kompresor z ledničky

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Pajik_CZ

Re: kompresor z ledničky

#16 Příspěvek od Pajik_CZ »

díky :) deset znaků
zase jen na zemi...
organak

#17 Příspěvek od organak »

cilek píše:Myslím, že se nemusíš bát o život. Zapojení nechej tak, jak je. Ten horní kabel , původně od termostatu, zapojíš na tlakový spínač (musí být na min. 230V). Spíná se hnědý (na něm je stálá fáze) a černý vodič. Žlutozelený připojíš ke kostře (kovovému krytu spínače), modrý nepouužiješ, protože ho spínač nejspíš nebude potřebovat (nepotřebuje napájení, je to jen pasivní spínač).
Pokud bys nepoužil tlakový spínač a chtěl zapínat jen zasunutím vidlice do zásuvky, tak všechny vodiče od horního kabelu odpojíš a k rozběhovému relé, kde byl černý vodič, připojíš fázi ze svorkovnice (z místa, kde byl hnědý vodič).
Ale nejlepší by bylo, kdyby Ti to zapojil elektrikář. :wink:

Ahoj, kabel do zásuvky je normální. A pak tam mám ustřižený kabel od termostatu (žlutozelený, modrý, hnědý, černý vodič). Opravdu tedy stačí spojit černý a hnědý?
pepin

#18 Příspěvek od pepin »

organak píše: Ahoj, kabel do zásuvky je normální. A pak tam mám ustřižený kabel od termostatu (žlutozelený, modrý, hnědý, černý vodič). Opravdu tedy stačí spojit černý a hnědý?

todle já přesně nevím, nic méně pokusem omylem jsem to vždy zprovoznil, jen se nenech zaskočit tím, že některé kompresory když zapneš, pak po chvilce po ohřátí kompresoru vypneš a znovu zapneš znovu hned nezapnou, je tam asi nějaká tepelná ochrana, která ho pak zapne až po nějaké chvíli--lednice tak funguje taky--zapneš--běží vypneš, znovu zapneš a chvíli to trvá, než zapne znovu.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“