Pájení na tvrdo s boraxem
Re: Pájení na tvrdo s boraxem
takže dneska jsem zkoušel pájet s tou masazí a PB, ale je marná snaha. Budˇna to kupím nejakou tu měkkou pájku, nebo seženu autogen (stačila by kyslíková lahev, jelikož hořáky doma mám)
Na to pívo to udělej klidně tou měkkou 
Lark píše:Na to pívo to udělej klidně tou měkkou
Na potravinárske účely môže dokonca obsahovať aj Pb, max. ale 10%.
Jano Bubeník
paplik píše:takže dneska jsem zkoušel pájet s tou masazí a PB, ale je marná snaha. Budˇna to kupím nejakou tu měkkou pájku, nebo seženu autogen (stačila by kyslíková lahev, jelikož hořáky doma mám)
No to se nediv, borax je určen pro pájení s autogenem, tj. kyslík+acetylén, funguje to i s O2+PB, ale jen s PB ne! Jo a tu kyslíkovou lahev si pro tvrdé pájení určitě pořiď, protože to je pro kvalitní pájení "natvrdo" alfa omega! Používej k tomu moderní kvalitní pájky a budeš spokojen, pro každý materiál jsou jiné a na to časem sám přijdeš. Informace typu: jen se samotným PB, to také jde, pouštěj plynule jedním uchem tam a druhým ven, není to totiž pravda.
Ať se ti daří...
no už vidím, že když se do toho pájení pustím, zapájím tu možná i jeden starý měděný kotel na povidla
)))
Jinak zkusím se po vesnici poptat jestli tu nekdo nemá autogen, protože koupit lahev kyslíku za 3tisíce a potom ji nevyužít je k ničemu. Já spíše dělám s klasickou svářečkou. DO budoucna bych spíš jak kyslík koupil argon, jelikož mám invertor.
Jinak zkusím se po vesnici poptat jestli tu nekdo nemá autogen, protože koupit lahev kyslíku za 3tisíce a potom ji nevyužít je k ničemu. Já spíše dělám s klasickou svářečkou. DO budoucna bych spíš jak kyslík koupil argon, jelikož mám invertor.
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Existuje ještě jedna věc kterou se to dá svařit, jmenuje se to kyslíko-vodíková svářečka.
Veřejně to tu moje řešení propagovat nebudu, kdo bude chtít, si mě najde
Veřejně to tu moje řešení propagovat nebudu, kdo bude chtít, si mě najde
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
V CKD se bezne letovaly mosazi vyvody lokomotivnich motoru pomoci horaku zemni plyn + tlakovy vzduch (klasickej autogeni horak)
Normálně vzduch? Takže netřeba kyslík?
Mely tam pripojenej jen tlakovej vzduch, nevim jestli mely nejak upraven ty horaky, ale nic viditelnyho na nich nebylo. Letovaly tim medenou pasovinu cca 80x8mm.