vladivostok píše:Ani se nedivím, že se to často takto upravuje, protože to byla první věc, která mě napadla - proč to soudruhům nefunguje na stálé vypnutí a zapnutí? Nebo by se to mohlo dát nastavit SW při aktivaci tlačítka. Ten páčkový je jasná volba, ale právě zase ta záruka. Ale dotaz - když bych ho vyměnil za páčkový, což se mi může lehce stát, nebude mít stejnou funkci to, že stáhnu na kniplu plyn na nulu? Nebo je to tak, že tlačítko odpojí motor nějak totálně, kdežto knipl jen stáhne výkon natolik, že motor přestane běžet, ale stále ním něco teče, nějaký zbytkový proud?
Ještě k nastavení (vytrimování) plynu. Udělal jsem to tak, že jsem šel s plynem dolů po krocích trimu, na nějakém kroku vypnul (u mě na druhém krouku pod středem), tak jsem pro jistotu udělal ještě jeden krok dolů. Dělá se to tak? Nebo nějak jinak, abych měl zastavený motor na nulové poloze trimu? Je mi jasné, že když tohoto budu chtít dosáhnout u kormidel, no tak to ytrimuju mechanicky, ale tady nevím. V nastavení regulátoru nic takového není.
Ještě k jeho nastavení, mám to takto:
Brzda - Mid Brake - tam si myslím, že je to celkem jedno, záleží na vkusu, jestli dotáčí nebo stojí na fleku
Baterie - LiPo - tam není co řešit
PCO - 3,0V/čl. (60%) - zlatá střední
Timing - 22° - mám 14-pól od AXI 2212/20
SBEC - 5V - ale to se mě netýká, já mám BEC
Governor - vypnuto - já mám vztlak na křídle a ne na rotoru![]()
Smysl ot. - doprava (trefil jsem se vodiči k motoru)
Způsob rozběhu - měkký (30%) - říkal jsem si pro tento motor OK
Ochrana LiPo - omezení výkonu motoru - snad to usliším, abych šel na přistání a vyměnil akku, říkal jsem si, že jako začátečníka by mě tvrdé vypnutí mohlo rozhodit, snad později to tak nastavím, až si to zkusím o vlastní vůli
Nastavuji pomocí karty, je to pohodlnější, než to pípat
Zdar, to tlačítko je na TX hlavně kvůli spalovacím motorům. Pokud dáš u spalováku páku plynu na nulu, motor běží na volnoběh. A ři stisknutí tohoto tlačítka se servo plynu pootočí o pár stupňů a tím motor "chcípne". Po uvolnění tlačítka se servo vrátí do polohy volnoběhu, kvůli příštímu startování(abys na to nezapoměl.) Jinak možná sis sám vyzkoušel, že pokud máš páku plynu v poloze,při které motor běží a stiskneš to tlačítko, tak se motor vypne. Po jeho uvolnění se motor opět rozběhne. Jinak toto tlačítko je pro elektrolety v podstatě nepoužitelné, kromě již zmíněné úpravy (výměna za pákový přepínač)