Ehm, coze? Cockpit ma elektronicky trimy, tudiz trimujes jednoduchymi pohyby doleva/doprava, trim najdes vzdy na stredu a kolik mas natrimovano vidis na displayi.
dva kamaradi maji taky cockpit, dva maji evo9. zkus si najit vysilace futaba za stejnou cenu jko evo9, a zjisti si kolik toho umi, respektive neumi oproti evu. sice se oept bavime o vyssich tridach se kterymi nelita vetsina normalnich modelaru, ale jinde radia moc nerozlisis- v nizsich cenovych hladinach se ti vsechny funkce az na drobne vyjimky opakuji..
Mno, já mám HITEC FOCUS 6, je starej asi deset let a je úplně bez jakéjchkoliv problémů! Jedinej problém byl, že jsem málem rozsekl éro kvůli tomu, že jsem letěl nízko a daleko, a jaksi jsem si nevytáhl úplně anténu na vysílači, ale to se stává... Snad.
UPLNÝMU ZAČÁTEČNÍKOVI musí postačit HITEC Ranger III. Člověk zjistí že ho řízení letadla vlastně nebaví a co pak s drahým rádiem ?!?! tohle se dá případně hodit ze stráně a ani to moc nebolí....
no a VVVVVVVotom to je......ale bacha - šmejdský náčiní může taky čéka odradit (když si např. někdo koupí pro začátek ukrajnu tak je zaručený že s cyklistikou brzo a navždy skončí). Nevidim důvod proč by Ranger nestačil k seznámení s RC...ne každej (hlavně mladý) má prachy na lepší vysílačku
herri nechtěl jssem se nikoho dotknout jasně vše se toči kolem peněz jen s lepším radiem mužu ruzně mixovat , používat exponencialy atd , učím ted dva kamoše lítat jeden má modelu digi a druhý starýho hiteca žadná nic neumí . Je fakt že když jsem měl podobné radio před 20 roky tak jsem byl nadšen ale doba je jinde
Zrovna ty exponenciály jsou taková berlička bez který to taky jde - ale halt doba je taková že člověk toho chce zvládnout víc a dřív a tak si musí všechno ulehčovat..... a to platí všude...
HERRI píše:UPLNÝMU ZAČÁTEČNÍKOVI musí postačit HITEC Ranger III. Člověk zjistí že ho řízení letadla vlastně nebaví a co pak s drahým rádiem ?!?! tohle se dá případně hodit ze stráně a ani to moc nebolí....
Mmm, to bych si dovoli pochybovat. Kamarád na tříkanálu začínal a když pak dostal do ruky 4k rádio, byl z křížáků docela vedle. Naučil se na "dvoukanálu s poťákem" a pak mu dělalo řízení s jiným vysílačem potíže. Nehledě na naprosto nevhodný řízení plynu, díky kterýmu se s elektrou často dostával do krizovek.
to plně chápu....výše nebylo sděleno kolik to rádio má vlastně stát peněz (což asi rozhoduje jestli to bude MARS II nebo FUTABA za 50 litrů vč. AL. kufru)
pre zaciatok staci bazarova ja som si kupil graupner fm 314 s primaco graupner c17 a mam to doteraz a nevimenil by som ju zanic je to peckova vysielacka. Teraz idem donej robit mix ale zhanam schemu. Tak ja radim kupit bazarovu to uplne staci. Netreba kupovat navy sunt.
No a nebo si koupit ( treba z bazaru) nevibavenyho cockpita mm noviho za nejakejch 5tis. Z bazarru mozna aji min. A nebo si koupit optica 6 treba taky z bazaru a kdyz to litani prestane bavit tag se muze prodat do bazaru.A nemusi se notne hazet ze strane
A z toho plyne ze rozhodnuti zavisi na kazdem zvlast a samozrejme taky na financnich moznostich