Rezani duralu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
walter2

Re: Rezani duralu

#16 Příspěvek od walter2 »

Ano, opravdu potrebuju jednou za cas riznou par profilu...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Celeron »

Před časem jsem dělal něco pro Thyssena v HK, divize lehkých kovů. Měli tam velkoplošnou CNC formátovačku na hliníkový slitiny. Celkem jsem zíral jak si ta cirkule snadno a rychle poradila s AlMg plátem tlustým 250 mm. A řez naprosto dokonalej, jenom "vyleštěný" lehký zrcadýlka podle rádiusu kotouče cirkule. Jo a řezalo to na sucho. Ve vedlejší místnosti byl obrovskej vysavač, hadice kolem 200 mm průměr do formátovačky, odsával piliny a špóny a asi zároveň tím cucáním vzduchu chladil prostor řezu. No ale kolik ta mašina stála, to už je věc jiná. :wink:
Jirka
walter2

#18 Příspěvek od walter2 »

Diky moc za vsechny rady. Prozatim si vystacim s chlazenim lihem. Prikladam rez bez lihu a s lihem. Strikal jsem lih rucnim rozprasovacem. Na kotouc pily, tak myslim, ze jsem na rez nespotreboval ani 1ml. Kvalita rezu mi takto uplne dostacuje.
IMG_20170218_101630.jpg
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“