KDS Agile 7.2
- Screwball671
Re: KDS Agile 7.2
U Alignu s DFC hlavou se objevovali vibrace na nízkých otáčkách, co já vím. A tohle tedy může lítat na low RPM v pohodě?
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Tenhle problém není specifický pro Align, ale pro DFC hlavy obecně - SAB, Compass, TracX, některé polotuhé maketové hlavy... Pokud se držíš otáčkami mimo rezonanční frekvence pro tu kterou specifickou hlavu s daným tlumením, tak to funguje. KDS evidentně na 1200RPM, Gobliha na 1100 a podobně. Kus železa uprostřed makovice s tím má houby do činění...
Tom
- Screwball671
Já si to taky myslím, jedinou jasnou věc vidím v tom, že při crashi ty sloupky prasknou a celej vršek hlavy odletí.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Hmm, to by asi musela být pořádná rána. Na druhou stranu asi bude podstatně jednodušší ten kámen přiohnout než kdyby byl z jednoho kusu. No uvidíme, kdo bude šťastným výhercem 
Tom
To nevypadá vůbec špatně. Něco z Goblina, něco z Compasse, rám jak z Loga xxtreme. Jen ta canopa je hnus.
Me se naopak moc libi . Nemit Chopso tak bych si ho koupil.
Jen v kameni hlavy je hřídel jen na kousíčku, to mě přijde divný.
vyvojar vzal zjevne osvedcene finesy a zabyval se hlavne optimalizaci designu a simulacemi. Vysledky jsou napr. rozsah otacek na DFC a pevnosti dalsich soucasti i celku. Nad tim co se predvadelo na Helimaster zustava muj rozum stat - mam na mysli brouseni hlavy a listu v invertu o asfalt, zhoblovani vrtulky o asfalt na polovinu... a furt to letelo.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
No, to je sice hezký ale dokud k tomu nebudou prodávat i ty ruce, který to odkočírujou, budeme pořád šroubkovat
PS: Opravdu si nemůžu pomoct, ale tohle je první vrtulník, kde se opravdu kouklo na to co kde funguje, a přizpůsobili to tak, aby měli svoje podobné řešení. To nikdo nikomu nemůže zazlívat. Docela hodně, jsem zklamanej, že na vrtulce nepoužili jedno řešení, který by svoji jednoduchou úprvou šlo používat s různou výbavou a zároveň by vrtulka chodila bez žádných protimomentových sil v řízení. Pravda, není to blbuvzdorné, dá se tím tomu i ublížit, ale pokud se to udělá tak jak má, je to velmi dobré řešení.
Pěknej vrtulník, zdá se i dobře vymyšlenej ale ..... až to bude lítat "běžnný uživatel" .... možná na něco, co je blbě, příjdeme a budeme chytřejší.
PS2:
Třeba ze zveřejněných videí, je patrno že měli jeden problém. Kdopak si ho všiml?
PS: Opravdu si nemůžu pomoct, ale tohle je první vrtulník, kde se opravdu kouklo na to co kde funguje, a přizpůsobili to tak, aby měli svoje podobné řešení. To nikdo nikomu nemůže zazlívat. Docela hodně, jsem zklamanej, že na vrtulce nepoužili jedno řešení, který by svoji jednoduchou úprvou šlo používat s různou výbavou a zároveň by vrtulka chodila bez žádných protimomentových sil v řízení. Pravda, není to blbuvzdorné, dá se tím tomu i ublížit, ale pokud se to udělá tak jak má, je to velmi dobré řešení.
Pěknej vrtulník, zdá se i dobře vymyšlenej ale ..... až to bude lítat "běžnný uživatel" .... možná na něco, co je blbě, příjdeme a budeme chytřejší.
PS2:
Třeba ze zveřejněných videí, je patrno že měli jeden problém. Kdopak si ho všiml?
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Tech videi je tam vic. Tak dej odkaz na jedno konkretni. Kdyz uz nas chces napinat a zkouset. 
Abych se priznal, tak me tyhle videa moc neberou a vetsinou se na ne nedivam. I proto, ze nemam pausal na objem stazenych dat.
Abych se priznal, tak me tyhle videa moc neberou a vetsinou se na ne nedivam. I proto, ze nemam pausal na objem stazenych dat.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Musíš počkat do večera .... f pjáci nemám réépro. A zvuk je právě u toho důležitý - jinak to nenjadu. Jedině podle toho ... 
OPR píše: Docela hodně, jsem zklamanej, že na vrtulce nepoužili jedno řešení, který by svoji jednoduchou úprvou šlo používat s různou výbavou a zároveň by vrtulka chodila bez žádných protimomentových sil v řízení.
No to jejich reseni je jedno z nejlepe moznych, pokud ma byt zarucene snadne prehozeni vrtulky mezi stranami.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Lada1 píše:No to jejich reseni je jedno z nejlepe moznych, pokud ma byt zarucene snadne prehozeni vrtulky mezi stranami.
Systém ovládání jim chválím ....... jde mi o jednu poměrně jednoduchou úpravu kdy se pomocí malých závaží zbavíš ALESPOŇ 1/2 škodlivé silové odstředivé složky, působící na táhla od smykátka a na ramena závěsů vrtulky.
Vím že pláču zbytečně, ale když to jde docela jednoduše provést a ulehčím tím elektronice ..... proč to neudělat.
A mě naopak ten dvojtej kloub páky smykátka vrtulky přijde fajn , takhle to má minititan , a funguje to dobře.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:A mě naopak ten dvojtej kloub páky smykátka vrtulky přijde fajn , takhle to má minititan , a funguje to dobře.
Jen aby nevzniklo nějaké nedorozumění, každý se totiž bavíme o něčem jiném.
Btw, ten způsob ovládání smykátka přes ten dvojkloub jim schvaluju a považuju ho za daleko lepší.