tak nakonec nezustalo jen u lužkové upravy, včera se mi do cesty postavil 2kw vcelku malý bufík za usmlouvaných 150 kč, no nekup to
bo mám jeden větší bufík v dílně, vcelku jsem věděl co si opět pořizuju
zdá se, že by to ale i překopané na plyn fungovat mohlo--minimálně na zimní ranní rozmrzání auta, kdy je děs a běs dostat z auta led na sklech.
zdá se, že se mi i podařilo obejít origo hodně hlučný ventilátor s hřídelí protaženou na dmychadlo do spalovací komory pomocí dvojicí PC ventilátoru--jeden fouká přez vytápěnou komoru, druhý malý fouká do přisávání do spalovací komory--takto je to už vcelku tiché i pro případné přespávání a v kombinaci s nějakým teplotním čidlem připojeným na akustickou signalizaci při zhasnutí plamene by to mohlo být použitelné i na vytápěné přespávání---myslím, že v normálním pouze chladnějším počasí bych si ale v pohodě vystačil s elektrickou dekou--max 50w honěnou z autobaterie přez trafo-12-220v, zkoušel jsem a autobaterka zvládá noc v pohodě.
v každém případě ten bufík honěný na plyn z výfuku hulí, na rozdíl od spalování plynu vařičem,nebo jakýmkoli jiným spotřebičem určeným pro plyn---hulí asi jako dvoutakt, splodiny jsou odvedený výfukem, ale prostě hulí a to nevím jak vyřešit---navíc ani nevím, jestli bufík v principu nehulí jako origo i na naftu, nebo benzín .
na ten plyn byl i problém s vyšleháváním plamenu z výfuku, to se mi podařilo vyřešit vsunutím ohnutého plechu--přepážky do vyustění výfuku, je to vidět na té druhé fotce, zrovna tak, jak je to očouzené a vubec nejde kouřivost nějak zásadně optimalizovat poměrem přívodu plynu--zkoušel jsem pevný regulační ventil 50mbar i regulovatelný citlivý ventil, odhadem se mi zdá, že akurátní í by byl pevný 30mbar regulační ventil, ale hulení z výfuku se evidentně nezbavím .
spotřeba plynu je nula nula prd--když to porovnávám s vytápěním v karavanu, dvojka flaška určitě na dvě víkendové noci musí stačit a i při mínus třiceti by bylo nutné asi v tom malém prostoru snížit teplotu stažením okénka---ten bufík se na rozdíl od karavanového topení-trumatik nedá řešit termostatickým nastavením,aby se řídil nastavením vuči vnitřní teplotě.
co je dobrý, vcelku se mi zdá, že už mi tady ten bufík nastartovává vcelku podle nějaké logiky a né jako ten dílenský--jednou tak, podruhý jinak---sepnu žhavicí svíčku na cca 10 vteřin--otevřu plyn--mělo by to bufnout,pokud ano, sepnu origo ventilátor a odpojím žhavení---tlačítko, pokud bufík nehučí--nehoří,vypnu ventilátor, držím dál žhavení . uzavřu plyn,vrknu ventilátorem, aby se vyhnal plyn ze spalovací komory a postup opakuji--čekám se žhavením 10 vteřin, otevřu plyn--jak to bufne, pustím hlavní ventilátor a uvolnim tlačítko žhavení, na zvuku je slyšet, že to hoří, po cca 2 minutách, kdy se už dostatečně rozehřeje spalovací komora je možné zapnout PC ventilátory a vypnout hlavní origo hlučný ventilátor.
pokud by někdo z vás věděl, v čem muže být ten problém hulení z výfuku když to provozuji na plyn, nebo kdyby jste věděli, že to z výfuku hulí i když je to použité na origo palivo a že to nemám šanci vyřešit , budu rád za jakékoli info, ono teoreticky mi to nevadí, mělo by to hulit z auta ven, ale za bezvětří to tutáč natáhne trochu i do auta a i za větru --kdo projde okolo toho auta to ucítí.