Go Pro vs. HD Wing Camera II.

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

Re: Go Pro vs. HD Wing Camera II.

#16 Příspěvek od Walhalla »

off píše:Moje osobní zkušenost - samozřejmě nejlepší (ale taky nejdražší a nejtěžší) je GoPro, WingCam mám a je použitelná, ale je znát, kolik stojí.
Měl jsme možnost vyzkoušet všechny, ale nakonec u mě vyhrála alternativa - Prestigio RoadRunner700+, je to prodávané jako "kamera do auta", ale to je nějaký šotek, páč je k tomu normální outdoor příslušenství vč. futrálu do 60 m vody. Vypadá to jako bakeliťák, ale obrázky jsou téměř srovnatelné s GoPro a až to někde roznesu, tak mi to nebude tak líto.
Vzájemný poměr kvality obrázku bych zhodnotil takhle:

GoPro : RR700+ : WingCam:
u sekvenčního focení 10:8:2
u videa 10:9:5.

Tak jsem na prestigio koukal na youtube a opravdu nevypada uplne spatne.. a cena je vyrazne prijemnejsi nez u goprocka... Jak jiz bylo receno, kdyz se rozseka, tak to bude mene bolet nez u gopro...
xener

#17 Příspěvek od xener »

Woita píše:Příslušenství mám k tý kamerce více než je ke Gočku. Držáků na helmy spoustu, kloubky, pásky, samolepky, vruty, vodotěsný futrál, atdatd... Velmi podobný jako má Gočko.
Ta absence plnohodnotného displeje je jediný, co mi na Gočku vadí. To je jako kdybys měl dva mobily -jeden s dnešními parádními displeji a druhý s LED sedmisegmentovkou. Prostě se s tím blbě dělá. Nejde jen o náhled videa, ale i o ovládání. No ale kvalitou obrazu je Gočko nejlepší. Snad ve verzi 4 (nebo 5, nebo 6...) už bude mít taky pěkný displej.

toto bude asi novinka len pre teba.. mimochodom je dotykovy.
http://cbcdn1.gp-static.com/uploads/pro ... x426_1.jpg
Woita
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Woita »

xener píše:toto bude asi novinka len pre teba.. mimochodom je dotykovy.
http://cbcdn1.gp-static.com/uploads/pro ... x426_1.jpg

Jo tak to sory, jestli je tohle trojka a má to zadní barevný dislplej... Já viděl naživo jen dvojku, a to mělo jen ten maličký LCD vepředu. Ale pokud se dívám na dostupné fotky GoPro 3,tak tam vidím pořád jen ten přední LCD. Tak jak to tedy je?
Edit: Aha, už jsem to našel, připíná se to dozadu. Tak jo, no, ale stejně - ta moje kamerka to tam má napevno a při menších rrozměrech než Gočko bez displeje. A menu je na to stavěný.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
xener

#19 Příspěvek od xener »

ten display je aj na hd 2 a one. takze gopru uz podla teba nic nechyba :-)
mna akurat serie ta jeho neskladnost v lietadle a nemoznost otocit obraz/objektiv podla potreby, pripadne aspon o 90 stupnov, da sa len o 180.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Woita »

xener píše:ten display je aj na hd 2 a one. takze gopru uz podla teba nic nechyba :-)
mna akurat serie ta jeho neskladnost v lietadle a nemoznost otocit obraz/objektiv podla potreby, pripadne aspon o 90 stupnov, da sa len o 180.

No jasně že Gočko je co se týká obrazu jednička, to je bez debat. Kdyby tak to mělo ty fíčurky co ta moje Gaoki kamerka. Obraz jde otáčet, převract, atd, o 90 i 180°, to grafický menu má co do sebe. Hmotnost taky lepší, fakt mi tam nic nechybí vyjma té kvality obrazu - tam se s Gočkem nemůžu rovnat, bohužel výsledný film je to jediné důležité. A škoda že výrobci nemyslí na nás modeláře, objektiv by byl fajn na nejmenší straně. Hlasuju pro vydání specielní edice GoProModel ve tvaru válce nebo elipsoidu o průměru 2 cm s objektiven z čela. :idea:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
tomashr

#21 Příspěvek od tomashr »

Woita píše:No jasně že Gočko je co se týká obrazu jednička, to je bez debat.

Akorát že to zas tak moc bez debaty není... Dovolím si tvrdit, že pro klasické FullHD1080 je ve stejné "velikostní kategorii" Sony Action Cam minimálně rovnocenný a leckdy lepší (podle konkrétní situace). A to za méně peněz...
Z jiného soudku pak mohou být naprosto rovnocenné i lepší videa z různých digikompaktů, mimochodem velikostí se v řadě případů v pohodě dají dát i na celkem malý model a cena dost kvalitních přitom začíná už někde u půlky ceny GoPro.
GoPro vítězí v první řadě reklamou a jistým "kultem", jinak jsou ale některé věci na diskusi. Třeba u aktuální Hero3 mě (hlavně u Black) oslovily spíš opravdu vymakané možnosti na rychlé sekvenční focení atd., ale ve videu to zas tak velký skok není a cena je upřímně až lehce šílená. Třeba absence jakékoli stabilizace obrazu mi za ty prachy přijde hodně na pováženou :-(
Pro FPV je pak přirozeně kladem výstup AV při natáčení, ale pokud to někdo chce jen jako kameru na točení letu buď bez FPV anebo s oddělenou kamerou pro FPV, tak to zas tak jasný vítěz není.

Sám jsem byl prakticky rozhodnut si Hero3 Black koupit, ale naštěstí mi to nějak nevyšlo a mezitím jsem získal více informací a trochu jsem ochladl. Ne že bych s odstupem času GoPro nějak odsuzoval, dobré je bez diskuse, ale přimělo mě to k většímu zamyšlení nad alternativami...
Ackroyd
Kontaktovat uživatele:

HD Wing 2 AV output prestal fungovat

#22 Příspěvek od Ackroyd »

Dobry den.
Po urcitom case mi AV vyvod na tejto kamere z nicoho nic prestal fungovat. Viete mi niekto poradit ci sa to da nejako spravit? Ten vyvod potrebujem hlavne kvoli FPV
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“