Tak dneska byl prvni zalet

Osadil jsem to vsechno vcetne klapek, baterku dal 2200 mAh, doladil teziste, ulozeni veskere elektroniky a vyrazil jsem smer Stratov za rodinkou. Vyhodou je, ze je to dedina uprostred niceho, takze vsude same pole, tzn mala sance neco znicit

Okolo jedne hodiny bylo dokonce jeste slunicko, vitr skoro zadny, trochu zima, ale co, neco prece vydrzim...
Tak jsem vsechno jeste zkontrolovat jestli byl prevoz bez ujmy, overil chod vsech ovladacich prvku a hura na to. Plyn naplno, prvni hod a sotva ze jsem to vybral od zeme, ale letiiiiim

Ve vzduchu me prekvapila docela slusna obratnost. Cekal jsem to linejsi a motor slabsi. Takze fajn, jenze vitr trochu zesilil, coz ve vzduchu neni takovy problem, kdyz si to clovek pohlida. Ale jak pristat ? Foukalo proti a za sebou jsem mel stromy, pres sebou zorane pole, nic moc situace. Puvodne jsem to chtel chytat do ruky, nejak jsem si to rozmyslel, kdyz jsem videl, jakou rychlost to nabira po vetru

No prvni pristani, s vetrem v zadech, rikam si ze to neposlu prece uplne krasne cisty do toho hnusnyho zoranyho pole, tak jsem poslal po vetru za sebe mezi stromy na zem, pricemz jsem jeden docela tesne minul

Ale jinak dobry. Zustalo to v jednom kuse, akorat jsem z prvniho hodu zjistil, ze je potreba pridat na vyskovce, protoze to melo tendenci se zapichnout do zeme, takze jsem neco pridal a zkusil znova hodit. Plny knedlik, druhej hod a nez jsem stihl udelat cokoliv, uz jsem oral v poli

Nejak jsem podcenil silici vitr a taky jsem to nechtel hodit moc nahoru, pridal jsem prece na vyskovce, tak co

No asi ne dost. Odnesla to kabinka, ktera vypadla pri narazu a skoncila ve vrtuli... 2 cm dira, paska to spravi

Dalsi pokus, na vyskovce jsem pridal jednou tolik, znova plnej knedlik a hod a ejhle, ono to leti rovne a mirne to stoupa proti silicimu vetru.
Bez potreby neustale korigovat vyskovku je to razem o necem jinem, zejmena vyse, kde se to spatne bez varia cte, takze jsem razem krasne vystoupal a zkusil trosku zaplachtit. Ten vitr se nezda, letadlo pusobi dojmem, ze ve vzduchu visi a ani se nehne

Jenom lehke poryvy ze strany na stranu, jak s tim pracuje vitr. Parada, to bude na dlouho.... No zapinam vrtuli a musim dat skoro naplno, abych se z toho dostal a vyvinul nejaky dopredny let. Ale po spravnem serizeni vyskovky se to razem chova uplne jinak. Zatacky to krasne kraji, po vetru docela fofr, proti vetru krasne nabira na vysce, zkousim nejake to slabsi akro, nejaky ten looping, vykrut, let po zadech, no na tom je potreba jeste trochu zapracovat, kor v tom vetru a s tema ohnutyma kridlama, jsem ho moc dlouho neudrzel, ale jo, je to legrace
Pocituju, ze se ten vitr uz nelibi ani me, to co vypadalo jako krasne odpoledne se zmenilo v zatazeny hnus s vetrem 6m/s (dle turnigy meraku), takze pri pohledu na rude omrzle ruce jsem si rekl, ze toho bylo uz dost

Jdeme na pristani, snad to bude lepsi. Zkouska puvodniho pristani ukazala, ze to je kravina, vitr s modelem hazi tak, ze bych ho mezi stromy v jednom kuse nedostal a nabira to velkou rychlost, takze holt musim od sebe do pole. prelit jsem si za hlavu, tocim proti vetru a ejhle, bez vrtule se tomu kupredu nechce

Tak pomalu pridavam abych zjistiul kde je ta hranice a pomalu se soukam kupredu. je to docela legrace snazit se letet a vlastne viset na miste. Doplazil jsem se kousek pred sebe a zacal sestupovat. Nejak jsem nevedel jestli ridim letadlo, nebo vrtulnik

Trosku jsem zabojoval s vetrem, ktery jak to byva nebyl uplne konstantni, takze semtam jsem klesal rychleji, semtam pomaleji, semtam se to trocu zhouplo na jednu ci druhou stranu, ale model dosedl v zasade bez dopredneho pohybu par metru prede mne do pole... Takove pristani jsem videl prvne. Holt na mensi model staci i mensi rychlost vetru, nez je tomu u velkych stroju

kdyby nebyla takova zima, dal bych jeste jednu baterku, ale ten vitr zacinal byt pekne vlezly, takze z tech cca 3 nad nulou udelal asi tak 5 pod ni.... Ale jo, je to legrace. Zustalo to v jednom kuse, teda az na tu kabinku, ale zadna velka vada na krase a jelikoz to je moje prvni RC letadlo, jsem nadsen z toho, jak snadno se da pilotaz po spravnem serizeni zvladnout.
Urcite doporucuju jako zacatecnicky model. Zpracovani kvalitni, presne, nic neni krive, nema zadne otrepy, vsechno licuje, setova serva chodi pekne, setovej motor pro bezne politani dostacujici. Vzhledem k vetru jsem zadne vertikaly nezkousel, az na tech par loopingu, ktere letadlo zvladlo krasne, bez bocnich uhybu atd... Opravdu pozitivni dojem. Az doladim i pristani a bude vetsi teplo, bude to super.
Jinak puvodni nalepky z toho lezou dolu jak nic, takze Bixler 2 dostane nejake valecne maluvky

Je potreba trochu oznacit kridla zespodu, aby bylo letadlo lepe citelne, ale tech 150cm je uz docela dobry rozmer na to, aby se to neztratilo ani proti slunci, coz jsem si dnes taky zkusil. Tesim se na priste