jak nastavovat fbl ukradenym nb

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: jak nastavovat fbl ukradenym nb

#16 Příspěvek od gardenroute »

dudaj píše:Známá ségry měla auto na leasing. Když vjížděla do garáže rozbila zpětné zrcátko. Jaké bylo překvapení, když z něj vypadly náhradní klíče. Že by je tam někdo dal omylem ? :D :D
:mrgreen: Tak tahle legenda je stara asi 10 let, kdy jsem ji slyšel poprvé, a od te doby me o ni vyprávěli v Německu, Anglii... Netvrdim, že se to někdy, někde možná někomu nestalo, ale jsem konecne rad, ze po tech letech mohu konecne poznat (alespoň virtualne) toho, komu se to vlastně opravdu stalo...
Ačkoliv dle frekvence výskytu teto vypravecky doporučuji každému majiteli nového auta preventivní rozborku všech zrcátek :D OMG. ..

@dudaj - ty tou "známou Tvojí segry" opravdu znáš ? 8O
Naposledy upravil(a) gardenroute dne sob 01.11.2014 18:04, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
coro

#17 Příspěvek od coro »

FlyBear píše:Nejsou všechny moderní systémy ani odfláknuté a mnohdy nemusí být ani děravé. Bohužel jsem slyšel o tom, že organizované bandy mají své lidi v servisech a ti nejen dají typ na konkrétní auto, ale poskytnou k němu originálně kódované náhradní dálkové ovládání. A s tím technicky nic nenaděláš...

Práve toto je bod kde nesúhlasím.
Aký "továrny kľúč!"? V PC sa to volá manufacturer BACKDOOR.
Palubný počítač už dávno zvládne ťažšie veci než generovať nejak selfsigned certifikát, a keby aj nie, mnohí by si vedeli doma pustiť niečo na pc - myslím napríklad openSSL.
Akokoľvek by bol pár kľúčov jednoduchý a neoverený, bol by len ich a nikto by ho nema ako čo len tušiť. A zlomiť to trvá nejaký čas a vyžaduje odchytiť viac dát než je zamknutie auta.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kuba78 »

dudaj píše:Známá ségry měla auto na leasing. Když vjížděla do garáže rozbila zpětné zrcátko.
Jaké bylo překvapení, když z něj vypadly náhradní klíče. Že by je tam někdo dal omylem ? :D :D

koukam ze tahle urban legend se porad drzi, ale vzdycky se to stalo znamemu znameho pribuzneho, nikdy sem nepotkal nekoho komu by se primo toto stalo..

vsichni kdo tu pisete ze auto neni trezor, ze je to v podstate provokovani zlodeje.. To je to same jako kdyz policie tvrdi ze si clovek za to vlastne muze sam, ze dava na odiv ze v aute je neco cenneho k vykradeni. to je neskutecna lez. chyba neni v tom nechat neco v aute, ale chyba je ze vubec nekoho napadne to auto vykrast, nebo se tim dokonce zivit. v nasem pseudosystemu kdy dostavaji takovi lide smesne tresty (pokud je vubec chybi a pokud je vubec odsoudi) a neni vyjimkou ze vam auto vykrade desetkrat trestany recidivista kterymu nebylo este ani tricet.. a neni to jen o vysi trestu, o spatnych zakonech pro recidivu, je to i o mizerne praci policie - kdyz uz nekdo de tuhle drobnou kriminalitu hlasit, vetsinou se to bagatelizuje aby se to dostalo pod pet tisic (a tim padem to nebyla vec policie), pokud uz je to zjevne nad pet tisic tak se to za mesic v tichosti odlozi hlavne aby s tim nebyla zadna prace.. Dulezite neni pro policii objasnovat nebo dokonce zabranovat trestne cinnosti, dulezite je na sebe vydelat a hlavne nekazit statistiky.
nam v baraku nekolikrat vykradli garaze a vybrali par aut. jednou jsme chytli bandu pri cinu a jednoho predali policii se vsemi dukazy na zlatem podnose (podotykam ze neposkozeneho). co se asi tak stalo? hned byl volny a pripad odlozen..
a pritom by stacilo tak malo. predstavte si zlodeje co vam treba ukradne okapy. bezne policie bagatelizuje, ze je to skoda par stovek a ani se to tim padem nehlasi. ale kdyby se vycislila cela skutecna skoda - tedy nove okapy, instalace, ztraceny cas, poskozeni domu pri kradezi, plotu, atd.. tak to najednou naskace na velke castky. To same s autem - sice ukradli par veci, ale vy musite behat tri dny kvuli pojistovne, servisu atd.. a celkova skoda nasobne vetsi nez jeden notebook. a kdyby policie konala jak ma a chytla ho, tak dostane daleko vetsi flastr nez nejaky pretupek. udela to podruhe - inu, chybovat muze kazdy, ale zprisnuje se sazba. potreti? no to uz bude takova paleta ze se proste nemuze nikomu vyplatit se takovou trestnou cinnosti zivit a nemuze existovat desetkrat trestany recidivista. At policie klidne dostane pridano, ale az ukazi ze si to zaslouzi - je jich jak psu, pravomoci maji tak siroke ze by jim zavideli i v severni koreji a s vyjimkou vrazd je objasnenost trestne cinnosti tristni, at uz se jedna o kriminalitu hospodarskou nebo drobnou.

normalni clovek muze chybovat, muze treba nepozornosti zpusobit dopravni nehodu, skodu, zpusobit nekomu zraneni.. to je proste zivot. Ale na to abyste vzali cihlu, prohodili ji nekomu oknem a vykradli auto, na to musi byt umysl a nevidim duvod proc umyslne trestne ciny netrestat poradnou paletou, normalniho slusneho cloveka tohle proste nenapadne - stejne jako ve vyse zminenych pripadech kdy se nasly penezenky na aute, urcite proslo kolem spousta lidi a nikoho nenapadlo ji ukrast, maximalne tak vzit a donest na policii jako ztracenou (kde jak se jiz nekolikrat ukazalo by ji dokazali ukrast taky..)

A jak puvodni pisatel psal co by pachateli udelal kdyby ho chytil.. Nestoji to za to. on dostane maximalne smesny trest za kradez, ty natvrdo za ublizeni na zdravi. Ale neco ti poradim - jelikoz bude pbrzo zima a chladno, tak kdybys nahodou prisel k autu a videl treba jak ti koukaji od ridice ven nohy a nekdo ti krade radio, doporucuji hned a poradne zavrit ty otevrene dvere - prece nechces at ti auto uvnitr vychladne..
dudaj

#19 Příspěvek od dudaj »

Uvidíme, jestli se za deset let bude říkat .
Že známýmu ukradli auto ? To je legenda stará deset let a teď se o tom už jenom mluví a nikdo to osobně nezažil , tak co.
Mý Ségře ukradli citroena dodávku, je to asi 2 měsíce. Předtím jí ukradli katalizátor , předtím jí tu dodávku vykradli
a přišla o dost nářadí. No a rok předtím jí z oktávky jednou vykuchali mlhovky a jednou z volantu airbag.
V Jeremenkově ul. Abych byl dost konkrétní.
Jestli se ty klíče do těch zrcátek dávaly, tak to mohlo být i dost rozšířené , ale mohu dohonit to jméno pokud to někoho zajímá.
Osobně bych měl docela obavy parkovat v Praze auto přes noc jen tak v ulici. Navíc ještě něco co se hodně krade.
Pro noťas bych neplakal - příště bych ho v autě nenechával. Ale když mi kdysi odtáhli auto a nechápal jsem důvod
a byl jsem přesvědčen že ho někdo ukradl, tak jsem z toho byl dost rozhozenej.
hates

#20 Příspěvek od hates »

Notas me v principu nebere. Data byly beztak v cloudu a disky sifrovany. Navic byl firemni tak ze budu mit novy. Spis me sere ze dnes bylo tak hezky a ja nemohl ladit hc3 a litat :-(
gardenroute

#21 Příspěvek od gardenroute »

dudaj píše:Uvidíme, jestli se za deset let bude říkat ....Jestli se ty klíče do těch zrcátek dávaly, tak to mohlo být i dost rozšířené , ale mohu dohonit to jméno pokud to někoho zajímá...
:mrgreen:
milode

#22 Příspěvek od milode »

Myslím si, že jsi se poučil. Pokud necháš cokoli na sedačkách, tak to je úplně stejný, jakoby jsi to tomu zloději předal. :roll:
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
gardenroute

#23 Příspěvek od gardenroute »

dudaj píše:...Osobně bych měl docela obavy parkovat v Praze auto přes noc jen tak v ulici...
V tomto souhlas, před lety mě během jednoho měsíce 3x vykradli auto na P4, byla to na trase "smažek" z hospody Na kopečku na metro na Kačáku, ve dne, v noci, úplně jedno. Jednou mě zničili zámek (přes něj se nedostali) a okno u řidiče jen kvůli ponechaným koženým rukavicím na sedačce (bylo to v zimě) !
Řešil jsem to přestěhováním o kousek jinam...
Bedan

#24 Příspěvek od Bedan »

BTW - notebook se da zajistit aspoň částečně proti odneseni tzv Kensington Lockem - je to lanko se zámkem. Obvykle s sebou lupiči pákový kleště nenosí a když už je ho v tom autě třeba nechat...
Ale radši to taky taham s sebou. ..
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ludicek »

Mne sa podarilo nechať vo WW kľúče v kufri a keď prišiel servisák, len mu stačilo povedať čo je kde v aute a ukázať doklady. Potom vytiahol laptop, poklikal a auto bolo otvorené. Žiadne šramotenie v zámku či preliezanie cez sedadlá. Takže neukradnuté auto považujem ža šťastie.
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od bezo.tn »

Skusali sme v robote . Kolega zobral dialkove od garaze a drzal ho stlacene a nemohli sme odomknut ani zamknut auta v okoli 100m . Preto vzdy radsej skusal klucku , aj ked mi bliknu smerovky . V Trencine , tak vykradali auta pred obchodakmi :( , mal som skusenost pri OC Max . Radsej som obral auto a odisiel :) . Pri Trnave podobne pomocou NB kradnu auta .
graupner MZ-24
Boro

#27 Příspěvek od Boro »

ludicek píše:Mne sa podarilo nechať vo WW kľúče v kufri a keď prišiel servisák, len mu stačilo povedať čo je kde v aute a ukázať doklady. Potom vytiahol laptop, poklikal a auto bolo otvorené. Žiadne šramotenie v zámku či preliezanie cez sedadlá. Takže neukradnuté auto považujem ža šťastie.

....ludo,neser ma prosim.To az takto hlboko moralka klesla?
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
JosefSvejk

#28 Příspěvek od JosefSvejk »

Mám už třetí škodovku od novoty a když jsem u té poslední před 4 lety chtěl zamykání bez DO, tak na mě hleděli jako na blázna. Neměl jsem ho na žádném autě a nechci ho ani do budoucna. Aspoň jeden kanál jsem těm hajzlům zlodějským ucpal. :wink: Ale už mi taky auto dvakrát vykradli. Jednou hrubá síla a podruhé ani nevím jak.
Amper

#29 Příspěvek od Amper »

Jedno doporuceni od oborniku - po kradezi auta je dobre object okolni ulice nejakem rozumnem okruhu. Pokud totiz auto vypada tak ze by mohlo obsahovat lokacni techniku (= neni to nejaky kruty vrak) tak i bezmozkove co to chcou rozebrat v garazi vedi ze je lepsi auto nechat vyhnit den, dva nekde odstavene.

V pripade ze tam lokalizace je si ho majitel vyzvedne a v pripade ze neni tak si ho za dva dny vyzvedne zlodej.

Ohledne tech koncernovych aut - zrovna nedavno me dostal nekde v diskusi argument "Skodovka jsou nejkradenejsi auta v CR a proto jsou na ne levne nahradni dily". Jako duvod pro koupit te znacky me to prislo kapanek zvlastni (nevim zda chci auto s vysokou pravdepodobnosti ukradeni jen proto ze bych teoreticky mohl nekdy usetrit za nahradni dily) ale mam obavu ze to dost vystihuje. Co vim jiste je ze kdyz brachovi slohli dodavku tak ji policajti nasli za 3 mesice podle cisla na motoru. Resp. nenasli tu dodavku ale vlitli na nejakou podezrelou autodilnu a kdyz dohledavali material co tam byl tak nasli ten motor a dalsi veci z dodavky (samozrejme krome jineho). Jo a mimochodem - do te autodilny vlitli policajti s financema na zaklade problemu s platbou DPH, nikoliv na zaklade podezreni z kradezi.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Lark

#30 Příspěvek od Lark »

Amper píše:... Ohledne tech koncernovych aut - zrovna nedavno me dostal nekde v diskusi argument "Skodovka jsou nejkradenejsi auta v CR a proto jsou na ne levne nahradni dily". Jako duvod pro koupit te znacky me to prislo kapanek zvlastni (nevim zda chci auto s vysokou pravdepodobnosti ukradeni jen proto ze bych teoreticky mohl nekdy usetrit za nahradni dily) ale mam obavu ze to dost vystihuje.....

A není to náhodou proto, že těch škodovek je tady nejvíc? :D :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“