Tady je fotka kousek nad Hochschober hutte okolo 7 hodiny raní. Ani se mi to nechce zdát, ale ta fotka je požízena z mizerného čínského 5MP foťáku, ale i tak se povedla
vysokohorská turistika Alpy - kam vyrazit?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: vysokohorská turistika Alpy - kam vyrazit?
tak se hlásím zpátky z Alp. Nakonec byly jako cíl zvoleny vrcholkny Muntanitž 3240mnm. a Hochschober 3240mnm. Počasí... ráno pěkně, odpoledne jsme zmohli
pokaždé
. i když to počasí moc nepřálo, bylo to super. Z Hochschoberu jsme měli dokonce váhled na Grossglockner. Válet na 5 dnů paráda. Jinak dvoudení tůry jsme dávali za 1 den, s tím že jsme 16 hodin v kuse šlapali
, jen ten déšť vždy skazil náladu. Opravdu, jak říkají zkušení horolezci, pokud chceš mít váhled, Buď v 10 hodin nejpozději na vrcholku. My jsme na vrchol vylezli až v 11 a už tam byli mraky. Při výstupu na Muntanitz se jde přes "feratu" v uvozovkách píšu proto, že jde vpohodě slézt i bez výbavy. Co ale na cestu na Muntanitz doporučuji, jsou trekové hulky, nebo cepín. Jde se celkem kus po prudkém sněhovém poli a jakákoli opora se hodí. Zdále se, že ten sníh v tom místě hned tak neroztaje a to jme tam byli minulý týden. Na Hochschober se dají místa se sněhem oblézt po skále, ale pozor na uvolněné šutry, je jich tam opravdu hodně. Kdyby měl někdo zájem dozvědět se podrobnosti, rád mu je poskytnu. Je tam opravdu pěkně
. Zell am see jsem bohužel spatřit nestihl :/.
Tady je fotka kousek nad Hochschober hutte okolo 7 hodiny raní. Ani se mi to nechce zdát, ale ta fotka je požízena z mizerného čínského 5MP foťáku, ale i tak se povedla