Negativy zvyšují klouzavost ?

Modelářství má stejně jako každý složitější obor lidské činnost i teoretickou rovinu. Nemyslí se tím kecání "co vše postavím", ale spíše pokusy využít matematiku, učebnice místo intuice při vlastním návrhu modelu.
Zpráva
Autor
LittleFalco

Re: Negativy zvyšují klouzavost ?

#16 Příspěvek od LittleFalco »

Hosi, palec nahoru. Jen houst a vetsi kapky.. Presne kvuli takovymhle diskuzim jsem si udelal ucet na tomhle foru. Protoze - jak rika kamarad - "Sediva je teorie, zeleny strom zivota a zeme je tvrda..." :D
Zpátky doma, v kopcích :-)
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Zwobot »

Lněnička píše:Jednoduchý návod, jak si počínat při návrhu vlastního létajícího stroje. J.Lněnička

Myslím že o tom jste psal i články do ModelHobbymagazínu které jsem schroupnul jedním dechem na letní dovolené.
Velice čtivé a pochopitelné.
Decca
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Decca »

...asi je opravdu lepší ty výpočty pak konfrontovat s nějakými jinými výstupy, nebo početně podobně jak jsme se tomu učili v Hradci, páč já tomu "digitálnímu" prostředí uplně nedůvěřuju i když jsem zatim uplně v počátku studií. V podstatě v tomto programu, kterej jsem ještě zdaleka dobře neovládnul srovnávám profily na křídle s vlastními výtvory, nebo vzájemně mezi sebou a pozoruju jak se výsledky mění a uvažuji pak v rovině "horší" nebo "lepší" ...taky si často uvědomuji že k hotovému skutečnému letounu přibudou jisté další drobnosti které nepatrně zhorší letové vlastnosti. ...tzn. beru v úvahu že model v xflr5 je absolutně "hladkej".
Odpovědět

Zpět na „Aerodynamika, teorie, výpočty, návrhy“