Rezani duralu
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Rezani duralu
Ano, opravdu potrebuju jednou za cas riznou par profilu...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Před časem jsem dělal něco pro Thyssena v HK, divize lehkých kovů. Měli tam velkoplošnou CNC formátovačku na hliníkový slitiny. Celkem jsem zíral jak si ta cirkule snadno a rychle poradila s AlMg plátem tlustým 250 mm. A řez naprosto dokonalej, jenom "vyleštěný" lehký zrcadýlka podle rádiusu kotouče cirkule. Jo a řezalo to na sucho. Ve vedlejší místnosti byl obrovskej vysavač, hadice kolem 200 mm průměr do formátovačky, odsával piliny a špóny a asi zároveň tím cucáním vzduchu chladil prostor řezu. No ale kolik ta mašina stála, to už je věc jiná.
Jirka
Jirka
Diky moc za vsechny rady. Prozatim si vystacim s chlazenim lihem. Prikladam rez bez lihu a s lihem. Strikal jsem lih rucnim rozprasovacem. Na kotouc pily, tak myslim, ze jsem na rez nespotreboval ani 1ml. Kvalita rezu mi takto uplne dostacuje.