Baterie Multistar
- JosefSvejk
Re: baterie Multistar pro drony
tomyn píše:Zkusil jsem jednu 3S 3000mAh 10C na naloženého Phantoma 1 (gimbal+FPV, cca. 1200g vzletovka) a žádná sláva. Ta baterka se mi zdá trochu měkká, velmi brzo začala blikat první ochrana...
To se ti nezdá, ona je měkká. Když je v dobré kondici, tak máš teoreticky k dispozici jen 30 A pro 4 řádně zatížené motory. Jiná situace je např. u té 10 Ah, protože 10C představuje už solidních 100 A.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
no ja jsem zvažoval 6s 8000mah ale nevím na motory 4x 415kw a 2,2kg?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Mám 2 kusy 3S 5200mAh. Přijdou mi trochu měkké, ale byl jsem na ně taky zbytečně opatrný. Vždy jsem vybil na 3,7V na článek a po přistání bylo 3,85V - dobíjel jsem cca. 2400mAh. Teď vylítám na 3,5V a po přistání mají přesně 3,7V - dobíjím cca. 3400mAh. Koptéra s letovou hmotností 1530g. Pokud bych vybíjet na těch 3,3-3,4V na článek, pak by se teoreticky využilo 75-80% kapacity...
Já se řídím intuicí, že 10C baterky z HK jsou defakto odpad. Beru ty nejtvrdší a stejně počítám s polovinou uváděných Cček a byl jsem vždy spokojen
Stejně tak nabíjet to uváděným maximálním proudem, je podle mně šílenost.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Mám 3 kusy Multistar 3S 5200 ,používal jsem je ve Walkeře,oproti původní baterce vydržely o 5 minut méně, jsou použitelné jen při malém odběru,nejlíp nějaké FPV letadlo s odběrem 8A stabilně.
- Blacksite
- Kontaktovat uživatele:
Je zajimave, jak zde kazdy pise ze jsou mekke, ale Ccka uz nikdo nenapise a kolik z toho taha...Ja treba mam hexu s temito motory, http://www.myrcmart.com/rcx-h2208-2300kv-multirotor-outrunner-brushless-motor-motion-balanced-p-8789.html a vrtule 6045, jelikoz jsem linej koupit jednu baterku tak litam paralelne 2x1400 4s race spec. od multistaru a letam cca 10-15 minut a nemam problem s vykonem dolitavam na pipak
je jasne, kdyz nekdo koupit baterku na neco, cemu neodpovidaji ccka, bude mekka kazda baterka 
Taranis X9D+
Hlavne vubec nechapu, proc nekdo vyrabi specialni edici baterek primo pro drony
Pricemz ani neuvadi, jake maji zatizitelnost. Asi aby to zbytecne nezatezovala uzivatele dronu, kteri nechteji premyslet, proste chteji koupit a litat ? 
Tak já jsem céčka nenapsal, protože jsem myslel že všechny tyhle zelený Multistary pro multirotory jsou 10C
Každopádně já mám 10C a to by baterka měla být schopna dávat trvale 52A. Koptéra má odběr tak max do 30A (spíš 25A), když vezmu za plyn... Jak již psal Petrfm, lepší počítat s polovinou céček, to by těch 5C asi sedělo. Na klidné létání a natáčení jsou v pohodě.
Re: baterie Multistar
A kčemu je dobré kupovat baterky s 10C? nestudoval jsem moc ty ceny, ale nepřišlo mi, že by byly nějak výrazně levnější, než třeba klasické, modré turnigy, které se dají sehnat i v provedení s 30-40C, což bude úplně jiná káva. Experimentoval jsem s nanotechy, zippy, atd. ale stejně, nejlepší mi přijde, koupit si nejtvrdší modré turnigy a je to. Zbytek mi připadá jenom jako načančaný obal, jako krémy na hubu
Protože uvnitř je stále jeden a ten samý článek, třídí se to podle vnitřního odporu a tím maximálního proudu.
Ale přiznám se, taky mně vždycky láká, koupit si HEZKOU baterku. No, nakonec se vzpamatuju a vyberu si raději podle parametrů
Ale přiznám se, taky mně vždycky láká, koupit si HEZKOU baterku. No, nakonec se vzpamatuju a vyberu si raději podle parametrů
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Baterie Multistar
nahoruuuuuuuuuuuuuuuuuu
... protoze je to modni a in a to se pak lip prodava ?petrfm píše:... proc nekdo vyrabi specialni edici baterek primo pro drony ...
jyrry.webnode.cz
Jsem zapomel, ze drony si vesmes kupuji spis manekyny a ne modelari 
nasiel som lacne multistary, asi black fridey
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__65269__Multistar_High_Capacity_6S_5200mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack_EU_Warehouse_.html
Je blbost skladať 4 tieto lipo dohromady na zväčšenie kapacity? bola by to potom 20Ah 6s lipo zafacku
Je blbost skladať 4 tieto lipo dohromady na zväčšenie kapacity? bola by to potom 20Ah 6s lipo zafacku
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro