Ancistrus01 píše:potřeboval bych vyvážit motory, ale nemohu přijít jak na to, jak to děláte vi? A je to vůbec nutné?
Asi to není nutné ale je to vhodné. Osobně bych postupoval takto :
- zjistil zda je nutné vyvážení
* pokud máš multiwii tak připojit k PC, zobrazit data z gyra a roztočit motory - já vytahoval motory z desky aby točil jen jeden. Pokud na max zoomu leze gyro křivka na víc než 20-30 procent stupnice tak bych to řešil
* pokud máš desku která neumí ukazovat data z gyr tak se da přiložit telefon s aplikací která ukazuje vibrace na rameno copteru. Ale není to tak přesné protože to nebere v potaz jak máš uloženou desku
- pokud je nutné vyvážení tak začít vrtulema. Třeba 3 listy GWS jsou rozhozené fest (všech 6 co jsem zatim použil takže to bude asi formou) - klasicky vyváženo na magnetické vyvažovačce , dva listy obrousil , na třetí dal na konec barvu
- ověřit vibrace
- pokud stále vibruje tak nahradit unašeče přesnýma (MPJET), zkusit najít lepší polohu vrtule / motor, nebo vyvážit motor
* motor lze vyvážit různě - lepením izolepy, umístěním kabel binderu (to už me příjde extrém)
Myslím že většinou budou stačit vyvážit vrtule nebo jejich poloha vůči motoru
Jo a jedno upozornění - uložení desky je potřeba pevné takže pokud chce clověk eliminovat vibrace pružným uložením tak je potřeba opatrně. Měl jsem desku moc měkkce uloženou a copter si dělal co chtěl (pohyb desky vyhodnocoval jako pohyb copteru, nedalo se to naladit - přišroubování desky přes servo gumy se me plně osvědčilo)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16