samolepky na model, odkial ?
Tady http://www.akroforum.cz/dload.php?actio ... y&cat_id=5 nějaké loga ke stažení ve formátu cdr. (CorelDRAW)
http://rc.nareks.cz
Téměř v každé prodejně kde prodávají reklamní folie nebo v prodejnách s fotopapíry do tiskáren k počítači se dají koupit průhledné samolepící folie pro inkoustové nebo laserové tiskárny. Já používám inkoustovou tiskárnu. V Corelu nebo jiném grafickém programu si nakreslím co potřebuji, snažím se využít veškerých možností těchto programů aby výsledek byl perfektní (prolínáni barev, různé barevné přechody, nebo třeba i fotografii,atd.). Tuto kresbu upravím do požadované velikosti a vytisknu ink. tiskárnou na průhlednou folii. Po bezpečném zaschnutí inkoiustu (chvilka), pak tento obrázek (budoucí nálepku) opatrně, abych se vyvaroval vzduchových bublin, přelepím průhledným Oracalem. Tím vlastně zafixuji kresbu proti otěru a rozmazání. Pak odříznu přebytečné a nalepím na model. S pozdravem J.P.

wroum píše:lospalos píše:1020 píše:...opatrně, abych se vyvaroval vzduchových bublin, přelepím průhledným Oracalem. Tím vlastně zafixuji ...
Co je to ten Oracal? kde sa to da kupit?
Oracal je vyrobce folii, stejne jako treba JAC nebo MULTI-FIX. proste se to prelepi pruhlednou samolepici folii
V nouzi i široká kvalitní lepící páska průsvitná.
Kdysi jsem tak fixoval samolepky na auta, na bílou plochu Propisotem čísla a texty a překrýt páskou. Navěky.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
dusi píše:wroum píše:lospalos píše:1020 píše:...opatrně, abych se vyvaroval vzduchových bublin, přelepím průhledným Oracalem. Tím vlastně zafixuji ...
Co je to ten Oracal? kde sa to da kupit?
Oracal je vyrobce folii, stejne jako treba JAC nebo MULTI-FIX. proste se to prelepi pruhlednou samolepici folii
V nouzi i široká kvalitní lepící páska průsvitná.
Kdysi jsem tak fixoval samolepky na auta, na bílou plochu Propisotem čísla a texty a překrýt páskou. Navěky.
naveky....amen
ja to delam jak kdy. nekdy paska (je tenka), nekdy folii (je tlustsi, ale uriznes jakej kus chces a nejses omezen sirkou jako u pasky) a tisteny samolepky nechavam prelaminovat (matne nebo leskle s UV filtrem a lamino ma tak malou tloustku ze to neni skoro poznat). moznosti je spousta