lze předělat z 4WD na 2WD ???
Re: lze předělat z 4WD na 2WD ???
Ajo, takže když zavřu diferencial tak se bude snažit furt zabírat už to chápu...
koukám, že jsi zjistil zhruba to co jsem Ti napsal že?Zkus to vyndat, udělat z toho zase 2wd a posun baterku za napravu.pokud to pujde,a uvidíš že to bude lepší:-)
nerušit...bastlím :-)
Tak k tem differencialum jsem se nedostal, protože nemám malynký imbus (teda mám, ale u tety, který jsem ho půjčoval) Ale zejtra tam jedu, takže si ho vezmu a zkusím to předělat
. Jinak dneska jsem udělal krátký video,ale je to točené mobilem takže kvalita nic moc: http://youtu.be/4tI7Pw_uiYE
Video by bylo v pohode, kdybys to neprehlusil tim kravalem 
scarabeus píše:Video by bylo v pohode, kdybys to neprehlusil tim kravalem
Ten kravál by tam byl i kdybych tam nechal původní zvuk!! Když jsem to slučoval, stříhal atd... na mobilu, tak tam byly pisklavý zvuky, tak jsem tam hodil toto
Tak ty differenciály jsem nepředělal, protože nemám ten správný imbus. Ten co jsem si myslel že tam pasuje nepasoval, protože byl o něco menší. Teď se mi to celý rozebírat nechce, udělám to až bude víc času...
PS: nemáte nějaké fígle na povolení šroubků? Nemůžu je vyšroubovat z kovového pastorku... Nevím jestli tam není něco napatlanýho, nebo zrezivělého... Nechci to už moc dělat na sílu, protože už jsou trošičku vyhoblované, takže se raději ptám.
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
červík v pastorku bývá zalepený modrým loctitem, chce to fakt dobrej imbus klíč a když tak nahřít pájkou
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
darth.hokro píše:červík v pastorku bývá zalepený modrým loctitem, chce to fakt dobrej imbus klíč a když tak nahřít pájkou
Trochu jsem to napsal blbě, ale postup bude asi stejný:
Ten imbus jsem potřeboval na povolení toho držáčku na "dogbone", ale jelikož nemám správný imbus, chtěl jsem to udělat tím složitějším postupem. Proto abych se dostal k diferenciálum musím sundat ten pastorek na motor, který je přidělaný k podvozku 3 šroubkama (křížové), ten prostřední jde, ale krajní nejdou. Skusím to nahřát tou pajkou.
Klicem k povolovani sroubu, cerviku a cehokoliv dalsiho je kvalitni naradi. Mas-li nekvalitni, udelas vic skody nez uzitku. Kdysi jsem si taky myslel, ze to muzu pizlat cimkoliv. Po vyhoblovani par sroubku, ktery jsem musel dostat ven odvrtanim me to probudilo.
A samozrejme lepit srouby vhodnym lepidlem (na srouby). Jsou 3 varianty:
a) ty, co je nutne povolit casteji
b) ty, co se povoluji jen vyjimecne
c) ty, co se nepovoluji vubec a zustanou tak navzdy
Zatim jsem si vzdycky vyzstacil s variantou a). Staci kapnout na 3 zavity na KONEC sroubu. Vse ostatni udela chemie. Vytvrzuje se v radu minut.
A samozrejme lepit srouby vhodnym lepidlem (na srouby). Jsou 3 varianty:
a) ty, co je nutne povolit casteji
b) ty, co se povoluji jen vyjimecne
c) ty, co se nepovoluji vubec a zustanou tak navzdy
Zatim jsem si vzdycky vyzstacil s variantou a). Staci kapnout na 3 zavity na KONEC sroubu. Vse ostatni udela chemie. Vytvrzuje se v radu minut.
Tak jsem se dostal k diferenciálum, ale nevím co teď. Dočetl jsem se o různých vazelínách atd..., ale to já doma nemám. Taky jsem se dočetl že tam někdo dal tavné lepidlo, je to dobrý nebo špatný nápad? Radši se vás ptám, abych něco nepohnojil... 
Diferencial, pokud je uzamykatelny (je utesneny, vazelina neutece mimo), tak se do nej dava vazelina ruzne hustoty. Zacinas na 50.000 a spis je lepsi 100.000 a pridavas, pokud ho chces zamknout. 300.000 se uz prakticky striha nuzkama a je to neskutecny svinstvo
To uz diferencial temer zamkne. Vyuziti jen u crawleru apod.
Tavne lepidlo je take varianta, ale opet jen k totalnimu zamknuti.
Kdyz tam das olej 60.000 a dobre to utesnis, bude diff pritazeny, ale stale bude fungovat. Tou hodnotou muzes slusne stelovat pretacivost a nedotacivost auta.
Byt tebou v tom ale moc nelaboruju a dam tam bud to, co tam bylo od vyroby nebo si najdi nejaky tipy na to tvoje auto a dej tam, co tam davaj ostatni.
Pokud cekas magickou radu dej tam olej ten a ten, zklamu te. V 90% pripadu je to o zkouseni, co cloveku vyhovuje.
Tavne lepidlo je take varianta, ale opet jen k totalnimu zamknuti.
Kdyz tam das olej 60.000 a dobre to utesnis, bude diff pritazeny, ale stale bude fungovat. Tou hodnotou muzes slusne stelovat pretacivost a nedotacivost auta.
Byt tebou v tom ale moc nelaboruju a dam tam bud to, co tam bylo od vyroby nebo si najdi nejaky tipy na to tvoje auto a dej tam, co tam davaj ostatni.
Pokud cekas magickou radu dej tam olej ten a ten, zklamu te. V 90% pripadu je to o zkouseni, co cloveku vyhovuje.
O tom tavícím lepidlu se právě dočítám skoro všude (ale nesmí se ozubená kola úplně odmašťovat, aby to šlo případně vyndat). Diferenciál chci mít úplně zamknutý, tak to udělám tím lepidlem... 
Zkus a uvidis. Lepsi je ta vazelina, protoze jde lip dolu, staci to pak dat do technickyho benzinu. Jenze i 300.000 jsem shanel a kupoval pred 3 lety az v Japonsku...
Tak diferenciál je zamčený
, zejtra to otestuji. Zatím to mám jen na zadním náhonu...
Priprav sa ale aj na mozne necakane prekvapenia v podobe ze sa to pri zatazi prinajlepsom uvolni, horsie je ak sa ti roztvori puzdro diferencialu ci rozlame. Kedze tie suciastky na taku zataz nie su stavane. Ale stane sa to skor ak sa niekde zaseknes v terene a budes auto trapit. Tak bacha na to.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Takhle já stroje netrápim
, když vidim že to nejde tak to zatěžovat nebudu