cervik píše:To na videu váží tuším něco přes 5 kg, postavit se dá ale běžně za 4,5.
.
v bezmotorové verzi, navíc pokud nepotřebuje pevný model na akrobacii, tak do Volkána zahučí zbytečně za draho, bude muset namotorovat větší model, bude potřebovat lepší serva na větší model--všechno bude dražší a ve finále zjistí, že aby to rychle nabil, potřebuje jinou dražší nabiječku.Hnát se do 4 metru pokud chce startovat na rovině z ruky mi přijde ujeté, zbytečné, nedopadne to dobře.Pořídil bych 3m maketu, polétal a ujasnil si, jestli mě to létání s maketou vubec nějak naplnuje, nebo raději pujdu dál cestou učelových větronu, ale v termice určitě výkonějších a na provoz pohodlnějších.
na té rovině si s velikým modelem moc nepomuže, páč standartně to nemuže pustit z termiky pod cca 200m, jinak se už znovu nejspíš nechytí, pokud nemá s termickým létáním bohaté zkušenosti, tak je nesmysl jakákoli maketa i ta 3m, páč bude poskakovat tak 15 minut skoro jako s motorákem.
já bych na to šel cestou láce, jen aby měla dušička klid a teprve po nějakých vlastních zkušenostech co přineslo létání s maketou bych se rozhodoval co dál a jiného.
Díval bych se na to i takto---lépe se opravuje 3m model, nežli 4 metrový,s 3m modelem sedne bez řízení směrovkou i při bočním větru, s 4m modelem už to muže být problém, páč není dobré s takovým modelem sednout šikmo.