Výběr truggy

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr truggy

#16 Příspěvek od Elfew »

Pokud by chtěl zmíněné věci, tak to nestojí 6k, ale dvojnásobek. To je jeden z důvodů proč jsem vzal model u HPi...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Doktor »

Zmíněné věci jsou dnes standardem i u základních modelů a s nižší cenou a navíc s náhonem na všechna kola!
http://www.rccar.cz/caster-truggy-s10t- ... 4ghz/75662
Za cenu co stojí brushed Rustler to má na tři fáze:
http://www.rccar.cz/caster-truggy-s10t- ... 4ghz/75663
Holt člověk nesmí čučet jen po TRAXXAS.
Pajik_CZ

#18 Příspěvek od Pajik_CZ »

uznavam svoji chybu a omlouvam se, nezjistil jsem si o rustlerovi dostatek informaci.... :(
zase jen na zemi...
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Elfew »

Samozrejme maji i v takove cenove relaci, ale ta kvalita a zpracovani potom.odpovida cene :)
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RimmerCZ »

Sorry, ale pasovat Rustlera na jakousi referenci střední třídy je fakt už celkem mimo a svědčí to o asi malém rozhledu jak dnes vypadá 2WD truggy. Rustlera lze srovnávat třeba se Stadium Blitzerem od Tamiye. Oba jsou také šroubovány křížovým šroubovákem. Což už také cosi napovídá! A značka TRAXXAS to opravdu nezachrání!

Jak rikas. Mezi nama, ja bych ho klidne pasoval do vyssi tridy. Ale mozna budu vypadat zaujate, jen jsem s nim 3 roky v kuse vyhraval zavody v Rychvalde. Ono totiz to auto je stavene tak, aby bylo jednoduche, snadno udrzovatelne. A ty plastove poloosy, ti vydrzi adekvatne stejne. Za ty 3 roky jsem je menil jednou a jen proto, ze uz se mi zdaly dost jete = preventivne. Co se tyce krizovych sroubku, tak ty jsou na napravach a jeste na tlumicich. Jo, ty tlumice jsou taky plastove, no fuj ze :) Opet - ac plastove, tlumice u Traxxas funguji velmi dobre.

Je totiz nutne si uvedomit, ze doporucit ciste zavodni stroj za 2x tolik, je pro cloveka, co nejezdi profi zavody spise velke negativum. Ze si bude moct nastavit odklon chloupku u prdele je vetsine lidi zcela naprd. Potrebujou auto o ktere se co nejmin museji starat a kdyz uz, da se jednoduse opravit a vymenit dily. Bohuzel zrovna Traxxas tohle splnuje prakticky nejlip, podobne je na tom HPI, kde se ale vic hraje na to nastavovani. Jejich konstrukce je ale uz min zamerena na ty vlastnosti, ktere nejvic oceni tihleti jezdci po prasnych polackach, zato lepe zvladaji zavody na draze atp.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Kovboj

#21 Příspěvek od Kovboj »

Doktor píše:Zmíněné věci jsou dnes standardem i u základních modelů a s nižší cenou a navíc s náhonem na všechna kola!
http://www.rccar.cz/caster-truggy-s10t- ... 4ghz/75662
Za cenu co stojí brushed Rustler to má na tři fáze:
http://www.rccar.cz/caster-truggy-s10t- ... 4ghz/75663
Holt člověk nesmí čučet jen po TRAXXAS.

No, při pohledu na zavěšení mám pocit, že náraz kterého si Traxxas "ani nevšimne" zde bude řešit igelitka...

A nastavitelná geometrie je sice "super", ale jen pro člověka co ví co dělá. Pro "běžného" člověka co si chce koupit RC auto pro ježdění před barákem je to jen způsob, jak si totálně rozhasit jízdní vlastnosti auta.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od RimmerCZ »

Obavam se, ze truggy - jakoze z definice je 4WD auto a ma stredovy diferencial neni ani Rustler ani Firestorm. Pokud je to zadokolka tak se bavime o necem typu Stadium Truck. Necht si kazdy koupi co mysli, ale obavam se, ze pokud to ma fakt na kraveni a ne na zavody ci na drahu, tak je nejlepsi neco o dtoho Traxasu ci HPI a to s tim, ze Traxxas je nejvic odolny proti prachu a vode co se tyce nasledneho cisteni a "niceni" veci. Stejnosmerny motor bych nekupoval, jezdit to bude ale je to o nicem. Mozna pro "mensi" deti, kde nevadi, ze to moc nejede. Nebo koupit a pak casem upgrade. Cena stridaku z HK je docela miziva.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Stiwo

#23 Příspěvek od Stiwo »

[/quote]
S tim nemohu než souhlasit! Auto kde nenastavim geometrii, auto kde nenastavim předpětí pružin tlumičů, auto které pohání umělohmotné poloosy mi za ty prachy opravdu prodá jen TRAXXAS!

Sorry, ale pasovat Rustlera na jakousi referenci střední třídy je fakt už celkem mimo a svědčí to o asi malém rozhledu jak dnes vypadá 2WD truggy. Rustlera lze srovnávat třeba se Stadium Blitzerem od Tamiye. Oba jsou také šroubovány křížovým šroubovákem. Což už také cosi napovídá! A značka TRAXXAS to opravdu nezachrání![/quote]

Jestli správně chápu termín:"Předpětí pružin tlumičů" ta to lze nastavit podložkami co k tomu jsou přibalené :wink:

Geometrii na tom sice nenastavíš, ale začátečníkovi to myslím nevadí a když by si tu geometrii přece jenom chtěl nastavovat za nevelké peníze jde nastavitelné tyče koupit. Jinak ve verzi se střídákem a u většiny jiných 1/10 modelů od traxxasu už geometrie nastavitelná je. :)

Na sleshi se mi plastové poloosy vymačkaly po roku ježdění a už se ukázaly vůle ale ne praskly a to je o min. 1kg těžší auto a stejné poloosy! (půl roku jsem jezdil s SS další půlku se střídákem a většinou s dost přitaženou spojkou)

O Firestormu a Rustleru (popřípadě o HPI a TRX) tady všichni mluvíme z vlastních zkušeností nebo to co jsme si už mnoho krát tady přečetli. Na ty levné modely co doporučuješ ty jsem myslím už někde čet že ti co je měli nejsou moc spokojení, kdežto slyšel jsi někdy nějakého majitele/bývalého majitele na Traxxas nebo HPI? Já jsem ještě nikdy od nikoho neslyšel že by někdo ze svých vlastních zkušeností říkal že traxxas je nekvalitní nebo špatně zkonstruovaný. Ano není to auto na závody, na dráze proti závodním speciálům nemá velké šance ale proto není taky určeno. :lol:

Takže já můžu traxxas a HPI jenom doporučit, ještě bych se podíval na firmu Losi ta dělá taky kvalitní a cenově dostupné modely. :)
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
sodekcz

#24 Příspěvek od sodekcz »

Jak je na tom HPI Bullet? Četl jsem nepříliš lichotivých referencí. Je tady nějaký aktivní majitel tohoto stroje?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Doktor »

Ach jo. To je marný.
Mně nevadí že je Rustler jednoduchej, vadí mi že přes tu jednoduchost neni levnej a navíc je tu vynášen nevím z jakého důvodu rovnou do nebe.
To samé od LRP stojí polovinu.
http://www.mz-racing.net/p8585-120511-l ... -4ghz-rtr/
Je mi ale jasný, že LRP tu každý poplive jakože levnej čínskej šmejd narozdíl od toho traxxase na kterým se při vývoji podílela zřejmě i NASA.

Koneckonců ať si každej utrácí za co chce ne?

P.S.: Akorát bych k názvu oddělení "Auta" dal do závorky (dotazy jen pro HPI či TRAXXAS), aby se předešlo nevhodným dotazům nebo doporučením na jiné a zcela podřadné značky než výše zmíněné a nebudilo to veřejné (čti traxxas) pohoršení. :wink:
Jiri

#26 Příspěvek od Jiri »

A co Arrma? Máme Vortex, zejména nejmenší chlapeček mu dává co proto a zatím spokojenost, cenově dost jinde, kvalita a konstrukce se jeví hodně dobře...
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
martinD

#27 Příspěvek od martinD »

co sa tej 2wd vs 4wd tyka, ja mam dvojkolku ale jazdenie nestoji za nic na snehu, na malinko vyssej trave, na mokrej ceste, na ceste so zvyskami zimneho posypu, jednoducho na akomkolvek klzkejsom terene, taktiez na akomkolvek narocnejsom terene. Pokial nemam cerstve kvalitne gumy a nepohram sa s geometriou, tak je to furt len o hodinach pri kazdom druhom pokuse o zatocenie a smykoch pri akceleracii vzdy ked sa clovek pozabudne. To auto milujem, ale naproti tomu mam aj stvorkolku, ktora prasi po terene lepsie, po snehu tiez omnoho lepsie, DRIFTUJE miesto tocenia sa na mieste (ano, nie som ani profi zavodnik ani nejazdim 5 rokov intenzivne, ale nejake zrucnosti mam), akceleruje zo zakrut ako o zivot, neporovnatelne lepsie brzdi, prinasa menej koliznych situacii a asi v kazdych podmienkach sa s nou jazdi omnoho lepsie a furt smutne pokukujem po kategoriach 4wd a vravim si ze mal som brat radsej stvorkolku aj ako druhe auto. Samozrejme ked sa naucis ovladat 2wd, 4wd uz bude ako nic, ale to chce vela treningu a akokolkvek dobry budes, mokro alebo teren ta bude vzdy vyrazne limitovat a ak prides na trat, rovnako dobry jazdec s podobnym 4wd ti to natre tiez vzdy.

co sa toho traxxasu tyka, znacka ktora pouziva plastove hriadele na 7kg ereve s plastovym podvozkom a dvomi servami s plastovymi prevodmi mi fakt ze unika, pohanane 6s s mambami sa im nicia prevody z toho co som cital na forach, a zaciatocnik si nepotrebuje sice nastavovat geometriu, ale racionalny kvalitny pristup miesto tohto stupidneho by si hadam zasluzil. Trucksucks stavia marketing na tom ako rychlo im tie auta idu, a su vodotesneee a velkeee a staci ich z krabice vybrat, co je ocividne uspesne (ku cti im sluzi aspon podpora nahradnych dielov)

Vezmem do ruky xray svojho kamarata = karbon, hlinik, dural, najkvalitnejsie plasty, vsetko nastavitelne, tlmice idu tak ze by som stravil cely den len pritlacanim na auto, 3 diferaky vsetko kvalita ktora ustoji vykon, navrhnute ako umelecke dielo, jazdne vlastnosti ze dovidenia. Ako by som vobec mohol prist do obchodu a kupit erevo alebo nieco v tomto style, nerozumiem, vysvetlite mi pripadne, ukamenujte ma.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Stiwo

#28 Příspěvek od Stiwo »

Já jsem zastánce 2WD ale to asi už je pro každého lepší něco jiného.

Určitě máš pravdu co se týče až zarážejícímu poměru jednoduchost/cena traxxasu odpověď je ale jednoduchá prostě to funguje, jsou to amíci jako všechno udělají velké a mohutné aby to vydrželo no a aby to jelo tak tam narvou obrovský motor!!! :twisted: Na plastu nevidím nic tak špatného, někde je lepší ocel itd. a jinde zase plast (nap. ramena) protože to musí být flexibilní a zároveň pevné

Jestli se ne mýlím tak xray je cestovní, závodní model. Traxxas je offroad pro ty (nap. Já) kteří blbnou v terénu a všude kde se dá sami nebo sem tam s kamarády. :mrgreen:
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
martinD

#29 Příspěvek od martinD »

No potom ako som naposledy videl erevo v akcii tak som taky pocit mod nemal:D a jasne ze plastove ramena Su fajn , ale ten zvysok fakt ze nie je a nik mi nenahovori ze plastove prevody na serve, co sa ani do 1,5kg bugyn nedava Su ok v aute takých rozmerov za tolke prachy, vidim ze to odchadza. Xray xb9e, resp konverzia z xb9, vygoogli si :)
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
sodekcz

#30 Příspěvek od sodekcz »

martinD : a teď to přibliž nám obyčejným a nezasvěceným smrtelníkům, kteří pokukují po truggy nebo monstrovi v měřítku 1:10. Koncept Xray 9 se mi z toho nějak vytrácí. Jak cenově, tak zřejmě svým určením.

Já to napíšu ještě jinak - prostě hledáme pokud možno co nejlevnější variantu a chceme si jakž takž zajezdit. Když přijde na nějaký šrám, tak mít dostupné náhradní díly atd... Proto se práme po osobních zkušenostech a třeba neradi slyšíme jenom o Traxxas. To je jako každému doporučovat jenom Audi / Mercedes /BMW. Pokud někdo na základě více zkušeností napíše i o jiných značkách, pak se nám rozšíří výběr .....

Když mi někdo napíše docela zajímavý elaborát o Himotu, ve smyslu jezdí to, funguje to ale spíš se to nevyplatí, tak možná pustích chlup a zkusím pohledat něco, co se trošku prodraží ale zase to bude mít blíž k požadovaným parametrům. A doufám, že budu spokojenější.

V každém případě ale děkuji za všechny názory a třenice, které jsou mezi vlastníky, i z toho si dokážu něco vybrat.
Odpovědět

Zpět na „Auta“