PUREX vs. vteřinové lepidlo - oprava trupu EPP

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Wirda
Kontaktovat uživatele:

Re: PUREX vs. vteřinové lepidlo - oprava trupu EPP

#16 Příspěvek od Wirda »

Výborně pánové. :wink: A název či odkaz,byl by?
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Návrhů padlo několik, ve výsledku to ale znamená mechanicky odstranit Purex z trupu, že? To bude opruz.
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
paplik

#19 Příspěvek od paplik »

Já chvíli lepil purexem, pak mě už nebavilo, jak je od něj vše zasrané, napěněné a na depronu taky moc nedrželo. Styrolep jsem zkusil, zdá se, že na depron drží dobře, ale jeho rychlost mě unavovala. Teď jsem lepil epp haláka CAčkem a naprostá spokojenost.
co si sám neuděláš, nedostaneš.
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Děkuji všem za rady, slepím to UHU porem.
Jirka M

#21 Příspěvek od Jirka M »

Luboši, ten UHU Por je opravdu dobrá volba, při správné aplikaci máš sice jen jednu možnost, (že se přesně trefíš), ale dá se rozlepit synt. ředidlem, nebo tech benzinem, když se nepovede...

Purex, je hovadina vymyšlená Pelikánem, jako značka tohle lepidlo neexistuje, bůh ví (a možná ani ten né) co do těch bralenek vlastně u Pelikánů, někde doma ve sklepě lijí, snad Icema, jen spekulace....
Každé jiné PUR lepidlo, je mnohem lepší, než ta srágora od Pelikána, kterou bych se zdráhhal zalepit nohu od stolu, natož model letadla. Pro modelařinu je akceptovatelné PU MAX Bison, (dříve UHU) a dále Titebond.

Záleží samozřejmě na tom, co si vybereš, ale pro materiál na "houbolety", je nejlepší UHU Por a CA Bolt, dříve Flash - Bolt. Při pužití aktivátoru na CA, zjistíš, že vytváří po čase, hnusný žlutý spoj. No a PU lepidla na "kuličkách", jsou hnus, sám o sobě. Klidně se bez nich obejdeš.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od arda1 »

Co má společnýho Pelikán s Purexem ? -Radek
ICQ 638556901
REX

#23 Příspěvek od REX »

arda1 píše:Co má společnýho Pelikán s Purexem ? -Radek

Taky by mě zajímalo, ale asi si dotyčný všiml jen Pelikánovi přelepky a radši ho zahodil bez dalšího čtení :?: :!:
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

To co jsem s tím lepením udělal je na facku.
Přilepil jsem kormidla vteřiňákem - připomínám směrovka s výškovkou byla slepená a jako celek jsem to lepil k trupu - odpadlo to při neplánovaném přistání.

jenže ...

Při lepení jsem neměl nasazená křídla a vodovnou rovinu výškovku vůči trupu jsem kontroloval pouze "OKEM" - a jak jsem se potom divil, když jsem po nasazení křídel zjistil, že mi výškovka padá na jednu stranu (vlevo).

Vzal jsem to na zálet - letí to, ... ale raději bych to mě nalepené rovně.

Řešení, které mě napadlo je, že bych trup pod výškovkou nařízl, srovnal to vodorovně a do vzniklé mezery dal "něco" k vyplnění (balza, EPP, .. nebo nevím co).

Tak jestli jste to dočetli až sem ... prosím nejdříve trošku vychladněte (sprasil jsem to - jsem patla-matla) a případně prosím poraďte.
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Je opraveno, zalétáno a je to SUPER.

Pod výškovkou jsem nařízl kořen směrovky, vložil uhlíkový pásek a zalil řídkým a potom středním CA.
dasintex

#26 Příspěvek od dasintex »

Zdravím pánové,
nečetl jsem si celé vlákno a všechny názory, popř. rady. Takže možná zmíním něco, už tu padlo a pokud to bude někoho obtěžovat, tak se omlouvám.
Zahlédl jsem slovo "Purex" a už mě moc nebaví se dívat, jak někteří lidi neví, co je to vlastně zač.
Je to vlastně obyčejné polyuretanové lepidlo od firmy Soudal, které se prodává buď jako PU LEPIDLO PRO 40P viz http://www.soudal.cz/produkt/pu-lepidlo-pro-40p nebo POLYURETANOVÉ LEPIDLO PRO 45P viz http://www.soudal.cz/produkt/Polyuretan ... lo-pro-45P což jsou vlastně tzv. rychlý a pomalý Purex.
Do jedné modelářské prodejny v Olomouci toto lepidlo ve velkých baleních dodává firma, která se zabývá barvami a lepidly a v této prodejně je to pak rozléváno do malých baleních a následně prodáváno pod názvem Purex.

Kdo do této prodejny občas zavítá, tak si nejspíš všiml, že před v průjezdu před ní občas stojí přívěsný vozík s prázdnými plechovka od výše uvedených lepidel.

Omlouvám se, pokud jsem tímto příspěvkem někoho obtěžoval.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Borek »

Vojc29 píše:Je pravda že Elapor čili jakoby hladký neporezní litý do formy na purex není ideálka styropel nebo uhupor rozhodně pomůže...

Právě se mi za letu rozlepilo letadlo slepené Styrolepem. Pro dokreslení jen tolik, že lepidlo šlo pak krásně a snadno sloupat ze spojů. Nikdy víc.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Odpovědět

Zpět na „Dílna“