prve auto pre modelara do 700EUR - poradte znacku a typ
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: prve auto pre modelara do 700EUR - poradte znacku a typ
A je to tady zastánci a odpůrci značek - jen ta moje je ta echt (než se mi ten mnou vychvalovaný krám potento a přejdu jinam a pak zase budu vychvalovat ......)- zbytek dreky - docela zábavný téma
Radek
ICQ 638556901
MK Katoda Sokolov :-)
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
Oktavka kombi 4x4 1,9TDi je v plane avsak na zaciatok chcem nieco lacne nech nemusim splacat a ked zarobim kupim lepsie auto
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Já mám (tedy s manželkou) Feldu kombi z r. 1996 (1. majitel). Situace se vyvinula tak, že jsem ji nemohl nahradit novější a jako důchodce s ní budu jezdit až do úplného konce (mého nebo až mě vyhodí z STK). Jezdí pořád bez problémů (tedy velkých problémů). Má vyvařené zadní blatníky + kus prahů + vyměněné přední. Teď mě asi čeká opět jako vyvaření zadních. Když si odmyslím ten rez na zadních blatnících, vypadá stále dobře. Motoráky 2,5 m nevozím, ale několik větroňů (polomaket až 4 m ) ano. Cena teď je asi už dost pod 700 euro, ale neprodám. Dostávám opakovaně radu jezdit nadále (mám necelých 100000 najeto), místo koupení novější ojetiny.
Naposledy upravil(a) kocour dne ned 12.05.2013 8:34, celkem upraveno 2 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
nevim jestli je to 4x4 dobrá volba 
Za mne Astra kombi, spíše s benzínem (třeba 1.4/16V, věčné byly benziny 1.6 8V, naopak nic extra 1.6/16V). Díly výrazně levnější než na Octavií a prostor v kufru srovnatelný. Octavie litry dohání hloubkou kufru, ale daleko praktičtější je úplně rovná podlaha i po sklopení sedaček bez nákladové hrany. Navíc se škodovky řádově víc kradou (jako ostatně vše z VW group). Najezdil jsem dost v obou, Oktávku kombi jsme měli jako služební (než ji kolegovi před domem ukradli), Astry jsem měl dvě vlastní, než jsem vyměnil za pro 6ti člennou rodinu vhodnější Zafiru. Za tý peníze se dá sehnat velmi pěkná F (ale nutno vybírat- nebyly ještě v pozinku) nebo trochu horši G (už pozinkované).
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
jo astra je taky skoroněmecký auto takže se taky dá 
iwojima1 píše:Oktavka kombi 4x4 1,9TDi je v plane...
Tohle není dobrý nápad, kupovat starou Oktávku 4x4 je tak akorát pro zvýšení nákladů na provoz i údržbu.
IMHO to nemá pro normální ježdění smysl, kup raději normální 2WD.
iwojima1 píše:...avsak na zaciatok chcem nieco lacne nech nemusim splacat a ked zarobim kupim lepsie auto
I tenhle nápad bych zvážil. Protože tak jak to píšeš, by se to dalo pochopit i takhle:
- Chceš sice auto, které nebude kostitřas, ale solidní Oktávku vynecháváš kvůli financím.
- Máš ale v plánu ji koupit "Až zarobím".
- No ale než zarobíš, tak zatím vyhodíš úspory oknem na auto, které vlastně ani nechceš.
- A pak začneš "zarábať" a šetřit na Oktávku.
Hmmm - nebylo by lepší nevyhazovat peníze za nějaký krám, ale raději věnovat těch 700 EUR na akontaci a zbytek ceny Oktávky splácet? Stejně budeš muset šetřit...
Kromě toho stará Oktávka s TDI 1,9 / 66kW je docela dobrý stroj. Kolega jednu takovou nedávno koupil za cca 1100 EUR.
přesně tak já bych těch 700 dal na tu akontaci a šel rovnou do lepšího 
No chlapi ja mám octaviu I combi a že lacné náhradne diely ? Trt makový !
Ale pravda je že v nej vozím v celku 2m vetroň bez rozloženia a aj 2,5 m hranoly som tam napchal.
Samozrejme zo sklopenými zadnými sedadlami-super auto.V prípade vozenia modelov sa požíva ako dvojmiestna.

Ale pravda je že v nej vozím v celku 2m vetroň bez rozloženia a aj 2,5 m hranoly som tam napchal.
Samozrejme zo sklopenými zadnými sedadlami-super auto.V prípade vozenia modelov sa požíva ako dvojmiestna.
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
Kto neskusil vyhody auta 4x4 tak nevie ze to stoji za tie zvysene naklady. Zatial byvam u rodicov a uz sme mali 2 stvorkolky. Ked byvas na kopci a jazdis do hor tak je to neovenitelne. A splatky mi ani nespominaj koli tomu je cely tento system v pazi a vsetci ludia su mimo a pistia ze nemaju peniaze lebo splacaju neszmyselne uroky. Ja tomu hovorim ze brat uver je zit nad svoje pomery. Ked na to nemam tak si to proste nekupim a nemam problem ked nahodou pridem o pracu alebo sa nieco stane, ze z coho to zaplatim. Som myslim si dost vzdelany na to aby som nebral nieco na splatky pokiaql nemusim. Kebyze mi tecie do domu a potrebujem opravit strechu tak ano kebyze na to nemam ale na auto si v zivote nepoziciam. To je najhorsia investicia aka moze byt. A obycajnu octavku sme mali, viem co to obnasa a neviem ci by som ju kupil bez 4x4
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
iwojima1 píše:Ked byvas na kopci a jazdis do hor tak je to neovenitelne.
Ano, s tímhle souhlasím, tohle může být ten případ, kdy 4x4 stojí zato.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Nějak se to zvrhlo na úvahy , zda a v čem je 4x4 lepší. Ale myslete přece na to cenové omezení. Při těch 700 Euro, tedy necelých 20000 Kč musím být hodně skromný. Pokud by za ty prachy bylo opravdu něco původně lepšího, tak si myslím, že zchátralost bude převeliká a tak opravy velmi nákladné. Jinak nejsem kompetentní k odborným úvahám.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
- hanz393
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak za mě doporučuju Nissana Almeru ( N15 ) ve verzi hatchback ! A benzin 1,4 nebo 1,6 ...rozvod řetazem, nesmtelne motory. Krom klasicke údržby se nestaráš o nic. Sám tuto Almeru mám a ikdyž nám příští týden dovezou druhé auto, tak almeru si nechávám jako druhé auto do rodiny...A nezapomeň na to, že za 700 eur koupíš ( s prominutím, taky jsem tak začínal) " vrak " ...aby ses nedivil že koupíš auto za 700 eur a pak ještě 300e dáš do oprav aby to vůbec bylo pojizdné...Jakmile vychladne radost s prvního auta, začneš si všímat četných závad apod..Ale přeju ti ať za ty prachy narazíš na něco v rozumném stavu a nějaký rok ti to poslouží 
Edit : vidím že i kocour uvažuje obdobně, co se týče stavu v jakém auto asi pořídí...každopádně bazarům bych se veeeelkým obloukem vyhl, v této cenové relaci to budou šunky se zatajenýma vadama ...Viděl bych to na soukromý prodej
Edit : vidím že i kocour uvažuje obdobně, co se týče stavu v jakém auto asi pořídí...každopádně bazarům bych se veeeelkým obloukem vyhl, v této cenové relaci to budou šunky se zatajenýma vadama ...Viděl bych to na soukromý prodej
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
jenom radu z vlastní zkušenosti, kdy mě koupě levné ojetiny vyšla v konečném důsledku
hodně hodně draho.
Radši počkej a velmi pečlivě vybírej. Bazarům se vyhni, na soukromý prodej bacha.
Před koupí si nech stav auta prověřit v renomovaném a nezávislém autosalonu i za cenu jistých nákladů.
A hlavně buď velmi obezřetný.
Přeju dobrý lov.
Zdravím.
Pavel
jenom radu z vlastní zkušenosti, kdy mě koupě levné ojetiny vyšla v konečném důsledku
hodně hodně draho.
Radši počkej a velmi pečlivě vybírej. Bazarům se vyhni, na soukromý prodej bacha.
Před koupí si nech stav auta prověřit v renomovaném a nezávislém autosalonu i za cenu jistých nákladů.
A hlavně buď velmi obezřetný.
Přeju dobrý lov.
Zdravím.
Pavel