Futaba servis
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Futaba servis
Jo, EU servis je, Novotný mi říkal že snad ve Francii. Trochu z ruky...
Jirka
Jirka
Jojo servis ve Francii, zrovna když jsem kupoval novou futabu tak to krachlo. Astra futabu dováží z Francie a Kostka model je má přez Astru. Co jsem zjišťoval tak snad od příštího roku zase Německo pojede.
Kdo teď dělá servis Futaba v ČR nebo v Evropě?Mám tady jednu T12FGH co chcípla při update.Zahlásilo to Error 01 a nazdar.Doufám že u novějších Tx od Futaby to je už uděláno lépe. 
blembondo píše:Kdo teď dělá servis Futaba v ČR nebo v Evropě?Mám tady jednu T12FGH co chcípla při update.Zahlásilo to Error 01 a nazdar.Doufám že u novějších Tx od Futaby to je už uděláno lépe.
(jen nápad)
Co používají Futaby za CPU? Že by se "odcihlovala" zapsáním FW přímo do CPU... pokud se dá FW v takové podobě sehnat...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- LV
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm píše:(jen nápad)
Co používají Futaby za CPU? Že by se "odcihlovala" zapsáním FW přímo do CPU... pokud se dá FW v takové podobě sehnat...
Používajú vlastný procesor, takže zabudni
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Ano MC je Futaba takže samodomo nehrozí.Předpokládám že už to nerozchodím ale mít takto udělaný update firmware je ostuda.Normální podle mě je z karty do externí paměti a pak teprve do MC.Když se to z karty nepovede tak se nic neděje a jede to z původním firmware.Servis jsem našel jen v Německu takže ekonomicky je to nesmysl.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Futabu prodává Pelikán, zeptal bych se.
TomasC píše:Futabu prodává Pelikán, zeptal bych se.
Zítra tam zavolám a uvidí se.Napíšu to i sem.Ještě k tomu MC.Možná to není Futaba ale jen je to u Futaby značené.Popis na pouzdře je pálený laserem ovšem na věci to nic nemění.
Tak edit.MC není Futaba.Je to Renesas H8SX/1654.
Kontaktuj ripmax.de, pokud to chceš rychle a spolehlivě. Ale jestli dělají servis i na 12FG nevím, napiš, reagují rychle.
Na ripmax.de jsem napsal ale doklikal jsem se k informaci z nějakého dojčland fora že jak to skape při zápisu musí se měnit celá deska.Cena byla 241,77€.Futaba pravděpodobně nechtěla nikomu pustit bootloader.Takže pokud někdo potřebuje ještě servis na FX20/T8FG FX30/T12FG tak v ČR nic není a jediná šance bude Ripmax v Německu.Pelikán vozí přímo z Japonska a servis poskytuje jen k novým věcem.Ano vím je to staré.Tak mám další krabici do sbírky. 
Ripmax odpověď...
We should be able to repair it. Of course, we have to check the transmitter and determine the defect.
After we have checked the transmitter, we will send you a quote for the repair.
Mno...to je dost obecná odpověď ale slibem nezarmoutíš.Čekal bych ano víme známe umíme nebo neumíme.Asi chci moc...
Ripmax odpověď...
We should be able to repair it. Of course, we have to check the transmitter and determine the defect.
After we have checked the transmitter, we will send you a quote for the repair.
Mno...to je dost obecná odpověď ale slibem nezarmoutíš.Čekal bych ano víme známe umíme nebo neumíme.Asi chci moc...
Mno, tak jim to pošli a uvidíš, poštovné tam a zpět uneseš ne, pokud ti řeknou nějaký cenový nesmysl ... T12FG mám, stále používám, neupdatoval jsem to strašně dlouho, není čím ... mám tam ten poslední, který je starý jak Metuzalem ...
Jinak já jsem od nich před lety potřeboval přehrát firmware 3 přijímačů, udělali to bez problému, rychle, samozřejmě za německé peníze.
Jinak já jsem od nich před lety potřeboval přehrát firmware 3 přijímačů, udělali to bez problému, rychle, samozřejmě za německé peníze.
To radio se projede do Němec a uvidíme.Nebylo moje.Update se dělal z důvodu že poslední je V3.0 a v rádiu byla V1.6.
Tak můj poslední příspěvek na téma T12FG.Je to starý ale pro Futabu dost ostuda už tenkrát.Použitý MCU/Renesas/ měl problém se zápisem do EEpeprom už v době vzniku a s časem se to jen zhoršovalo.Odchází paměť čipu,Proto se měnily celé desky.Programátor je absolutní atyp a posílat to do sevisu někam do Němec jsou takřka vyhozené peníze.Je prý cca čtvrtinová šance že se to povede zachránit.Tedy sumasumárum.Pokud to jede tak používat ale už nic dalšího.