Pěnící lepidlo na depron
- dumast
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pěnící lepidlo na depron
Soudal 66A = Purex standard, Soudal 45P = Purex Rapid
kope píše:2952 píše:...
Myslím, že purex není vhodný pro depron, ale nezkoušel jsem.
A proč ne? Pár modelů z depronu (starlonu, normaplanu nebo jak všelijak se to v hobby marketech jmenuje) jsem postavil a s Purexem nikdy nebyl sebemenší problém.
Ještě, že jsem napsal "myslím"
Já MYSLEL , ž Purex musí mít kam vypěnit-tedy, že se hodí spíš pro porovité materiály. A depron
má obzvlášť jednu stranu dost lesklou
- mior
- Kontaktovat uživatele:
S tými čínskými 5 min epoxy mám nedobrú skúsenosť.
Mám jednu várku tých v červených dvojstriekačkách, nech sa snažím ako chcem, nikdy poriadne nestuhne a zostane žuvačkový. Predtým som mal inú várku a bola v pohode.
Tie zelené fungujú celkom dobre, ale sú myslím 30 min.
Mám jednu várku tých v červených dvojstriekačkách, nech sa snažím ako chcem, nikdy poriadne nestuhne a zostane žuvačkový. Predtým som mal inú várku a bola v pohode.
Tie zelené fungujú celkom dobre, ale sú myslím 30 min.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
..já používám ty v lahvičkách...a žádný problém
5 min.....
2952 píše:....Já MYSLEL , ž Purex musí mít kam vypěnit-tedy, že se hodí spíš pro porovité materiály. A depron
Depron se dá purexem lepit, je ale třeba "poškodit" lepené plochy, stačí poškrábat špendlíkem, křížem krážem porýhovat, není třeba se bát jemně přitlačit, potom nanést purex a hotovo. Potíž je jenom v barvě purexu a jeho ve srovnání s depronem v podstatě nebrousitelnosti...
100% lepší je styrolep. ale zase nepění. CharlieCh
...s větrem o závod.
CharlieCh píše:2952 píše:....Já MYSLEL , ž Purex musí mít kam vypěnit-tedy, že se hodí spíš pro porovité materiály. A depron
Depron se dá purexem lepit, je ale třeba "poškodit" lepené plochy, stačí poškrábat špendlíkem, křížem krážem porýhovat, není třeba se bát jemně přitlačit, potom nanést purex a hotovo. Potíž je jenom v barvě purexu a jeho ve srovnání s depronem v podstatě nebrousitelnosti...![]()
100% lepší je styrolep. ale zase nepění. CharlieCh
Tak to tedy zůstanu u UHU poru a 5 min epoxy+vteřiňák na pěny
Díky za vysvětlení
Rádo se stalo.
Ještě dodatek, purex je výhodné použít na velké plochy, já například slepoval samokřídlo Divinity II z 5 vrstev depronu (resp. Starlonu z OBI, na jedné strany narýhovaného) - tady se purex suprovně osvědčil - člověk má čas nanést lepidlo, srovnat plochy, zatížit, vypít kafé a jeto
. Rovněž cena je přijatelná. CharlieCh
Ještě dodatek, purex je výhodné použít na velké plochy, já například slepoval samokřídlo Divinity II z 5 vrstev depronu (resp. Starlonu z OBI, na jedné strany narýhovaného) - tady se purex suprovně osvědčil - člověk má čas nanést lepidlo, srovnat plochy, zatížit, vypít kafé a jeto
...s větrem o závod.
Taky jsem dělal Divinity II .
mimochodem létalo skvěle-rychle i pomalu. Už nelétá. Při jednom letu se vytrhnul motor a udělal vrtulí svou práci... desek jsem lepil lepidlem ve spreji 3M 77 . Je sice drahé, ale bezvadné a vydrží dlouho.
Ještě někdy zkusím Purex...jak píšeš. Viděl jsem, že někdo natírá jen jednu část a druhou orosí fixírkou
vodou.
Díky H.
Ještě někdy zkusím Purex...jak píšeš. Viděl jsem, že někdo natírá jen jednu část a druhou orosí fixírkou
vodou.
Díky H.