Flash firmware ESC Turnigy Multistar

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Zpráva
Autor
macil

Re: Flash firmware ESC Turnigy Multistar

#16 Příspěvek od macil »

s3030150 píše:Znamena to ze sa tieto regle nekalibruju tak ako ostatne ?

Nie, teda áno, znamená. Nekalibrujú sa. :-) Pomocou karty, alebo ak si trúfaš, vypípaním cez vysielač, sa nastavia parametre, ako typ aku, časovanie, spôsob vypnutia pri poklese napätia, rozbeh a podobne, ale plyn sa nekalibruje.

2 Kajosek: Ako píše Ananas, brzda znamená, že po stiahnutí plynu sa motor okamžite zastaví. Pri aktívnej brzde je cítiť zvýšený odpor aj pri pretáčaní motora rukou. Používa sa to pri skolopných vrtuliach. Pri neaktívnej brzde by sa vrtuľa vplyvom prúdiaceho vzduchu stále točila a nesklopila by sa.
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Kajosek »

macil píše:
s3030150 píše:Znamena to ze sa tieto regle nekalibruju tak ako ostatne ?

Nie, teda áno, znamená. Nekalibrujú sa. :-) Pomocou karty, alebo ak si trúfaš, vypípaním cez vysielač, sa nastavia parametre, ako typ aku, časovanie, spôsob vypnutia pri poklese napätia, rozbeh a podobne, ale plyn sa nekalibruje.

2 Kajosek: Ako píše Ananas, brzda znamená, že po stiahnutí plynu sa motor okamžite zastaví. Pri aktívnej brzde je cítiť zvýšený odpor aj pri pretáčaní motora rukou. Používa sa to pri skolopných vrtuliach. Pri neaktívnej brzde by sa vrtuľa vplyvom prúdiaceho vzduchu stále točila a nesklopila by sa.

díky oběma :-) ... mrknu co já mám na nich, případně program.kartou vypnu

P.S.: pro s3030150: .. přikládám PDF k Multistar ESC .. je tam návod jak nastavit regle .. na straně 3, je nastavení prog.kartou .. ale jde to i vysílačkou, na straně 2 :-)
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
s3030150

#18 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:34, celkem upraveno 2 x.
s3030150

#19 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 19:20, celkem upraveno 2 x.
Brode
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Brode »

Zdravím vsechny nemá někdo http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Tool.html ?
mma 4 esc 30A multistary s becem flashnute normalne ale potreboval jsem dalsi kdyz sem quad predelaval na hexu takze sem si objednal opto kuli nedostatku na sklade
bohuzel sem si neuvedomil ze nemaji kontakty jako ty s becem.

Kdyby někdo měl tenhle flash tool tak prosim dejte vedet (praha)
Sofin

#21 Příspěvek od Sofin »

Tak se mi nečekaně objevil problém s Multistary 30A Opto. Mám 4 kusy na quadrokoptéře koupené z EU warehouse a ty fungují bez problémů. Teď jsem s odstupem cca 2-3 týdnů objednával dva kusy z mezinárodního skladu abych mohl upgradovat z quadu na Y6 hexu a oba zlobí. Připojený motor má nepravidelný chod a nedosáhne plného výkonu. Zkoušel jsem s tím různě laborovat, jestli není problém v motoru, ale s těmi z první várky motor funguje dobře. Nesetkal se někdo s podobným problémem? Původně jsem je chtěl flashnout na SimonK, ale teď váhám. Pokud by byl problém ve firmware, tak by se tím asi vyřešil, ale pokud je to nějaká vadná série, tak se připravím o možnost reklamace. První regulátor jsem už nahlásil jako vadný a v úterý jsem ho chtěl poslat, dnes když mi přišel druhý a chová se stejně (špatně) tak trochu váhám, abych nebyl za blbce když jim to tam třeba s jiným typem motoru pojede správně :) Takže teď nevím, flashnout, reklamovat, nebo se vykašlat na multistary a objednat 6x Afro 30A? :?: ovšem to je zase pěkných pár stovek navíc...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pwv0cxlPonU[/youtube]
bzukyn

#22 Příspěvek od bzukyn »

Dnes mi shorel uplne novy regl multistar 30A.poprve jsem ho zapnul.Po zapnutí zapípal,po přidání se začalo čoudit z reglu a než sem to vypnul od baterky tak i z motoru.
Na auto timing mi motory hrozne topily,na low timing to bylo lepsi.
Potom co davaji do motoru -podle meraku 12A,podle graupner modulu 10A po dobu 5 min,mají teplotu 92C (autickovej teplomer),to mi přijde hodne.
Dnes probehl flash na Simonk soft.
1Test 1ho reglu.Motor mi prijde tissi,pri stejnych odberech narostl tah.Teplota motoru po 5ti min o 12C nizzsi.Regl ma 90C.
bzukyn

#23 Příspěvek od bzukyn »

Sofin píše: :) Takže teď nevím, flashnout, reklamovat, nebo se vykašlat na multistary a objednat 6x Afro 30A? :?: ovšem to je zase pěkných pár stovek navíc...

Kdyz spocitam,ze mam 3ks po smrti(posledni zkusim reklamovat)a 2 ks ktery se pecou,naměřil jsem na nich 148C,takze zpet do Y6 nepujdou.Takze dalsi multistary uz nechci,ted jen co misto nich?
pakozdy

#24 Příspěvek od pakozdy »

Afro alebo plush
Sofin

#25 Příspěvek od Sofin »

Hlasuji pro Afro, ale není to objektivní. Afro mám, Plush jsem nikdy neměl :D
Sofin

#26 Příspěvek od Sofin »

Pokud nepotřebuješ co nejmenší rozměry a nešetříš každý gram, tak hodně zajímavě vypadají tyto:

http://www.myrcmart.com/rcx-45a-opto-26s-esc-series-programed-for-multicopter-simonk-firmware-p-6768.html?osCsid=s7847vv0dc3bbscu0i28nu6p23

Regulátor do 45A s podporou 6S baterií za necelých 12$ , no nekup to :D
Pro menší proudy by asi šlo vyhodit ten chladič a snížit tak hmotnost.
bzukyn

#27 Příspěvek od bzukyn »

multistar.jpg
Závěr po (nejen) dnešním testování:
Multistar nejde provozovat na 4S,i když to má v popisu,nevydrží to.
S originál software na Y Y Y kabelu v servotestru je 5 zoubků rozdíl v roztočeni,po fleshi simonk je rozdíl 1 zoubek.
Po flashi hrají na uvítanou.Špatná uvítací melodie naznačovala nevalnou kondici
Po dnešních testech zbyly 4 ESC, 3x s bec ,1OPTO.Celkem jsem jich měl 9.
Mám jen jeden s BEC po fleshi,který vydrží na 4S 5min 12A a má 102C,teplota se dále nezvyšuje.
Všechny ostatni do 2 min 170C,buď do 2minut vypadnou,nebo vynechávají,..nebo odejdou.
OPTO na 4S nehřeje(bez simonk),ale jen vynechává.Na 3S 5min 15A je teplota 95C. 2hý Kus OPTO shořel po 35 vteřinách.
Zbylé 2 s bec na 3S 5 min 15A teplota 180C.
Takže jen 3 použitelné...a s proříznutou smrštovačkou pro lepší chlazení.
./pokud má někdo zájem o 2 hřejivý ESC ,za pivko a za poštu pošlu./
Multistary více jak 27A do Axika nenacpaly.
S 50A esc Emax jsem naplno neotočil,zahlédl jsem 60A,hned jsem toho nechal,vypadalo to že mi to ulítne ze stolu a nafackuje.Na 4S 5minut 15A teplota reglu 58C,počáteční teplota 25C.
Oprava"
přežil ještě jeden,když jsem ho chtěl zahodit,tak z něj vypadl kabel k motoru.po svlíknutí smrštovačky...
troiac

#28 Příspěvek od troiac »

Zdravim panove mam tieto regle na tricoptere treba ich flashnut "SimonK Firmware" ci nie?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _2_4S.html
Je potrebne po pripadnom flashnuti znova naprogramovat cez programovaciu kartu?
Treba potom kalibrovat plyn ako som to robil pred flashnutim alebo sa kalibruje automatcky?
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Ticcino

#29 Příspěvek od Ticcino »

troiac píše:Zdravim panove mam tieto regle na tricoptere treba ich flashnut "SimonK Firmware" ci nie?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _2_4S.html
Je potrebne po pripadnom flashnuti znova naprogramovat cez programovaciu kartu?
Treba potom kalibrovat plyn ako som to robil pred flashnutim alebo sa kalibruje automatcky?

Nemusí se flashovat.
troiac

#30 Příspěvek od troiac »

Ok nemusia sa ale daju sa flashnut idu potom lepsie?
Diki.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“