Kde nakupovat kvalitní a levné baterie

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Kde nakupovat kvalitní a levné baterie

#16 Příspěvek od Drondys »

johny107 píše:Ja od jari 2012 lietam s copterama,kde davam iba turnigy 3S 2200 20C pri plnom plyne mi coptera bere cca 50-60A a div sa svete este sa mi nenafukly...

Multicoptery obvykle nebývají moc náročné na aku a na plný plyn nejspíš nelétáš dlouhodobě, ale jen občas nějaký ten záběr na pár vteřin. Něco jiného by bylo pokud bys s tou multiccopterou provozoval nějakou extrémní akrobacii a po větší část doby letu bys aku podobně "trápil".
beginner99

#17 Příspěvek od beginner99 »

Tím české , jak je výše zmíněné , jsem myslel samozřejmě české e-shopy , kde jsou ty baterky dražší a přijdou mi horší , ale jak je zde psáno , tak je to i tím obratem a velikostí prodejce .
kudr

#18 Příspěvek od kudr »

Používám jenom Turnigy, z 6 ks baterii se mi nafouklo 5 ks, i když dodržuji nabíjení i vybíjení v požadovaném C a to většinou už po jednom roce. :)
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kamil »

kudr píše:Používám jenom Turnigy, z 6 ks baterii se mi nafouklo 5 ks, i když dodržuji nabíjení i vybíjení v požadovaném C a to většinou už po jednom roce. :)

Ešte doplň dôležitú informáciu, na koľko percent tie batérie vybíjaš.
Drondys

#20 Příspěvek od Drondys »

kudr píše:Používám jenom Turnigy, z 6 ks baterii se mi nafouklo 5 ks, i když dodržuji nabíjení i vybíjení v požadovaném C a to většinou už po jednom roce. :)

Pojem "požadované C" je dost diskutabilní a dokonce i ve vztahu k hodnotě C uvedené přímo na obalu konkrétní lipolky. Není moc vhodné jít až na mezní hodnoty. Spíš tak na 70 až 80%, ale ani to někdy nemusí stačit. Podstatný je totiž v tomto ohledu reálný stav lipolky a nikoli předpokládaná hodnota uvedená na jejím obalu. To, že reálné C konkrétní lipolky např. právě Turnigy může být podstatně nižší než to uvedené na obalu, a to klidně i u nového kusu zmiňuje tento článek.

Navíc jsi nezmínil další podstatnou informaci tj. jak hluboce je vybíjíš a kromě toho jak už zde bylo zmíněno mírné nafouknutí nemusí nijak zvlášť vadit.

Pro orientační změření hloubky vybití použij následující postup.

Po ukončení provozu lipolky v modelu nechej lipolku odpojenou bez odběru cca 10 minut a teprve poté změř napětí na jednotlivých článcích a pak sem napiš hodnoty.
Pepiks

#21 Příspěvek od Pepiks »

Přesně to napsal Drondys a s tím souhlasím. Ve většině případů používám baterie Turnigy 3S 2200mAh. Beru ze Singapuru ,beru z Německa a z našich e-schopů a jak jsou baterie starší tak se nafouknou. Můžete je formátovat jak chcete ,vybíjet na optimální mez a přesto se nafouknou. Asi opravdu záleží na výrobci jak si s tím pohrá.Opravdu jsem neviděl u nás na letišti piloty,kteří by neměly některé baterie nafouklé. Létám s nima taky i když dost měknou.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od lakotamm »

Ako to vidím ja:
1. 4-5 výrobcov Lipol na svete
2. X letujúcich firiem
3. XX obchodných značiek
4. XXX veľkoobchodných predajcov (ako HC)
5. XXXXX maloobchodných predajcov

Ja mám podozrenie, že všetky zippy, turnigy, rhino, foxy, gens ice atď sú vyrábané v 1 max 2 firmách.

Ja beriem batérie z HC s tým, že si vždy čítam komentáre. Zatiaľ som sa nesplietol.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Drondys

#23 Příspěvek od Drondys »

Gens Ace má vlastní výrobu článků i aku sad a dost pochybuji o tom, že by vyráběl články, ze kterých se dělají Foxy, Rhino, Turnigy nebo Zippy. Nějakou větší příbuznost z hlediska výrobce bych chápal zejména u kombinace Rhino, Turnigy a Zippy.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od lakotamm »

A myslíš, že skutočne vyrábajú len tieto články?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Drondys

#25 Příspěvek od Drondys »

lakotamm píše:A myslíš, že skutočne vyrábajú len tieto články?

Je klidně možné i to, že GensAce vyrábí jen pro sebe. Ostatně mají celkem dost širokou škálu lipolek.
bundes
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bundes »

Dotaz na moderátory a administrátora: proč toto téma není v kategorii akumulátory?
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

bundes píše:Dotaz na moderátory a administrátora: proč toto téma není v kategorii akumulátory?

Už bylo přesunuto. :D

Tento dotaz jsi měl ovšem položit především autorovi tématu. Když sám autor téma rovnou neumístí správně tak to holt někdy může chvíli trvat než si toho někdo všimne. O správné umístění by se měl snažit především autor, který téma zakládá. Šoupnout téma jen tak kde ho to zrovna napadne bez toho, aby si to trochu lépe promyslel a spoléhat obecně na to, šák on to už někdo přesune, není zas tak moc dobrý přístup a může to pak chvíli trvat než se téma dostane tam kde mělo být už od samotného počátku.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“