tomashr píše:... jde o překonaný postup...
Zkus to vysvětlit někomu, kdo získal alergii na CA. Aceton v Kanagomu alespoň voní.
tomashr píše:... jde o překonaný postup...
Joker píše:... A používám dvojí lepení. Řídkým natřu spoj, aby se vsákl a až uschne, tak hustějším se to spojí. ...
jio píše:Zkus to vysvětlit někomu, kdo získal alergii na CA. Aceton v Kanagomu alespoň voní.
tomashr píše:To ale nic nemění na tom, že jde o překonaný postup, jen popisuješ specifickou situaci, která vyžaduje jiné řešení než to, které by bylo optimální ryze technicky...
tomashr píše:BTW dotaz na okraj - docela by mne zajímalo, jak bys s alergií na CA řešil stavbu křídla s nosníkem z uhlíkové trubky, to podle mne bez CA vůbec ve srovnatelné kvalitě udělat nejde. Pokud jsi to náhodou řešil, tak mne to pro poučení docela zajímá...
jio píše:V této době je krásné to, že už není jen ten Kanagom a CHS EPOXY 1200.
To musel mít hodně tolerantní rodinuPeePoTN píše:A jeden můj známej lepil letadla hodně urychlenou Polyester 104.
tomashr píše:
To ale nic nemění na tom, že jde o překonaný postup, jen popisuješ specifickou situaci, která vyžaduje jiné řešení než to, které by bylo optimální ryze technicky... To se samozřejmě někdy stává v řadě oborů z řady důvodů.
Jinak osobně bych při problému tohoto typu doporučoval zkusit v první řadě moderní disperzní lepidla. Pryč už jsou i časy, kdy existoval jen Herkules, dnes leckdy disperze schne rychleji než Kanagom a pevnost spoje bývá velmi dobrá až vynikající. Sám disperzi používám vedle CA docela dost - typicky takto lepím větší plochy a pak situace, kdy potřebuji pomalejší schnutí (třeba narovnání přepážek na bočnice trupu). S výsledky vesměs plná spokojenost.
BTW dotaz na okraj - docela by mne zajímalo, jak bys s alergií na CA řešil stavbu křídla s nosníkem z uhlíkové trubky, to podle mne bez CA vůbec ve srovnatelné kvalitě udělat nejde. Pokud jsi to náhodou řešil, tak mne to pro poučení docela zajímá...
JardaRůžička píše:To musel mít hodně tolerantní rodinu
Golfista píše:Já třeba svá letadla lepím kanagomem, minimálně vteřiňákem a z velké části epoxydem. Tu trubku bych lepil epoxydem. Nesmrdí a jsou už i laminovací, které (prý) jsou téměř neškodné. Lepím pouze laminovacím.
tomashr píše:Nevěřím, že při použití epoxydu nenabereš nezanedbatelnou hmotnost navíc...