Ohnuté LIPOL

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
petrfm

Re: Ohnuté LIPOL

#16 Příspěvek od petrfm »

no, zkoušel jsem to venku narovnat, ale ani se to nehne. Jedině opravdu rozebrat, aby to tak nepnulo a rovnat po jednotlivých článcích - tady se bojím, aby se nezkratovaly, jak se začnou vůči sobě hýbat. Ale připadá mi jako blbost na tu baterku šlapat, nebo nebo ji mačkat ve svěráku, IMHO je to pro ty elektrody a jejich vzájemnou vzdálenost horší, než když zůstanou ohnuté - koukal jsem, že se dělají veliké lipolky o velikosti několika listů A4, které se logicky musí prohýbat a nějak zásadně jim to asi nevadí. Nevím, co je teda lepší, jestli ji ještě jednou znásilnit a ohnout zpátky, nebo ji provozovat v tomhle tvaru. Otázka taky je, co to bude dělat, až se začne provozem nafukovat. Třeba se začne sama rovnat :-) Počkám ještě na nějaké zkušenosti a uvidíme. Zatím mám nutkání provozovat ji tak, jak je, jenom hlídat, aby se časem a nafukováním třeba nepropíchla o ten plech.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
meresjev.007

#17 Příspěvek od meresjev.007 »

Záleží na tobě, na kolik peněz si ceníš model, do kterého chceš použít tu hrůzu.
HavelAircraft
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od HavelAircraft »

Takovýhle baterek jsem měl už desítky. Nedělám si prdel. Lítáme závodně aircombat a tam jsou havárie na dením pořádku.
Takovouhle baterku narovnat můžeš. Jde používat i ohnutá.
Problém je v jejích vlastnostech. Už nikdy po takovéhle havárii neměla stejné parametry. Vždy měla parametry výrazně horší. Takže se v ní něco stane. Co bude dělat při dlouhodobém použití ti neřeknu. Většinou po dalších pár startech šla zase do země tak jsem ji vyhodil.

Je to důvod proč jsem začal používat články li-on.
http://www.havelaircraft.cz/Li-on-akumulatory-24121
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
petrfm

#19 Příspěvek od petrfm »

OK, zkusím je provozovat ohnuté a když budou naprd, vyhodím je. Rovnáním bych asi nic nezískal, jenom riskuju, že je ještě více poškodím. Nabíjet i skladovat tu baterku budu raději venku.
Ten druhý pack opravím výměnou jednoho článku z nové 2S sady 45C, ten je mechanicky zcela OK, jen se napíchnul jeden článek o plech. Kdyby měl někdo zájem o druhý článek z té nové 2S sady, rád se rozdělím .-)
stanikg

#20 Příspěvek od stanikg »

HavelAircraft píše:Takovýhle baterek jsem měl už desítky. Nedělám si prdel. Lítáme závodně aircombat a tam jsou havárie na dením pořádku.
Takovouhle baterku narovnat můžeš. Jde používat i ohnutá.
Problém je v jejích vlastnostech. Už nikdy po takovéhle havárii neměla stejné parametry. Vždy měla parametry výrazně horší. Takže se v ní něco stane. Co bude dělat při dlouhodobém použití ti neřeknu. Většinou po dalších pár startech šla zase do země tak jsem ji vyhodil.

Je to důvod proč jsem začal používat články li-on.
http://www.havelaircraft.cz/Li-on-akumulatory-24121

No lion clanky urcite nedokazu napajat dnesne rc heli .

Odoslané poštovým holubom
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jyrry »

stanikg píše:... No lion clanky urcite nedokazu napajat dnesne rc heli ...

To se řešilo tady - viewtopic.php?f=98&t=76666 , pokud to bude potřeba, prosím pokračovat tam ...

Tady jen rovnejte LiPol (můj názor - nerovnat, vyhodit) :-)
jyrry.webnode.cz
zz
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od zz »

Já bych se asi do opravy pustil. Nedal bych ten tvar. Opatrně sundat smrstovacku a pak clanky narovnat. pokud nejsou nafoukle, nevidim problém dat pack zpet do původního tvaru. Pak opet zasmrstit.
www.rckozmodrom.com
petrfm

#23 Příspěvek od petrfm »

Tak dneska 3 cykly, tahal jsem za to co to dalo a pohoda, bál jsem se, ať neuvařím motor, ale baterka to rozdýchala. Rovnat ji nebudu, mě se takhle líbí, takovou každý nemá, je to originál :lol: A až se začne nafukovat, třeba se narovná sama :-)
Standa Stuchlý

#24 Příspěvek od Standa Stuchlý »

petrfm píše:Rovnat ji nebudu, mě se takhle líbí, takovou každý nemá, je to originál :lol: A až se začne nafukovat, třeba se narovná sama :-)

on i spálený model bývá vždy "originál" :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“