LiIon 18650 pro pohon, levné, lehké a dlouhá životnost?
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Re: LiIon 18650 pro pohon, levné, lehké a dlouhá životnost?
To by mohla byt asi aj dobra do prijimacov, vecna, kapacita skoro ako 123, ostatne za polovicu.
JozefBB> to nejspis ano. Vzdyt ve Futabe sem videl Li-Ion clanky. Jenom jsou trosku hur skladne do mista, kde je treba pocitano
s 8xAA sletovanych do dlouheho kvadru. Tyhle Li-ionky maji rozmer 18x65mm a kdyz tam chce pak clovek narvat 3 do trojuhelniku tak to moc nejde bez upravy toho prostoru pro baterky. Nak
s 8xAA sletovanych do dlouheho kvadru. Tyhle Li-ionky maji rozmer 18x65mm a kdyz tam chce pak clovek narvat 3 do trojuhelniku tak to moc nejde bez upravy toho prostoru pro baterky. Nak
kolin píše:Ahoj,
objevil jsem články Samsung INR18650-20R, kapacita 2Ah, trvale 20A, 45g/článek.
v TME jí po přihlášení mám za 140Kč bez daně při 6ti kusech.
http://www.tme.eu/cz/details/accu-inr18 ... 8650-20r/#
datasheet je zde
http://www.avacom.cz/Datasheety/Samsung ... 50-20R.pdf
pro:
-při dodržení max. proudu opravdu dají těch 300-500 cyklů.
-lehčí než lipol
-cena stejná jak mizerné LiPol
proti:
-malý proud
-nepraktické rozměry
-pack udělat na koleně
Osobně bych je chtěl hlavně do FPV easystara, protože ten bere na start 20A a letí trvale na 4-6A.
Vešla by se i konfigurace 3S2P.
Další zajímavá baterka je Panasonic NCR18650B, kapacita 3.4Ah!!!, váha stále jen 45g ale max proud jen 6A. Do Easystara by to při 3S2P pořád stačilo, pak bych měl baterii 6,8Ah při váze do 300g i s kabely.
http://www.tme.eu/cz/details/accu-ncr18 ... cr18650b/#
Používáte někdo tyto nebo podobné LiIon?
chceš li něco co funguje: http://biz.maxell.com/files_etc/6/li_io ... li-ion.pdf zajímá tě http://eshop.satria.cz/satria/eshop/1-1 ... 500-15C-1S
paraelní řazení není problém,
Dále je na světě aku od tohoto léta nové generace(opravdu se 4 roky nic převratného nestalo) umí také 30A ,vyrábí ji Sony s koncovým označením VT4 s kapacitou 2100mAh a max.proudem vyb.30A a VT5 s kapacitou 2600mAh a vyb.proudem max.20A,data později dodám,nestíhám.Pokud jde o všeobecnou cyklickou životnost jde to dosáhnou podle daných specifik.Většinou je základ sadu používat,nevybíjet pod 30% jmenovité kapacity(ano u paraelních zapojení je to jistější),nabíjet max 2C,hlídat teploty používání.Běžně vyrábíme sady 2-20P a s cykly není problém,problém je používat něco jiného.Mimochodem,mé FPV létá běžně 90-140minut na jedno nabití (2P2S 18650 7.2V5.2Ah)kde je důležitá zejména velikost vrtule kdy zrovna Easystar moc vhodný není ale stačí dát motor s nižším kV vrtuli alespoň 8/4,samozřejmě trochu zvednou mechanicky uložení motoru.
Zdravím pánové, mám na vás dotaz, mohu k pohonu: trex 550 dominator, bude tam lipo pack aga power 4200mah 40c, použít tyto články: http://www.tipa.eu/cz/nabijeci-clanek-l ... /d-138606/: pročetl jsem zdejší téma a vy s tím poháníte éra,na heli by se mě to líbilo,ale je tu to ale, napište prosím že to nelze.Nějaké moc odborné popisování nemusí byt,já těm odbornym číslům moc nerozumím. Díky.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- jaroslav.falcon
Pro heli:
záleží jak lítáš a kolik točíš. Pokud točíš nízké otáčky a v klidu lítáš po obloze - maketově tak možná, jinak při 3D tam vznikají velké proudy a myslím, že tyto baterie nejsou příliš vhodné. Pokud na nich budou vzniká vysoké proudové špičky tak životnost se zkrátí.
záleží jak lítáš a kolik točíš. Pokud točíš nízké otáčky a v klidu lítáš po obloze - maketově tak možná, jinak při 3D tam vznikají velké proudy a myslím, že tyto baterie nejsou příliš vhodné. Pokud na nich budou vzniká vysoké proudové špičky tak životnost se zkrátí.
jaroslav.falcon píše:Pro heli:
Helina je ještě v krabici,otáčky plánuji 1700 až 2000 žádny 3D nebude, maximálně jeden souvrat na jeden let. A trochu se rozepíši, když bych dal šest článků tak to vychází na22.8V a sedm je 26.6V, snese vyšší napětí motor, a bezpádlovka Gpro. serva nastavím na 6V. Kteráž to voltáž by byla vhodnější? regl je talon 90, motor je 730mx díky za odpovědˇ.
- jaroslav.falcon
1- otáčky o kterých píšeš odpovídají tak 700-600 takže tam je vhodných 12s pokud je to menší heli tak budou otáčky vyšší.
já lítám 2000 - 2100 na 550 a to jsem klidas-lehká 3D, ale jsou i tací co létají na 550 2500. max proud na 2000 jsem měl 84A a na 2100 143A - to pro porovnání.
2 počet S bylo by vhodné přidat o jeden článek do série více protože to napětí poklesne rychleji než na Lipol, je otácka co na to talon jaké má max U. to nevím, hledal jsem max peek I a nenašel tak možná nebude ani max U ????
3 jaky je důvod použít tyto baterie v heli ?? pokud je to počet cyklu tak ten se s největší pravděpodobností sníží při tak velkých proudech
4 při velkých proudech bude klesat i kapacita to vychází s datasheetů
5 motor vyšší U určitě snese
mně osobně se libí panasonic 3400mah a to z důvodu hustoty energie na hmotnost - např pro koptéru a prodložení letového času.
u heli klidně lítam i 11minut v klidu a to se docela dlouhá doba. osobně mi vyhovuje 7-8 minut.
tak snad jsem se rozepsal
já lítám 2000 - 2100 na 550 a to jsem klidas-lehká 3D, ale jsou i tací co létají na 550 2500. max proud na 2000 jsem měl 84A a na 2100 143A - to pro porovnání.
2 počet S bylo by vhodné přidat o jeden článek do série více protože to napětí poklesne rychleji než na Lipol, je otácka co na to talon jaké má max U. to nevím, hledal jsem max peek I a nenašel tak možná nebude ani max U ????
3 jaky je důvod použít tyto baterie v heli ?? pokud je to počet cyklu tak ten se s největší pravděpodobností sníží při tak velkých proudech
mně osobně se libí panasonic 3400mah a to z důvodu hustoty energie na hmotnost - např pro koptéru a prodložení letového času.
u heli klidně lítam i 11minut v klidu a to se docela dlouhá doba. osobně mi vyhovuje 7-8 minut.
jaroslav.falcon píše:1- otáčky o kterých píšeš odpovídají tak 700-600 takže tam je vhodných 12s pokud je to menší heli tak budou otáčky vyšší.
Já jsem to psal, bylo by to do trex550 dominator, a důvod použít tyto články,peněžní, jinak dík za polopatické vysvětlení.
Lita tu nekdo ty panasonic 3400mAh v koptere?
Jak je to s tou zivotnosti?
Do DJI F550 by to chtelo asi tak 4S4P?
Jak je to s Ccky? Ty 2C chapu a mely by stacit na viseni ale kdyz posvistim navrch tak to bude 3C treba na minutu zvladnou to?
Aby nestracely na zivotnosti?
Jak je to s tou zivotnosti?
Do DJI F550 by to chtelo asi tak 4S4P?
Jak je to s Ccky? Ty 2C chapu a mely by stacit na viseni ale kdyz posvistim navrch tak to bude 3C treba na minutu zvladnou to?
Aby nestracely na zivotnosti?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless