Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
skiner

Re: Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti

#16 Příspěvek od skiner »

Drondys píše:
skiner píše:Existuje vobec nieco v tejto podobe, co dokaze robit zaznam aj z AV vstupu ?

Existuje třeba viz tento odkaz, ale není to tak levné.

Poznam tento rekorder, predava sa myslim pod viacerymi znackami.
Myslel som skorej nieco s DVB-T a uhloprieckou 7".
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

skiner píše:Myslel som skorej nieco s DVB-T a uhloprieckou 7".

Jiný než zmíněný Sencor SPV 8777HT pro tento účel neznám. Sencor SPV 8777HT by se možná dal ještě někde koupit. Jeden kousek mají uveden skladem třeba viz tento odkaz. Tak pokud o něj máš zájem tak se u nich zkus poptat jestli je ještě u nich k mání a nebo jen zapomněli aktualizovat stav na eshopu a už ho dávno nemají.
skiner

#18 Příspěvek od skiner »

Drondys píše:Jiný než zmíněný Sencor SPV 8777HT pro tento účel neznám. Sencor SPV 8777HT by se možná dal ještě někde koupit. Jeden kousek mají uveden skladem třeba viz tento odkaz. Tak pokud o něj máš zájem tak se u nich zkus poptat jestli je ještě u nich k mání a nebo jen zapomněli aktualizovat stav na eshopu a už ho dávno nemají.

Ten odkaz poznam, ale cena je tem prilis vysoka. Davnejsie som ho zhanal pokial som nekupil Easycap k notebooku. Videl som ho na predaj cez inzerat z okolia Brna, ale dlho tam nevydrzal :).
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

skiner píše:Ten odkaz poznam, ale cena je tem prilis vysoka. Davnejsie som ho zhanal pokial som nekupil Easycap k notebooku. Videl som ho na predaj cez inzerat z okolia Brna, ale dlho tam nevydrzal :).

Měl jsi napsat rovnou, že chceš, aby byla cena "za hubičku" a nemusel jsem to pak vůbec psát. :D

Pokud jsi ho viděl za výrazně nižší cenu v nějakém inzerátu tak to ber tak, že nemůžeš porovnávat cenu použitého kusu z druhé ruky a třeba v bůhví jakém stavu s cenou nového kusu z eshopu. Ta cena 5990 Kč tj. cca 230 Eur co je uvedena v tom odkazovaném eshopu je o dost nižší než za jakou se Sencor SPV 8777HT dříve běžně prodával. Mimochodem u vás v SR je v nabídce za cenu okolo cca 340 EUR třeba viz tento odkaz.
tomashr

Re: Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti :)

#20 Příspěvek od tomashr »

xpetr píše:Čtyřpólový JACK je stejně dlouhý jako např. sluchátkový, jen poslední díl (dále od špičky) je rozdělen na dva.

Právě že není! Jack dodaný k mému Sencoru je asi o 3mm delší, ten poslední díl u těla je delší než by odpovídalo klasickému čtyřpólu. Tohle není téma k diskusi, porovnával jsem a prostě to tak je... A zaleze přitom dovnitř úplně, podle mě klasický 4pin nemůže sedět. Musím ještě otestovat s jinými kabely,to jsem ale zatím nestihl.
skiner

#21 Příspěvek od skiner »

Drondys píše:Měl jsi napsat rovnou, že chceš, aby byla cena "za hubičku" a nemusel jsem to pak vůbec psát. :D

"za hubičku" by byt mohol, ale hlavne funkcny :D.
Cenu za aku to predaval uz presne neviem, ale bolo to okolo 2500kc.
Drondys

#22 Příspěvek od Drondys »

skiner píše:
Drondys píše:Měl jsi napsat rovnou, že chceš, aby byla cena "za hubičku" a nemusel jsem to pak vůbec psát. :D

"za hubičku" by byt mohol, ale hlavne funkcny :D. Cenu za aku to predaval uz presne neviem, ale bolo to okolo 2500kc.

Tak to leda až se zas někdy objeví Sencor SPV 8777HT v nějakém inzerátu nebo někde v bazaru. V eshopech zatím nevím o jiné náhradě za něj s těmi požadovanými možnostmi a za tuto cenu.
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od xpetr »

tomashr píše:
xpetr píše:Čtyřpólový JACK je stejně dlouhý jako např. sluchátkový, jen poslední díl (dále od špičky) je rozdělen na dva.

Právě že není! Jack dodaný k mému Sencoru je asi o 3mm delší, ten poslední díl u těla je delší než by odpovídalo klasickému čtyřpólu. Tohle není téma k diskusi, porovnával jsem a prostě to tak je... A zaleze přitom dovnitř úplně, podle mě klasický 4pin nemůže sedět. Musím ještě otestovat s jinými kabely,to jsem ale zatím nestihl.

Vždyť to mám v ruce..... čtyřpól se třemi CINCH je stejně dlouhej jako sluchátkový JACK3,5mm.
Je to ze SENCOR SPV 7767DUAL.
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
skiner

#24 Příspěvek od skiner »

xpetr píše: Vždyť to mám v ruce..... čtyřpól se třemi CINCH je stejně dlouhej jako sluchátkový JACK3,5mm.

Tento tyzden som vyhodil jeden smejdovy kabel Jack -> Cinch. Mal jack 3-polovy (stereo), ktory bol znatelne kratsi nez Jack, na sluchatkach. Ked som ich porovnal vedla seba, tak ani kontakty nesedeli v rovine.
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od xpetr »

Ty voe, to je diskuse...., končím, ještě že mne FPV nebere :D
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
tomashr

#26 Příspěvek od tomashr »

xpetr píše: Vždyť to mám v ruce..... čtyřpól se třemi CINCH je stejně dlouhej jako sluchátkový JACK3,5mm.

No, tak u SPV5703 to tak právě není - je delší... Opakuji - není se o čem bavit, prostě to tak je, taky to mám v ruce :(
diosko

#27 Příspěvek od diosko »

Chlapi, a skúšal už niekto hľadať tablet s AV vstupom? To by sa mi videlo (v tejto dobe) ako výborné multi riešenie. Zatiaľ ako zobrazovaciu/záznamovú jednotku používam notebook s pripojeným USB TV tunerom (s AV vstupom).
Edit: po dlhšom hľadaní som možno našiel prvú lastovičku - 7'' tablet s AV in.
Floater AXN, SkyFun
bitovod

Re: Monitor pro FPV a zároveň do auta pro děti - notebook

#28 Příspěvek od bitovod »

Možná to sem tak úplně nepatří, ale... teď si hraju s obyčeným EasyCapem a na relativné líném Asusu EEE 901 s WinXP to chodí tak, že mi nevadí latence - je pravda, že k tomu nemám připojený FPV vysílač, ale foťák s LiveView, ale to by nemělo hrát roli.

Hlavní zádrhel je totiž v použitém SW na zobrazení - byl tu doporučován "donateware" FPV Recorder (http://fpvr.lastowski.com/en/), ale s tím to mělo latence kolem půl vteřiny, tedy naprosto nepoužitelné. Já před časem objevil freeware DScaler (http://deinterlace.sourceforge.net/dscaler4.htm) a ten i na tom 1.6GHz Atomu chodí velmi slušně rychle.

Takže kdo si chce hrát, doporučuju aspoň vyzkoušet - u mně dobrý, jen co dorazej FPV TX-RX, zkusím to "naostro".
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
skiner

#29 Příspěvek od skiner »

DScaler ma nenapadlo vyskusat, hoci som ho davnejsie pouzival na tv tuner. Zaujimalo by ma, ci vie aj nahravat video, lebo som to tam nikde nenasiel.
Inak momentalne pouzivam honestech VHS to DVD 4.0, jedine co mi vadi je nevyhladeny obraz pri roztiahnuti okna s nahladom a to v DScaler vypada o mnoho lepsie.

Este taku poznamku k tomu DScaler. Mam na obrazovke vypisanu hlasku o chybajucom alebo poskodenom hardverovom ovladaci. Da sa s tym nieco robit ?
bitovod

#30 Příspěvek od bitovod »

Taky mi po ukonceni vyhazoval nejake podovne chyby, na Win7 64 se mi to podarilo vyresit nastavenim rezimu kompatibility na WinXP, na tech WinXP v EEE jsem to neresil, protoze jsem to mezitim uklidil a prelezl k velke masine.

Jinak DScaler nahravat umi, jak to je se zatezi na slabem stroji ale ted nevyzkousim.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“