Je tu nějaké ticho a žádné zkušenosti zde nepřibývají, tak sem hodím své zkušenosti s ISDT Q6+ 300W.
Nabíječku jsem pořídil 10.2.2017 v kamenné prodejně. Jel jsem na jisto, už byla dlouho v mém hledáčku, chtěl jsem něco malinkého čím bych nahradil starou velkou X200.
Do této chvíle je aktuální stav počítadla nabitých akumulátorů na čísle 188 kusů, bude jich podstatně víc protože na letišti nabíjím po dvou kusech v paralelní desce. Láduji s tím akumulátory od 3S 1300mAh po 6S 4000mAh, proud od 1,3A po 13A.. Každopádně pokud chcete využít všech 300W nabíječe je nutné ho napájet vyšším napětím. Při napájení 12V zdrojem je ochotný do 6S ládovat výkon 175W. Pro plné využití je potřeba zdroj 27V 14A (používám průmyslový 24V 14A jen je trimrem natočeno 27V). Pokud jde o přesnost měření tak jsem spokojen, dále to nebudu komentovat protože nemám k dispozici měřák o kterém bych mohl říci že měří "přesně" , moje měření je na fotkách.. LCD je parádní tam není co vytknout, krásně čitelné ve slunečních brýlích na přímém slunci. Ovládání rotačním enkodérem je pohodlné a rychle se na to zvykne. Co bych vytkl je ventilátor, ten je celkem hlučný (je to prcek tak jede jak blázen).. Při nabíjení 3S proudem do 3A se nepustí ovšem pokud se přidá na 9A tak už v cyklech spíná, je sice regulovaný, ale moc to nefunguje, začne na 100% a pak postupně ubírá dokud neklesne teplota, dále se vypne a děj se po nahřátí opakuje.. Velký vliv na spínání ventilátoru má i rozjetí packu, čím víc balancuje tím víc chladí.. Jinak chlazení funguje, na letišti je na přímém slunci, 300W výkon do 6S packu a nepřehřívá se, teplota se pohybuje kolem 55°C. Zpracování nabíječe hodnotím jako velmi dobré, jak po designové stránce tak mechanické (uvnitř jsem to neviděl, šroubky jsou pod předním plexi tak mam smůlu

). SW je funkční, menu přehledná a nastavení naprosto triviální. Z měřených veličin je vidět napětí packu, článků, vnitřní odpor článků, odebíraný výkon ze ze zdroje, dodávaný výkon do packu, teplota chladiče, dodaná kapacita a proud do akumulátoru. Proud je možné měnit v průběhu nabíjení/vybíjení/storage. Co je trochu zvláštní je, že i když nabíječ ukončí nabíjení tak stále akumulátor balancuje na 4,2V/článek (je to vidět na údaji nabíjecího proudu)..
Co mi trochu vadí je, že chybí "předvolby" u X200 byla paměť kam jsem si nastavil parametry akumulátorů a pak jen vybíral z paměti (dva kliky na LCD). Q6+ to kompenzuje sice automatickým nastavením počtu článků dle balančního konektoru, ale nastavení proudu je zdlouhavé, krok je 0,1A a pokud střídám 3A vs 13A tak se člověk utočí enkodérem...
Co dodat, kromě zvýšené hlučnosti není co bych tomu mohl vytknout, co jsem od ní čekal plní. Já jsem spokojen a momentálně ji používám jako hlavní nabíječku.. Jak je vydařený nabíjecí algoritmus ukáže čas...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com