výškoměr pro F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
JMalik

Re: výškoměr pro F3K

#16 Příspěvek od JMalik »

DavidB píše:...mám ten z HK už asi rok, bral jsem ho hned jak se objevil, zatím bez ztráty kytičky a jsem s ním moc spokojenej. Jo ten článek v RCR mě teda vytočil do červenýho pole............

Měl jsem na zkoušku jeden, asi z podobnými vlastnostmi jako ten v RCR.
Nechceš mi prodat ten tvůj? :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od maroslong »

Ja mám už pár rokov toto:
http://www.wingedshadow.com/howhigh.html
páčila sa mi na to presnosť a spôsob inicializácie odblikania výšky zamávaním prstom. Táto nová verzia ho už nemá, ale zasa vie posielať dáta. Ja to používam práve len do Káčka na sledovanie výšky hodu. Nemá to ale záznam.
komár
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od komár »

Jenom moje poznámky k výškoměru do F3K:
- podle mě je velice důležité, aby se dala výška hodu zjistit rovnou po přistání - ideálně telemetrií přímo na displej vysílače, vypípáním nebo vyblikáním. Důležité je, aby člověk nemusel kvůli zjištění výšky hodu otevírat kabinku.
- důležitý je záznam pro pozdější analýzu
- velice dobré je, pokud výškoměr umí zaznamenávat i výchylku serva. Pak je možné zkoumat opadání v závislosti na výchylce klapek atd.
- absolutní přesnost výškoměru není zas tak důležitá, důležité je, aby to měřilo opakovaně stejně. Porovnávat záznamy z různých míst a v různých časech stejně nejde.

Osobně používám OpenAltimeter (http://openaltimeter.org)
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
bukin

#19 Příspěvek od bukin »

JMalik píše:
bukin píše:..........OpenAltimeter..........

Kolik to váží, co to umí, jak je to veliké, jakým způsobem se z toho vyčítají data, jaké to má nedostatky.................. (a představuji si přesnost tak +- 2m?)
Dík :wink:

Stačí to naťukat do googlu a mrknout co to umí... nebo se rovnou mrknout na http://www.openaltimeter.org
JIrkaB
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DavidB »

Měl jsem na zkoušku jeden, asi z podobnými vlastnostmi jako ten v RCR.
Nechceš mi prodat ten tvůj?
...ne, ale díky za nabídku :) . Prolezl jsem RCgroups a nikdo tam podobné problémy nezaznamenal ... ale našel jsem pár zmínek o tom, že se nemá sundavat ten ochraný molitan a vystavovat senzor ostrému světlu, pak prý to špatně měří
chinee

#21 Příspěvek od chinee »

Taky koukam, co bych pouzival pro zjisteni vysku hodu, ale moc na vyber neni...
ALTIS V4 se mi zda docela tezky a veliky, tedy pro potreby F3K...
Majky007s

#22 Příspěvek od Majky007s »

Zdravím pánové tak jak to vypadá o roky dále co používáte za výškoměry?
Wasa

#23 Příspěvek od Wasa »

Majky007s píše:Zdravím pánové tak jak to vypadá o roky dále co používáte za výškoměry?

- V jednom GR Hott origo (funguje ako má)
- v ďalších dvoch Taranis ten presnejší (oproti Hott pláva výška, treba často resetovať nulu, za pol hodku aj viac ako 10 metrov niekedy)

Používame kecanie výšky, kecanie max. výšky. A samozrejme accu
Majky007s

#24 Příspěvek od Majky007s »

Hh já mám auroru 9x takže pro mě připadá v úvahu max. od nuch něco ale ty telemetrický přijímače mi přijdou docela težký
Ing.Robinsson

#25 Příspěvek od Ing.Robinsson »

Ja používám ten z hobbykingu s tím že se musím spokojit se záznamem až doma na kompu :-D
petris

#26 Příspěvek od petris »

Nově používám výškoměr Altis Micro. Na letišti max. výšku vyblikává, doma stáhnu záznam do PC a můžu graficky vyhodnotit a při použití s telemetrickým přijímačem funguje jako čidlo a můžu sledovat výšku on line přímo na vysílači (stejně i vario). Jeho hmotnost i s kabely je 4,7 g.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ariane »

Altis Micro s ustřihnutými kabely, vše přes telemetrický konektor Molex - přes Jeti až na na displej vysílače.
PeePoTN
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od PeePoTN »

Objednal som si z HK tento výškomer http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22630__HobbyKing_174_8482_Altimeter.html , ten asi aj niekto iný používa a ešte som si k tomu objednal tento BT prevodník http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__37090__HobbyKing_Altimeter_Bluetooth_Adapter_for_Wireless_Android_App.html . Skúšali ste ho už niekto ? Ja potom keď mi to príde a odskúšam to tak napíšem čo a ako :D

Zatial je to v takom štádiu že nemôžem rozbehať aplikáciu na mobile (HTC ONE M7). :cry:
PeePoTN
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od PeePoTN »

Tak výškomer dneska po vyše mesiaci prišiel. Ak niekomu nejde aplikácia do mobilu tak treba stiahnuť staršiu verziu tá už funguje. Ten BT adaptér funguje tak, že treba na ňom prepnúť prepínač kedy sa výškomer vypne a treba spárovať s mobilom a poslať dáta do mobilu (podobne ako s USB). Cez víkend ak bude pekne tak ho odskúšam.
Přílohy
P1100337.JPG
P1100336.JPG
P1100335.JPG
crazy nemo

#30 Příspěvek od crazy nemo »

Ahoj
koukám se po výškoměru, a z diskuse se mi nejvíce zaujal AltisMicro.
Jen jsem z manuálu nevyčetl jak se resetuje vyblikávání dosažené výšky, je to jen resetem nápájení nebo nějakým jiným způsobem?
mám V F3k jen 4 kanálový přijímač, takže my další kanál na ovládání výškoměru nezbývá. Případně máte někdo vyzkoušen nějaký jiný výškoměr + jeho vyčítání na zemi hned po přistání?
Díky
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“