Homokinetický kloub

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Homokinetický kloub

#16 Příspěvek od semi »

milode píše:Nechci chytračit, ale v tomto místě je manžeta nejméně namáháná. Je možné, že došlo k poškození při montáži manžety.

Zítra tam jedu, jsem zvědav jak to dopadne. Beru to jako , že je to v záruce, pokud bude poškozený kloub a bude ho třeba vyměnit, tak jsem zvědav kdo to zaplatí. Asi já :(
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
milode

#17 Příspěvek od milode »

Mohl by jsi po něm maximálně chtít náhradu za manžetu. Mohl to špatně namontovat, mohl ti tam šoupnout použitou, může to být vada materiálu. Nejdřív se ale ujisti, jestli je v háji kloub nebo ložisko a pak za ním zajeď.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
JMalik

#18 Příspěvek od JMalik »

semi píše:Prasklá manžeta...............

Tohle je dost obtížné podělat i při montáži. O větev, nebo jinak mechanicky poškodit taky prakticky vyloučené.
Zůstanou Ti asi jen dvě možnosti:
1) je to stará manžeta (ani nemusí být nutně použitá, stačí, aby se to dlouho někde válelo a nevhodně skladovalo)
2) standartní dnešní kvalita = už to není z gumy, ale ze stlačené tmy :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
milode

#19 Příspěvek od milode »

Když jsem viděl tu rezavou poloosu, tak bych se nedivil, kdyby tam tu manžetu "šrouboval" a tím ji překroutil.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od František Koudelka »

Dle fotky, bud doslo uz k poskozeni pri montazi, nebo je to mazneta ala cina, teda na prd uz kdyz je nova a jeste neni namontovana :lol: , ale kloub jako takovy znici manzetu v jedinem pripade a to je ten ze se celej rozleti a pak poloosa manzeti roztrhne, ale to samozrejme stojis a uz nikam neodjedes

pokud ti nekdo rekl ze kloub sebou cuka a znicil manzetu tak vylozene keca, nic takoveho nelze

pokud by to bylo na me, teda vymenim nekomu manzetu a on za nekolik mesicu prijede ze je KO..i na dily je zaruka, tak mu ji gratis vymenim, ono totiz ty dily dnes moc nevydrzi, ale nevykladam mu takovy praseciny ze to znicil kloub :roll:

ale i tak, na levnyjch manzetach se treba po roce uz zacnou objevovat trhliny a za dva roky je po ni, neni to v radu mesicu, dle me poskozeni pri montazi, ale muze a nemusi, nevim jak ji tak dotycny daval...a vse okolo
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
mhabr

#21 Příspěvek od mhabr »

Nevim proc, odeslano 2x
Naposledy upravil(a) mhabr dne stř 26.06.2013 22:08, celkem upraveno 1 x.
mhabr

#22 Příspěvek od mhabr »

Vazeni, uz jsem zazil, ze Pat nebo Mat pri vymene manzety byl lini vyndat poloosu. Manzetu znasilnil pretazenim pres kloub, cimz ji poskodil. Vydrzela asi tri tydny po tomto "servisnim" zasahu.

Nektere servisaky je skoro nutne veset za genitaliie do udirny.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od František Koudelka »

Univerzalni maznety jsou na to pretazeni pres kloub delane, jsou velmi pruzne, a je na to naradi, takova jako by kytice, na ni se manzeta nasadi a pomoci stlaceneho vzduchu se roztahne a pretahne pres kloub, ale u vetsich kloubu je to i tak problematicke, moc to nepouzivame, jen kdyz na neco neni mozne koupit spravnou manzetu co tam patri a nebo pokud se nedari stahnout kloub z poloosy a tahle pretahovaci se tam vejde, v nejhorsim pripade nutno rozrezat kloub, ale to se mi stalo jen jednou
milode

#24 Příspěvek od milode »

mhabr píše:Vazeni, uz jsem zazil, ze Pat nebo Mat pri vymene manzety byl lini vyndat poloosu. Manzetu znasilnil pretazenim pres kloub, cimz ji poskodil. Vydrzela asi tri tydny po tomto "servisnim" zasahu.

Nektere servisaky je skoro nutne veset za genitaliie do udirny.

Nebo nad ním stát s palicí :mrgreen:
Jimmies

#25 Příspěvek od Jimmies »

Mě přijde že je ta manžeta hrozně natažená.Ale každopádně blbá montáž nebo materiál tak či tak na to je záruka.

Vyřešil bych s mechanikem tu manžetu a potom našel jinýho.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od František Koudelka »

Pokud nekdo dela kvalitni praci, tak pro nej neni problem kdyz uz se teda neco takoveho stane, at uz vada montaze nebo dilu, tohle v ramci zaruky a samozrejme zdrama vyresit, ja osobne bych to tak udelal, z pohledu zakaznika bych takovemu mechanikovi bez problemu dal auto znova, taky je to jen clovek, nelibi se mi pritup nekterych lidi, ze nekde mu nekdo neco udela, on s tim neni spokojen tak jede jinam a tam jen rekne tam ten me to zku...vil tak to udelejte poradne, pokud neni spokojen, ma ferove prijet zpet, rici proc a mechanik ma opet ferove pristoupit na dalsi reseni
Jimmies

#27 Příspěvek od Jimmies »

Jo to je pravda.Ale tech ferovejch je cim dal min.
hosa

#28 Příspěvek od hosa »

semi píše:Prasklá manžeta.

Myslíte, že ta manžeta byla měněná? Spona, místo, kde manžeta končí na poloose, to je hodně jeté. Zdraví hosa.
cilek

#29 Příspěvek od cilek »

semi píše:Zítra tam jedu, jsem zvědav jak to dopadne. Beru to jako , že je to v záruce, pokud bude poškozený kloub a bude ho třeba vyměnit, tak jsem zvědav kdo to zaplatí. Asi já :(

Jen pro zajímavost bys mohl napsat, kolik má ten kloub najeto km a kolik jsi ujel od výměny manžety.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od František Koudelka »

Setkal sem se s pripadem, kdy kamaradce upadl vyfuk na favoritu, nekdo ji ho vzadu pridratoval a poradil ji at jde do autodilu, koupi gumu co ho vzadu drzi a nekam zajede, ze ji to nekda na zvedaku nacvaknou a zkontrolujou ostatni, tak jela, koupila gumu, zajela do servisu, nechala tam auto a tu gumu, za dve hodiny si pro nej prisla, zapaltila asi 100Kc a jela dom, ja sem se s ni videl za tyden a rikala co si ji prihodil, tak se ohnu pod auto a vyfuk je porad pridratovan 8O tak tam jela znova a to bylo reci okolo ze to neni mozny, ze to menili, ale nedala se a nakonec ji to tam dali a jela dom :roll: tohle jednani je ale na pres hubu hned mezi vratama, bohuzel se obcas stava i neco podobneho ze strany zakaznika, a to vetsinou ze mechanik opravi neco vepredu a zakaznik je za pet minut zpatky ze mu vzadu neco boucha a ze to pred tim nedelalo ze mu ukradl nejakou soucastku a dal mu tam starou a podobne :roll: to je pak taky problem :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“