Na jaké frekvenci létáte a proč?

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.

40 Mhz nebo 35 Mhz?

40 Mhz
21
30%
35 Mhz
50
70%

Celkem hlasů: 71

Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

Ale vždyť to přece není nic novýho- tahle technologie se v modelařině používá už x let-třeba u modelů aut naprosto standardně.U letadel a heli u nás i ve světě taky a naprosto běžně .A neustále se zdokonaluje.A nevím jak teda kdo ale já se snažím lítat tak abych na letadlo viděl(když už se tady probírá ta přímá viditelnost) :wink: Krom toho Futaba na ní pracuje taky myslím min. 5-10 let takže se toho opravdu, ale opravdu nebojím. :lol: :lol: :lol:
georg
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od georg »

Já tedy nějak tomu nevěřim, vim co dělá normální Wi-fi. Je to běs a hrůza na delší vzdálenosti. Příde mi že každá věc má i druhou stranu mince. Pořád nemužou být jen výhodym vždy je něco negatyvního taky. Až to bude ozkoušené a rozšířené, tak jsem zvědavej jaká bude spolehlivost :!: :roll:
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od j3nda »

arda1 píše:Nic osobního- ale je opravdu veselé jak o nějakých technologiích mluví( a odsuzují) ti co to neviděli ani z rychlíku. A za další hafo lidí u nás(nemluvě o světě) lítá i obry na 2,4G a to se Spectrou-mimochodem Dan Trochta a ten má heli na benzín.Jinak futaba má tu technologii ještě vymakanější než ostatní a nevěř tomu že by taková firma pustila na trh něco co několik let nezkouší v laboratořích a i v praxi. :wink: :lol: :lol:

1) problem je ze kazda firma si to zkousi solo, zajimave budou az ty kombinace s necim nevyzkousenym - treba novy cinsky vrtulnicek v rcsetu za 5000,- na 2,4GHz
2) nevim nic o tom, ze by se v USA nebo kdekoliv jinde pouzivalo tak mohutne wifi venku a prehulene v takove mire jako se to deje naprosto bezne u nas
3) pasmo 2,4GHz je naprosto nevhodne pro toto nasazeni
4) pravni problemy ohledne mozne neplatnosti GL pro toto pouziti

zkratka si myslim, ze doba na upgrade teprve nastane
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hoki »

Co se týká 35-40MHz, myslím si, že to vyjde na stejno. Kdykoliv mě může zhodit autíčkář či jiný let.modelář. I když budu lítat na letišti, tak někde u baráku bude někdo lítat s vrtulníkem či Super Zoomem a je vymalováno. Vzdušnou čarou to mám k městu 300-400m. Jinak používám 10 let 35MHz.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

Jinak co se týče 40MHz- kanály 50,51,52,53a 54 mají povolený vysílací výkon pouze 100mW- oproti 1W na ostatních(tedy 1/10 výkonu) bacha na to!
georg
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od georg »

Jenda: Souhlas, pro mě to taky nemá váhu, mám vlastní zkušenosti a že by to měli vychytaný no nevim.
Modeláři Točná
arda1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od arda1 »

Ty jsi spectrum měl? :wink:
daniel
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od daniel »

georg píše:Jenda: Souhlas, pro mě to taky nemá váhu, mám vlastní zkušenosti a že by to měli vychytaný no nevim.

zajímavý názor! Co máš za zkušenost nepovíš?
georg
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od georg »

Osobně z počítačové branže a Wi-fi sítě. Pokrytí mizerné a dosah rapidně klesá takle jsem to myslel.
Modeláři Točná
georg
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od georg »

Jo s 2.4 Ghz vysílači nemám zkušenost. Pokud někdo má at se pochlubí, jen říkám názor na počítačové sítě. A tam to neni zas tak sláva. Co to lidi maj prej jen chválu, ale zajímalo by mě jak vyřešily ten dosah.
Modeláři Točná
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

Doporučuji přečís celý web- zajímavé a poučné http://www.minfo.cz/spektrumrc/search.p ... l&rstema=3
:wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od arda1 »

Jenže georgi- počítačový sítě toho s modelařskými soupravami moc společnýho nemaj- teda krom pásma 2.4G :wink:
daniel
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od daniel »

georg píše:Jo s 2.4 Ghz vysílači nemám zkušenost. Pokud někdo má at se pochlubí, jen říkám názor na počítačové sítě. A tam to neni zas tak sláva. Co to lidi maj prej jen chválu, ale zajímalo by mě jak vyřešily ten dosah.

Já jsem si ji pořídil nedávno a zatím naprosto v pohodě. Jisté problémy byly s Raptorem na benzínový motor (nakonec jsem zjistil že to bylo rušení od vysokonapětové části zapalování a s 2,4GHz to nemělo co dělat) Tady: http://www.danzkarabachu.hustej.net/raptor60.htm
Další model s kterým létám je házedlo a s ním jsem lítal již na hranici viditelnosti a naprosto bez problémů.
Než jsem si Spectrum koupil tak jsem toho o tomto systému přečetl a nastudoval dost a dost a některým názorům se tady musím dost smát.
O víkendu, ale provedu dost brutální test. V Modelcity je velký převaděč WiFi se směrovými anténami. (a vím že na jeden směr se dost přitápí). Chci vzít házedlo a jeden kolega bude s modelem chodit okolo antén a budeme sledovat co se bude dít.
Vím že Spektrum 2,4GHz a WiFi 2,4GHz je něco úplně jiného, ale za zkouško to stojí.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od j3nda »

arda1 píše:Doporučuji přečís celý web- zajímavé a poučné http://www.minfo.cz/spektrumrc/search.p ... l&rstema=3
:wink:

coz o to stranky to jsou zajimave - sice ponekud reklame zamerene a clovek musi cist i mezi radky

ale co me vylozene pobavilo je toto:

Jak je to s možným rušením z bezdrátových komunikačních sítí (tzv. Wi-Fi)?
Tato zařízení sice také pracují v pásmu 2,4 GHz, ale vždy jen na některých kanálech. Systém Spektrum si vždy najde volnou dvojici kanálů. Systémy Wi-Fi se obvykle na modelářských letištích nepoužívají a i kdyby došlo k situaci, že by se náhodný Wi-Fi signál „naladil“ přímo na jeden z obsazených kanálů, je zde ještě druhý kanál a ochrana přenosovým heslem, který rušivý Wi-Fi zdroj nezná a nemůže proto do řízení proniknout. Prakticky se systém DSM2 nedá rušit ani náhodně, ani záměrně.

a rovnez toto take neni spatny vtip:

Je pro provoz DX7 potřeba nějaké zvláštní povolení?
Není. Pásmo 2,4 GHz je volně přístupné a provoz soupravy nepodléhá žádnému povolování.

asi si pujdu podomacku upatlat neco na 2,4GHz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od arda1 »

No nevím co je na tom až tak zábavnýho-dovedeš si představit šíři pásma 0,1giga?Tedy od 2,4 do 2,5G-plných 100 mega prostotu-pokud by tam byly kanály odskákaný jako u pásma 35mega(35,000,35,010,35,020-tedy po 10kHz) tak se jich tam naskládá plných 10 000!)takže se opravdu nebojím že by někdo zarušil celý pásmo a souprava si nedokázala vybrat něco kde je klid. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“