Výběr notebooku-dva favoriti

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Výběr notebooku-dva favoriti

#16 Příspěvek od zdzd »

Na co to máš mít? Patnáctka noťas s numerickou klávesnicí je pěkná kráva.

Jinak SSD je rychlé, ale malé.

Nad něčím jako http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge- ... 54/produkt jsi neuvažoval?

V práci mám DELL se stejným procesorem a SSD. Nějaký extra rozdíl v rychlosti nepozoruji, v malé kapacitě disku za to jo...
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od vojta mansfeld »

Vím že to není malý, bude spíš doma, brát někam ho budu opravdu minimálně ale chtěl jsem notebook abych to ani doma nemusel mít na jednom stolu.
Já se stále nemůžu rozhodnout, nějakou extrémní rychlost nepotřebuju, klidně počkám 10 vteřin než se počítač zapne ale proč kupovat to horší když můžu mít za stejný peníze to lepší... Nemám rád když čekám u svého stolního víc jak 5 minut než se mi zapne střihový program, ale myslím že ten první notebook i když nemá SSD by ho za pár vteřin otevřel bezproblémově ne? Já u svého pět minut čekám, pak se otevře, a pak ještě 10 minut nejde na nic klikat ani s ničím hýbat než se to rozchodí ale pokud se to bude načítat normální rychlostí (moje představa od kliknutí po používání 5 vteřin(v Camtasia studio)) tak mi to stačí, aby to bylo v mžiku nepotřebuju. Hlavně se to nesmí v půlce seknout a vypnout nebo ve hrách chodit skokově... Jinak ta rychlost otevírání stačí klasická jak jsem psal. Jinak vím že v Alze je levněji ale:
táta mi říkal že je to na mě, ve skutečnosti ale je hodně nakloněný k tomuhle obchodu ze kterého to chci, i přes to že je to dražší, nedivím se mu, je to bezproblémová oprava, v našem městě, máme u něj jméno. Kdybych to kupoval ze svého tak bych rozdíl téměř 2 tisíc řešil taky a dost, ale oni jsou nakloněni k tomu že to chtějí koupit tady i přes vyšší cenu. Mohl by mi někdo pro moje požadavky vypsat srovnání obou dvou, výhody a nevýhody a na co to vlastně konkrétně má vliv a co je teda pro mě lepší? Mám takovou tu hroznou náladu jako že tohle je důležitý krok a můžu to šíleně zvorat protože nový si pak dlouho kupovat nebudu...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Hunger

#18 Příspěvek od Hunger »

Vojto ani jeden z těch dvou notebooku, nebude dost rychlý, stolní pc se uchladi, ale tohle když se ohřeje tak to bude peklo, nehlede na to že za 18 tisíc koupis kdekoli jinde lepší notas s dvouletou zárukou, uprimne nechápu jak někdo muže prodávat notas jen s roční zárukou, to je nezákonny, jedině kdyby to byl bazarový notas. ..
"Šmirgl to jistí!"
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ano, ale oni se rozhodli a já je respektuji, a jsem rád že mi počítač koupí. Osobně bych to ale vyřešil taky jinak. Můžu si vybrat jeden z těch dvou a nevím který...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

Hunger píše:Vojto ani jeden z těch dvou notebooku, nebude dost rychlý, stolní pc se uchladi, ale tohle když se ohřeje tak to bude peklo, nehlede na to že za 18 tisíc koupis kdekoli jinde lepší notas s dvouletou zárukou, uprimne nechápu jak někdo muže prodávat notas jen s roční zárukou, to je nezákonny, jedině kdyby to byl bazarový notas. ..

S tou zárukou je to asi trochu jinak. U toho TP E431 je záruka na dva roky, ale pak je tam ještě jednoroční helpdesk podpora.
ST
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ST »

Taky jsem řešil výměnu HW, můj NB měl 6 let a i s SSD diskem 120GB už bylo pro editaci videa nepožitelné. Já si koupil tohle http://www.alza.cz/dell-inspiron-7720-d449861.htm . Má mSATA disk 32GB a HDD 1TB a s Intel Rapid Start a Smart Response je to slušný. Zatím naprostá paráda co se týče výkonu.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od vojta mansfeld »

Děkuju všem za rady, už prosím abyste nic nepsali protože jsem se rozhodl pro ten první a nechci toho potom litovat. Rychlost spouštění aplikací není tak důležitá, důležité je hlavně ten výkon během nich a ten by ten první měl mít větší. Taky jsem se s babičkou dohodl že ten počítač bude do 18ti tisíc, ten druhý stojí víc a ona mi k tomu bude kupovat ještě tašku, proto jí nechci využívat a chtít pořád to nejlepší. Rozhodl jsem se takhle a už to nechci řešit, díky.
okno
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od okno »

Jestli chces mam na prodej Bussines Della E6410
Je tam i7 620 procesor, quadro grafika, 4GB RAM, 250GB disk, ctecka ID karet, dualband Wifi, BT, 9clankova baterka, 14" matny displej.

Na cene se dohodnem :-)
opisk

#24 Příspěvek od opisk »

BF3 s touto grafikou? a s 4gb RAM? za 10 si kup comp a za 6 notas len na net a mas po probleme...
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Hunger

#25 Příspěvek od Hunger »

Bf3 s 4G ram se daj hrát v klidu, ale s tou grafikou už ne. ..
"Šmirgl to jistí!"
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od vojta mansfeld »

Okno, díky za nabídku ale už ho mám objednaný.
Jinak myslel jsem spíš battlefield Play4free, to hrají kámoši i na starých počítačích, prý tam záleží spíš jen na netu ale utáhne to každý počítač. Hraju teď BF2 červenou a to mi na nejnižší grafiku utáhne i můj nynější.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kissman »

vojta mansfeld píše:Děkuju všem za rady, už prosím abyste nic nepsali protože jsem se rozhodl pro ten první a nechci toho potom litovat. Rychlost spouštění aplikací není tak důležitá, důležité je hlavně ten výkon během nich a ten by ten první měl mít větší. Taky jsem se s babičkou dohodl že ten počítač bude do 18ti tisíc, ten druhý stojí víc a ona mi k tomu bude kupovat ještě tašku, proto jí nechci využívat a chtít pořád to nejlepší. Rozhodl jsem se takhle a už to nechci řešit, díky.
Jen tak pro informaci pokud se bavime o tech dvou ntb z prveho prispevku, vykon bude mit samozrejme vyssi ten druhy (100MHz neni nic, Haswell architektura umozni podstatne delsi beh na baterku a tech par % (100MHz) krasne prebije, dale pak ma Haswell 4600 GPU, o cems se da tvrdit, ze si na tom clovek i neco zahraje (zkousel jsem BF3 i 4 a low vse ok), zatimco na te 4000 ses s jakoukoli narocnejsi veci uplne mimo). Myslim si, ale celkove, ze vyber obou modelu je velice nevhodny, vybral bych pro tve potreby jine kousky...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
rejsek.zdiby

#28 Příspěvek od rejsek.zdiby »

Kdyz uz se to tu zase rozjelo tak i ja prihodim.ty ceny jsou strasny.vybiral jsem notas pred mesicem.moje konfigurace je i5 4200 haswell,8 GB RAM,8 gb ssd+1tb Sata-hybrid,integrovane graficke jadro intel HD graphics a graficka karta Amd 8750m,15,6 palce.vysel me na 15,500 korun...
frontier
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od frontier »

ST píše: Já si koupil tohle http://www.alza.cz/dell-inspiron-7720-d449861.htm . Má mSATA disk 32GB a HDD 1TB a s Intel Rapid Start a Smart Response je to slušný. Zatím naprostá paráda co se týče výkonu.

Dell inspiron 7720 mám taky, je to naprostá pecka po všech stránkách, akorát jsem do něj ještě pořídil SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, původní mSata 32Gb jsem dal pryč, Intel Rapid Start a Smart Response samozřejmě zrušil, zároveň jsem se zbavil veškerého soft balastu, system nainstaloval čistě jen s ovladači...1T 2,5" disk zformátoval na dvě partition (jednu pro cache programů Mozilla atd. druhou pro data) a hodil do druhé šachty.
Rychlost je neuvěřitelná a system Win7 nabíhá cca do 6 sec :lol:
frontier
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od frontier »

Kdo nemá v notasu dvě šachty pro disky, tak může použít Slim SATA 5.25 instalační rámeček:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“