Kdo mi vyzkouší Align GP780 na svém vrtulníku?

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Kdo mi vyzkouší Align GP780 na svém vrtulníku?

#16 Příspěvek od prikrylm »

Stydím, stydím...
V marketingovém materiálu píšou "pokud používáte pro malé vrtulníky (250/450), ...", tak jsem nabyl dojmu, že by to moholo fungovat.... Třeba se mi to podaří nějak vyladit. Když tak se pochlubím.

Větší mi žena nedovolí. ;-)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm

#17 Příspěvek od prikrylm »

chapa: ještě k tomu plhovi :) že se dá přehodit jakýsi delay z velké na malou helikoptéru (zelená/červené), to jo. Ale v návodu píšou, že se dá nastavit i něco mezi tím... O tom jsem psal...
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od František Koudelka »

No tak moment, co vim tak se da nastavit jen velka heli nebo mala, jestli to jde jeste nejak ladit a vis jak tak mi porad, to kdyz tak vyzkousim, dnes je zrovna venku hnusne tak si s tim muzu zkusit pohrat
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od František Koudelka »

Tak pokud tomu spravne rozumim, tak pri tom prepinani cervena zelena, tedy mala nebo velka heli posunuju knipl smerovky bud doprava nebo doleva a jestli teda chapu spravne tak podle toho o kolik ten knipl posunu tak nastavuju hodnotu delay 0-100 procent, ale zkousim to na stole a nevidim na chovani gyra zadnou zmenu, jestli prestane prset zkusim zaviset jak naminimalni hodnotu tak na maximalni, tohle sem pri nastavovani gyra ja vubec neresil, proste sem nekam pohnul kniplem aby svitila zelena
prikrylm

#20 Příspěvek od prikrylm »

No, s tím velká malá heli, jsem si to myslel taky. Ale píšou, že když se podrží knipl na požadované výchylce (velikosti zpoždění), tak se to rozbliká a po stisku čudlíku na gyru potvrdí (vyzkoušeno - funguje to tak). A můžu potvrdit, že se parametry mění. Ocas mi teda furt kmitá, ale pokud dám knipl na začátek a na konec dráhy, tak je ten rozdíl očividný. Navíc se mi zdá, že už to kmitá akorát při visu. V zatáčce ne. Takže by se to dalo svést na vůle v mechanice, asi.

Ještě mě dnes napadlo, že na to programování nastavím rozsah směrovky na max (150%) a zkusím, jestli se to nedá nastavit jakoby dál, třeba se to vylepší.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od František Koudelka »

No, takze ja sem se vrtal v helinach celej den :D , nejdriv sem teda zkousel menit to zpozdeni, ale kdyz sem pak na stole pohyboval ocasem tak vychylka se mi zdala byt stejna, nereagovalo to nijak opozdeneji nebo tak, nevim teda co sem delal spatne, zmacknul sem tlacitko, podrzel, pak namackal na posledni ledku, pak posunul knipl, myslim doprava, pro velkou heli a jak mile ledka zacala blikat, uz sem dal kniplem nepohyboval a zmacknul sem tlacitko na gyru, tim se to potvrdilo, nebo melo by, druhou moznost stejne akorat sem kniplem pohyboval az na maximum, mel sem nastaveno 100procent vychylku smerovky, jinak mam jen 65, ale pak sem to vzal ven, proletel tak i tak a prislo me to stejne, proste vibrovalo to, kmitalo, ale byl teda vitr, tak sem se nastval, vzal 450heli tam ma GP 750 a obe gyra sem prehodil, takze na 450tce mam ted GP 780 a na 500 mam 750, obe sem nastavil, to zpozdeni sem dal jako by maximalni, pro oboje, a sel ven,. pocasi se teda uklidnilo, ted uz bylo bezvetri, a petistovka s GP 750 se ted ani nehne, visi uplne sama 8O to sem cumel....a 450tka drzi ocas asi stejne jako se 750, ale to zakmitani tam obcas je, ale zdaleka ne v takovem rozsahu jako to delalo na te 500, jenze ono tam to bylo taky podle nalady, z jednoho letu tezko soudit, kazdopadne necham to zatim tak a uvidim

jak se teda projevovala ta zmena zpozdeni na stole....viditelne ze servo reaguje pozdeji....diky
Troll

#22 Příspěvek od Troll »

prikrylm píše:No, s tím velká malá heli, jsem si to myslel taky. Ale píšou, že když se podrží knipl na požadované výchylce (velikosti zpoždění), tak se to rozbliká a po stisku čudlíku na gyru potvrdí (vyzkoušeno - funguje to tak). A můžu potvrdit, že se parametry mění. Ocas mi teda furt kmitá, ale pokud dám knipl na začátek a na konec dráhy, tak je ten rozdíl očividný. Navíc se mi zdá, že už to kmitá akorát při visu. V zatáčce ne. Takže by se to dalo svést na vůle v mechanice, asi.

Ještě mě dnes napadlo, že na to programování nastavím rozsah směrovky na max (150%) a zkusím, jestli se to nedá nastavit jakoby dál, třeba se to vylepší.

Moc se mi líbí to Tvoje tvrdohlavé zkoušení,a pochybování o všech zdejších dogmatech, tak se člověk naučí mnohem víc, jako čtením rad zde. A BTW, já jsem u toho gyra samozřejmě zoufale zkoušel i měnit delay, a taky velikost heli, vše . co měnit šlo. ( Nechtěl jsem před kamarády začátečníky vypadat jako neschopný trouba) . A stejně jsem opakovaně neuspěl. Nechodilo to tak, jak by mělo. Ale i tak radím, vyzkoušej všechno, co jde, tak se naučíš nejvíc. A nakonec to možná doladíš do stavu, kdy to už bude pro tebe přijatelné. Takže úspěch naprostý. Ať to dopadne jak chce, vždy na tom vyděláš. :)
prikrylm

#23 Příspěvek od prikrylm »

Hmm, 100, nebo 150% u toho nastavení je fuk. Je to stejné...
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od František Koudelka »

Ja sem se ted vratil , dal sem jeden let s 500stovkou a jeden se 450tkou, petistovka s GP750 je bomba, uz byl trochu vitr, mistama to s heli dost hazelo ale ocas nic, jak pribitej a ta 450tka na kterou sem dal GP780 tak je ted to co byla 500 s tim gyrem, takze viditelne proste to gyro stoji...vite za co, at nastavuju co nastavuju, proste ocas se porad pohupuje, a to ted teda muzu rict ze i na velikosti 500, i na 450, jediny co sem nezkousel nechat ho na 450 ale nastaveni nechat pro vetsi heli....to jeste muzu nekdy zkusit, ale neverim tomu
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“