Porucha na Turnigy

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
oto77

Re: Porucha na Turnigy

#16 Příspěvek od oto77 »

Drondys píše:Pokud je ta Turnigy 9x v záruce pak doporučuji reklamaci.

Potenciometr kniplu plynu by měl být připojen na +5V, zem a na filtr proti šumu složený z kondenzátoru 100nF a odporu 200 ohmů. Druhý vývod kondenzátoru by měl být připojen na zem a druhý vývod odporu by měl vést přímo na AD vstup procesoru ATMEGA64 (pin 59). Zhruba by to mělo schématicky odpovídat zapojení jako na obrázku.

potplynu.jpg

Doporučuji zkusit měřit nejprve napětí na AD vstupu procesoru ATMEGA64 (pin 59) a porovnat zda v chladu oproti pokojové teplotě ujede odpovídajícím způsobem měřené napětí.

Pokud ujíždění napětí na AD vstupu (pin 59) nebude patrné nebo bude jen zcela zanedbatelné pak je příčinou zřejmě závada v procesoru.

Pokud ujíždění napětí na AD vstupu (pin 59) bude dostatečně patrné pak doporučuji změřit samotný potenciometr odpojený od vodičů tj. zda v chladu oproti pokojové teplotě ujede odpovídajícím způsobem hodnota odporu.

Ďakujem za tieto informácie. Ja si nato netrúfam ale poprosím kolegu.
tomhla1984

#17 Příspěvek od tomhla1984 »

zdravim všechny modeláře...potřeboval bych od vás poradit...mám vysílač turnigy s označením TGY 9X a tady z fóra jsem si stáhnul manuál s domněním že si podle toho nastavím vysílač...no jo ale mě přijde že ten vysílač mám asi úplně jinej než vy tady ostatní...podle manuálu mi tam nic nesedí...poradíte mi???mám to na řízení tanku tigru v měřítku 1:6 a omlouvám se že jsem vlezl někomu do vlákna,ale nevěděl jsem kam se přiřadit...tak mi prosím poraďte co s tím a jak to nastavim ...předem Vám děkuji za odpovědi :) :)
jag42

#18 Příspěvek od jag42 »

Co není tady: http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x

těžko jinde najdeš :lol: :lol:
oto77

#19 Příspěvek od oto77 »

Drondys píše:Pokud je ta Turnigy 9x v záruce pak doporučuji reklamaci.

Potenciometr kniplu plynu by měl být připojen na +5V, zem a na filtr proti šumu složený z kondenzátoru 100nF a odporu 200 ohmů. Druhý vývod kondenzátoru by měl být připojen na zem a druhý vývod odporu by měl vést přímo na AD vstup procesoru ATMEGA64 (pin 59). Zhruba by to mělo schématicky odpovídat zapojení jako na obrázku.

potplynu.jpg

Doporučuji zkusit měřit nejprve napětí na AD vstupu procesoru ATMEGA64 (pin 59) a porovnat zda v chladu oproti pokojové teplotě ujede odpovídajícím způsobem měřené napětí.

Pokud ujíždění napětí na AD vstupu (pin 59) nebude patrné nebo bude jen zcela zanedbatelné pak je příčinou zřejmě závada v procesoru.

Pokud ujíždění napětí na AD vstupu (pin 59) bude dostatečně patrné pak doporučuji změřit samotný potenciometr odpojený od vodičů tj. zda v chladu oproti pokojové teplotě ujede odpovídajícím způsobem hodnota odporu.

Ďakujem za cennú radu. Ja som s elektronikou "Nie veľký priateľ" a tak na základe tvojej rady som požiadal kamaráta. Podarilo sa. Na vine bol kondenzátor. Po výmene funguje všetko O.K.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“