STAVBA QUADROKOPTERY
- JosefSvejk
Re: STAVBA QUADROKOPTERY
Teď se dívám, že je to ta nejjednodušší deska, nejspíš kopie KK desky, kterou mám ještě někde v šuplíku. Pokud to dobře propojíš, tak to musí letět. Problém bych viděl buď v kalibraci regulátorů (zkusit případně dát trim plynu úplně dolů) nebo v odarmování motorů.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Nebo je ta prehistorická deska nefunkční, možností je mnoho. Dokud nedostaneme víc kvalitních informací, tak je těžko pomáhat. MAliborče, očekávám dlouhý elaborát o tom, co přesně kam a jak máš zapojeno, co jsi zkoušel a jak. Co fungovalo a co nefungovalo.Taky pořádné ostré fotky aby bylo poznat, co a jak je kde zapojeno. Musíš se taky trochu víc snažit aby se ti dalo pomoci.
P.S. Máš vůbec spárován vysílač z přijímačem ? To může být taky důvod proč to neletí.
P.S. Máš vůbec spárován vysílač z přijímačem ? To může být taky důvod proč to neletí.
- JosefSvejk
Troll píše:Máš vůbec spárován vysílač z přijímačem ? To může být taky důvod proč to neletí.
Jo, jo, na to jsem zapomněl. Nejlepší by bylo vyzkoušet funkci všech kanálů obyčejným servem.
omlouvám se za trochu OT, ale já když vidím takovou drátárnu, tak se mi vždycky svírá žaludek.
Když tak,ať mě admin klidně smaže.......
Když tak,ať mě admin klidně smaže.......
- maliborec2302
Díky za rady, vše skusím, ale jinak vysílač s přímačem spárovaný mám, zkoušel jsem uplně všechno (jako propojení), ale nic zatím nejde.
Regulátory zkalibrované nemám(udělám)
Zkoušel jsem naprogramovat řídící jednotku ale nevím jestli je to tím. No musím se to´mu věnovat.
Regulátory zkalibrované nemám(udělám)
Zkoušel jsem naprogramovat řídící jednotku ale nevím jestli je to tím. No musím se to´mu věnovat.
RC team www.hobbyracepelhrimov.unas.cz
- maliborec2302
JosefSvejk píše:
Jo, jo, na to jsem zapomněl. Nejlepší by bylo vyzkoušet funkci všech kanálů obyčejným servem.
no to bych taky nejradši udělal ale nemám servo.
Místo serva můžeš klidně použít regl s připojeným motorem, jak píšu o pár příspěvků výš. Regl nezapojíš do desky, ale přímo do přijímače.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
- maliborec2302
Ahoj,
tak tedy mám zkalibrované regulátory ale když to připojím k řídíci jednotce tak to pořád nejde, nemá se ta řídící ednotka nějak kalibrovat nebo nastavovat???
tak tedy mám zkalibrované regulátory ale když to připojím k řídíci jednotce tak to pořád nejde, nemá se ta řídící ednotka nějak kalibrovat nebo nastavovat???
- JosefSvejk
Jak odarmováváš (to je strašné slovo
) motory?
- maliborec2302
JosefSvejk píše:Jak odarmováváš (to je strašné slovo) motory?
jak co???
odemykáš, odblokováváš, vypínáš pojistku proti nechtěnému roztočení...
Ale tohle je naprosto základní terminologie
Ale tohle je naprosto základní terminologie
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že k té tvé řídící jednotce je na HK návod, doporučuji prostudovat, najdeš tam odpověď i na to, co to je "odarmování" motorů, k čemu je a jak se dělá.
- maliborec2302
no na hk jsme návod hledal ale moc se tam neviznám takže vůbec nevím kde je umístěn.danidani píše:Myslím, že k té tvé řídící jednotce je na HK návod, doporučuji prostudovat, najdeš tam odpověď i na to, co to je "odarmování" motorů, k čemu je a jak se dělá.
- maliborec2302
jo a ještě takový dodatek když jsem regulátor napojil na piny u řídící jednotky tak regulátory pipají ať jsem to napojil na všechny piny tak to pořád pípá myslím že je to tím že regl. nemají signal ale nejsem si jistý nevíte co to znamená???
Najdi si řídící jednotku, kterou máš a dole si přepni z diskuze na files.
Pípání ESC pravděpodobně značí, že jsi v kalibračním módu, resp. jsi přivedl napětí na ESC a zároveň jsi však neměl plyn na nule...
Odarmování je dle návodu klasicky dolu a doprava...
Pípání ESC pravděpodobně značí, že jsi v kalibračním módu, resp. jsi přivedl napětí na ESC a zároveň jsi však neměl plyn na nule...
Odarmování je dle návodu klasicky dolu a doprava...
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk