Aqua Star, Twin Pond Master
Ten Multiplex neni spatny, docela se o nem pise ...
Ale nejvice me zaujala ta Aventura 2. na maxibazar.cz - sel by tam dat spalovaci motor ...?
Takze Elektropohon je financne narocnejsi nez ,,cmoudy,,?
Mas uplnou pravdu, AQUASTAR je vlastne z balzy - to nechci.
Minimag je sice i na sucho, ale ja chci letadlo bez tech odporhych lizi pod trupem. Nejvice by se mi libila Catalina nebo jsem narazil na jeden velmi povedeny jednoduchy letoun Aventura 2. (maxibazar.cz). Jinak Bazary take prohlizim...
Mam rad propracovane modely s detaily a tak - model seawind je moc jednoduchy. Treba se mi libi model CATALINA PBY 5A, nebo Salagou, Aqua Star, Twin Pond Master
Ten Multiplex neni spatny, docela se o nem pise ...
Ale nejvice me zaujala ta Aventura 2. na maxibazar.cz - sel by tam dat spalovaci motor ...?
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Hele chlape ty spláčeš potom jak malý dítě!! Ti kdo tu píší, že začni rači na suchu, mají velkou pravdu. To přistání na vodě je velmi složité a netrefíš se úplně přesně a deš na tvrdo po čumáku a "můžeš si hrát na plavčíka". Kup ten Easy Star nebo Easy Glider a začni s tim, uvidíš že ten cit nemáš takovej jak sis myslel a to chování letadla je taky jiný.
EPP je materiál podobný polistyrénu, akorát tam nevypadávej z toho ty kulišky.
FMS je simulátor modelů, pro ty co začínají je to jasná volba na vyskoušení.
Jo a ještě k tomu tvýmu vyjádření, vrtulník je úplně něco jinýho než letadlo! Letadlo má o dost větší rychlost a chovn také úplně jiné.
EPP je materiál podobný polistyrénu, akorát tam nevypadávej z toho ty kulišky.
FMS je simulátor modelů, pro ty co začínají je to jasná volba na vyskoušení.
Jo a ještě k tomu tvýmu vyjádření, vrtulník je úplně něco jinýho než letadlo! Letadlo má o dost větší rychlost a chovn také úplně jiné.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
Na elektru potřebuješ motor, regulátor, baterky, nabíječku, popřípadě balancér. To všechno stojí dost peněz. Na model jako je MiniMag:
- motor 480 Race - 300,-
- regulátor 18A - 700,-
- baterka LiPol 3SP1 1700mAh - 1.500,-
- nabíječka - od 600,-
- balancér - 500,-
celkem cca 3.600,- a to je opravdu to nejlevnější. Ale máš vystaráno i do budoucna. Můžeš ještě vyměnit motor za stříďák, to znamená cca 1.000,-Kč navíc.
FMS je volně ke stažení na webu a dá ti ty nejzákladnější návyky, hlavně co se týká lítání proti sobě (ovládání směru je obráceně).
EPP nebo EPS jsou materiály na bázi polystyrénu, nebo polypropylénu a mají jednu obrovskou výhodu. Když s tím bouchneš o zem (samozřejmě v rámci nějakých mezí), tak se to velmi snadno opraví většinou na místě. Balzová konstrukce je krásná, ale zpravidla skončí jako hromada trosek. Pro začátečníka jsou plasťáky k nezaplacení.
Čím líp udělanou maketu si pořídíš, tím víc tě bude mrzet až jí rozbiješ. Začni něčím úplně jednoduchým (já měl takovou ošklivku - Bendy 280 a na naučení je naprosto dokonalá!!!). Za chvíli pak zjistíš na co si troufneš...
- motor 480 Race - 300,-
- regulátor 18A - 700,-
- baterka LiPol 3SP1 1700mAh - 1.500,-
- nabíječka - od 600,-
- balancér - 500,-
celkem cca 3.600,- a to je opravdu to nejlevnější. Ale máš vystaráno i do budoucna. Můžeš ještě vyměnit motor za stříďák, to znamená cca 1.000,-Kč navíc.
FMS je volně ke stažení na webu a dá ti ty nejzákladnější návyky, hlavně co se týká lítání proti sobě (ovládání směru je obráceně).
EPP nebo EPS jsou materiály na bázi polystyrénu, nebo polypropylénu a mají jednu obrovskou výhodu. Když s tím bouchneš o zem (samozřejmě v rámci nějakých mezí), tak se to velmi snadno opraví většinou na místě. Balzová konstrukce je krásná, ale zpravidla skončí jako hromada trosek. Pro začátečníka jsou plasťáky k nezaplacení.
Čím líp udělanou maketu si pořídíš, tím víc tě bude mrzet až jí rozbiješ. Začni něčím úplně jednoduchým (já měl takovou ošklivku - Bendy 280 a na naučení je naprosto dokonalá!!!). Za chvíli pak zjistíš na co si troufneš...
Spíš lítač než stavěč...
- Dew McDream II
mnov píše:Já uvažuji o tomto modelu: AQUASTAR
S tím se dá létat na suchu i na vodě.
Moc krásný hydroplán...taky uvažuji a něčem takovém. Docela bych si postavil Čochtánka podle plánu č. 120s. akorád bych udělal konstruční křídla, profil Clark Y, křidýlka a samozřejmě na elektru, protože rybáři by mě se spalovákem asi hnali
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
- Dew McDream II
- Dew McDream II
- seafire19
- Kontaktovat uživatele:
Dew McDream II píše:Zdravicko,
puvodne jsem bydlel V markovicich u Chrudimi, ted bydlim v Tribrichach u Chrudimi - aby to meli ostatni jednoduzsi - proste Pardubice (to zna skoro kazdy)
...mnoho lidicek mi Hydrolpán nedoporučuje. Jenze na druhou stranu si myslim, ze let zvladnu dobre. Mel jsem na cca hodinu pujcenou mensi helikopteru a ta ma rozhodne slozitejsi ovladani a docela dobre jsem si sni poradil. nechci se prechvalovat, ale mam dostatecny cit v prstech na to abych zvladnul vzletnout a pristat. Toho se nebojim! Muj problem je volba jiz zminovaneho pohonu a dalsi veci jako je radio. Elektricky pohon je sice malo hlucny ale dojde baterie a muzu se jit klouzat. Predstavoval jsem si pohon na tekuta paliva. Jenze to ma hacek, trochu jsem se v tom zacal stourat a serizeni nebo zaletaváni motoru se me zda trochu slozitejsi.
Chlapik jmenem mnov podotkl model AQUASTAR - prave ten se mi dost libi a dokaze startovat i ze zeme... Navic se mi zda pad letadelka do vody jemnejsi nez na zem! Tedy nepocitam poskozeni motoru vodou ...
Potom se tu chlapik zminoval o kamennem obchode v Pardubicich na Dubine. Prave ten znam a jsem rad ze mi tam poradi. Urcite se tam stavim...
Jakas mi tu napsal nalezite informace o modelu Easy Star, ale nevim tedy jestli el. pohon je pro me vhodny. Nechci stale nabijet atd...
Jinak jsem dosti prekvapen kolik odpovedi se mi dostalo. Dekuji.
Muzete mi jeste trochu osvetlit jaky pohon mam pouzit (el. - palivo)...
Tak hele kámo, napřed se musíš naučit přepychově a s pohodou přistávat. Je potřeba nalítat pár hodin na suchu...
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)